Prečo tak veľa mamičiek nechce kojiť?
Ako tak čítam príspevky na fóre, čoraz viac sa stretávam s tým, že veľa mamičiek hlavne tých mladých nekojí alebo kojí len veľmi krátku dobu... Premýšľam nad tým prečo vlastne, veď materské mliečko je to naj čo môžeme ako matky dieťatku dať ... jasne chápem mamičky, ktoré z rôznych dôvodov nemôžu kojiť, ale dobrovólne prestať, kôli čomu?? postave??? prsiam??? pohodlnosti??? ja kojím a som chudšia ako pred pôrodom, prsia nijak neutrpeli a poviem vám mňa by nik v noci neprinútil ísť prihrievať mlieko 🙂 drobca si nakojím kde chcem, kedy chcem alebo vlastne keď on chce 🙂 vždy je mliečko v top stave, teplé a chutné ... moja mama ma kojila 3 a pol roka a ja kojím drobca už 14 mesiacov a neviem si to vynachváliť ... je to také niečo naše, mám pri tom pocit, že ma stále potrebuje, lebo však fľašu mu môže dať hocikto ... a to nehovorím o tom čo za umeliny sú v UM ( teraz mi možno niekto bude oponovať ale ja s UM nemám žiadne skúsenosti ) Toto nie je debata o tom kto je lepšia matka či tá čo kojí alebo tá čo dáva UM, každá mamička sa stará o dieťaťko podľa svojho vlastného uváženia, mňa len zaujíma prečo sa už tak nekojí ako kedysi, prečo sa dáva dobrovóľne prednosť umelým mliečkam, atď. Verím, že sa tu rozprúdi milá diskusia bez urážok a osočovania 🙂 Pekný dník 🙂
@mojkamojka sunarová hlava je ,,decko vyžraté od sunaru,, to dotyčná pozná na kilometre! 😀 😀
Mam jednu známu a jej maly vyzeral ako zapasnik sumo - len čo ,,zjajkol,, uz mal v ustach prso a tak sa vyžral na ,,ceckovú hlavu,, - to je alternatíva k tej sunarovej hlave.... 😀 😀 😀
Uz aj ine kamošky jej hovorili ze nemusi dojčiť čo pol hodinu, ze maly je prekrmeny.
@monika15 nikdy som nenapisala nic ine ako ty 🙂
@sardinka335 presne tak, u nas to bol kolotoc stale chcel tahat, potom bolesti, hnacky a teda tiez vyzeral ako zapasnik sumo 😀 Kvoli tomu nas ani nechceli nikde vysetrit, bo decko ked pribera tak je vsetko ok...ci na to, ze sr.l 3 x za den- decko sa cisti, kojeni mozu a podobne dristy...Takze sme boli ceckova hlava 😀
@klaudy444 to ze jej vadili tvoje nazory nemusi hned znamenat ze niekomu zavidi ze koji 😄 je to vsetko sice velmi krasna a prijemna vec, ale pre psychicky zdraveho cloveka to nie je dovod na zavist 😄 mne je niekedy luto ze nam kojenie nevyslo, ale isto nebudem nikomu zavidiet a pochybujem ze ona zavidela takze tie nie je bohvieco to o niekom furt dokola tvrdit 😁 ale tak budis je to tvoja volba 😄
@mima283 v pohode, len nech nevyzdvihuje umeliny, ked kazdy dobre vie, ze materske mlieko je to najlepsie pre dieta a tak isto je to to najprirodzenejsie.... je to tak proste dane, no je skoda, ze vela matiek kvoli svojej vyzazi, pohodlnosti atd to odmieta... je ine, ked matka kojit nemoze...takze ja sa len nedokazem povzniest nad tym sebectvom, to je vsetko🙂
Preboha dievcence to je len same ty kojis preplo ti mlieko ti udrela na hlavu ty nekojis fuj ty umelina pre vlastnu hlupost si prisla o mlieko budes mat chore tucne decko....a neni to jedno ci niekto koji alebo nie? Ved umelym mliekom sa zivot nekonci ci vari ano? Laska dietatu sa da prejavit aj inak ako "ceckom" da sa mu preukazat taka obrovska kopa neznosti ci uz je kojene alebo nie tak na co sa tu furt hadat?? Ci vari vravim zle dievcata?
@klaudy444 sprostostou sa straca mlieko? Tak to potom mame vysokointeligentnu romsku mensinu.. A teraz vazne. Ty primitivna truba, co si nedovidi na spicku nosa a jedine co dokazala je dojcit decko (btw ani o to si sa nepricinila sama, ale bolo ti to dane prirodou), uz sklapni a nerozkazuj, kto ma v akej diskusii pisat. Na to si zaloz vlastny portal. Jaj, ty vies len dojcit a toto by si nedala...
Ja uz som to raz kdesi spominala.....idem si ja po ,,nákupáku,, smutná, ze to dojčenie do hája ide....a tu hľa vidím mamičky ako z katalogu, nastajlované, vymódené kazdá ,,čačorik,, na stračej nôžke...(rozumej Stokke) a sedia si v kaviarničke, piju neviem latte a trkocu.... a tak mi napadlo ze hen, ja sa tu trapim a tamtie iste neprišli posediet a bedakat nad nedojčením (jedna krmila flaškou Avent, druha neviem...) Proste si uzivaju zivot taky aky je. Takze toto som ,,ja závidela,, ze ja truba si všetko tak beriem, nad všetkým sa trápim aj za dvoch.....a tu hen uzivaju si matersku a šmitec.....
@tobnuf to isto... ved umele mlieko je to najlepsie, co kedy clovek vymyslel, nie??? matka, co koji, nema taketo primitivne narazky, takze s tebou nie je o com.... boze boze a potom preco maju slovenky ozaj za primitivne zeny..presne preto, lebo nasu krajinu obyvaju taketo trubky
Ak sa preto niekto rozhodne dobrovolne tak to je to iste ako zeny čo tu plaču ze chcu indikovany cisarak - proste maju bud nejaku traumu, blok, negativnu skusenost....nehovorim, ze sa nenajdu aj take čo si nechcu pokazit postavu a ,,obetovat,, sa. Ale čo som sa bavila s kočkami tak skor prevladali ,,psycho dovody,,.
@mojkamojka moja zlataaa, ja som len pocas materskej dokazala toho tisic krat viac, ako ty za cely zivot nie... nevies, kto som, co som, tak radsej tisko, dobre? a ano, dokazala som aj kojit svoje dietatko a ak budem mat este druhe, tak urobim vsetko preto, aby som ho kojila rovnako dlho... uz si praskla??? vies, su aj take matky, co su vsestranne a dokazu sa v zivote hybat tak isto s dietatom, ako aj bez dietata, takze tak🙂
ale inak zabava graduje, graduje....ty kks.....(ako viem ze to myslíte zo srandy) ale ze zavidiet kojenie???? No mozno chvilu mi to bolo luto, že sa budem crcať s flašami ale potom som bola cela šťastna ze to utrpenie skončilo 🙂 v zivote nikdy viac zažiť tie bolesti, to radšej pojdem znova rodiť. A my ,,sloveny,, sme ešte slaby odvar....som čitala diskusiu ,,nekojim a jsem za to ráda ,, na českom portali emimono a tam to bolo ,,že fakt husté,, jedna pani tam napisala, ze peniaze minuté na UM boli jej najlepšia investicia v zivote.... 😀 😀 😀
Kojiť je to naj, naj, naj. Jediné zo zdravotných dôvodov na UM.
@gir tak šup kojit... 😀 😀 😀
@sardinka335 Ja sa nesťažujem že kojím. Kamarátka išla už do pôrodnice s fľašou že kojiť nebude. Je to každého vec a nenapadlo by ma, že niekto vôbec takúto tému založí.
@gir Ja som pri 3tom dietati isla tak isto s flašou a Nutrilonom do porodnice a vedela som ze plne kojit nechcem - nervov, stresov a bolestí som si uzila pri starších deťoch až, až a pomyslenie na to, ze sa to cele bude opakovat ma desilo viac ako samotný porod. Kojenie je možnost, nie povinnost.
No preto som napísala, nech si každá robí podľa svojho. Či už žena kojí alebo nekojí,, nemusí sa cítiť ako "matka roka". 😀

@klaudy444 .. ze "muje" 😂😂 ty si isto Romskeho povodu to vela vysvetluje 🙂