Priberanie bábätka počas kŕmenia Nutrilonom
Dobrý deň milé mamičky! Potrebovala by som sa poradiť. Moja malá je od narodenia na Nutrilone. Po sekcii som nemohla kojiť, takže mi papala len Nutrilon. Keďže sa narodila o dva týždne skôr s nižšou pôrodnou váhou (2620 g), tak mi papala takpovediac ako malý nenažranec 🙂. Teraz bude mať štyri mesiace a detská lekárka mi tvrdí, že malá priberá ešte stále veľa, že jej dávam veľa papať, hoci jej ešte stále dávam tú menšiu dávku (150 ml vody a 5 odmerok Nutrilonu). Pritom by to už malo byť 180 ml vody a 6 odmerok Nutrilonu. No keďže pri prechode na väčšiu dávku máme problémy s kakaním, tak jej stále dávam zvýšenú dávku mliečka až po dvoch týždňoch a aj to len postupne ako sa má. Včera ju merala lekárka a už má 6380 g. Jej dĺžku mi teraz zabudli napísať. Malá ináč nie je bucľatá. Má dlhé rúčky aj nôžky, takže mi nezdá, že by bola tučná aj keď mi to tvrdí lekárka. Som zvedavá na Vaše skúsenosti. Snáď bola niektorá z Vás tiež v podobnej situácii.
nasa mala bola tiez od zaciatku na nutrilone, kedze som nemohla dojcit, mala skoncila 4 mesiac a vazi 6950 a lekarka mi vzdy hovori, ze je tucna
@bernatka28 lenze to co aj baby vyssie pisali, ze ak dojcene pribera viac tak to lekari neriesia a akonahle je na UM to riesia, proste rozdiel je v mlieku. Materskym sa neda prekrmit, ale UM je vlastne tazsie na travenie,kedze sa vyraba z kravskeho ktore je urcene pre zlozeny kravsky zaludok, cize tam sa aj kvoli oblickam myslim dodrziavaju tie casove intervaly.Ale to zvysovanie davok... dojcene papa niekolkokrat po malych mnozstach a tuto sa davaju vacsie davky menej casto, co potom moze viest k prekrmovaniu ak sa nedodrzia. Ja som mala ten isty problem pri starsom, ze by bol zjedol aj flasu a takto mi to vtedy lekarka vysvetlila. 🙂

@mariakajelova my už máme po tom, ale na čajík si pre istotu ešte trošku počká 😉 . Chcem jej začať dávať tak od 5 mesiaca