icon

Prikrmovanie 5,5 mesačného bábätka z fľaše

11hviezdicka11
28. apr 2018

Mamicky chcem sa opytat mate skusenosti s dokrmovanim z flase? Nakolko ma babo 5 a pol mesiaca doteraz bolo vylucne dojcene, moje mliecko mu uz nestaci, zacali sme uz s prikrmami ale stale to je malo. Malo piskame malo papame. Musime prikrmovat, no zial cez cievku a poharikom to nefungovalo dostatocne. Az prislo k odmietaniu vsetkeho. Skoncili sme na infuziach v nemocnici. Chcem sa opytat na flasu, ked zacne pit z flase bude mi odmietat prsnik? Toho sa bojim najviac, lebo som robila vsetko preto aby som dojcila. Dakujem vopred za odpovede a skusemosti. Dakunem.

mogaa
28. apr 2018

Nie je to podmienka, sú deti ktoré sú dojčené a zároveň aj prikrmované. Skôr by som sa obávala toho či bude vedieť papať aj z flaše. Veľa detí jednoducho nevie. Volakedy boli deti kojené a odmalička sa dával aj čajík vo flaši. Naša princezná bola prvé dni kŕmená z flaše, bola narodená predčasne a nevedela si zachytiť bradavku, potom prešla na klobúčiky, bez klobúčikov a teraz ju učíme piť z flaše vodičku...Má 4 mesiace ale chceme aby vedela piť aj z flašky, samozrejme naďalej bude kojená ale občas je dobré ak vie piť aj z flašky, lebo kojiť sa nedá všade. A netráp sa že ju budeš dokrmovať UM - dôležité je aby bola napapaná a pekne priberala. Ak by si aj musela prejsť len na UM, prsník by odmietala, dôležité je spokojné zdravé bábo - bez ohľadu na to či je kojené alebo nie.

pribinak
28. apr 2018

Ked bude odmietat prsník, tak si mliecko odsajes a das mu ho vypiť z flase. Je to trosku prácne, ale da sa to. Neboj, aj keby si prestala dojcit, podstatne je, aby bol drobec zdravý a spokojny.

evittam
29. apr 2018

@11hviezdicka11 Obe moje dojcene deti mali z flase čajík,vodu od cca 2.tyzdna. Dcerka bola aj dokrmovana. Ziadny problém. A suhlasim s
@pribinak

11hviezdicka11
autor
29. apr 2018

Dakujem za vase skusenosti. No je pravda, nevie pit z flase, pokusala som sa o to. Kazdy na mma tlaci, uc na flasu, ono si zvykne a nauci sa. Zatial pije z prsnika plus mu davam striekackou.

evittam
29. apr 2018

@11hviezdicka11 Treba len skúšat. Skús inu flasu-cumel. Mne napr.syn dlho inú nechcel ako od Mum tu antikolikovu. A ako papa prikrmy?

11hviezdicka11
autor
29. apr 2018

Tak sme momentalne v nemocnici, takze nepapa teraz. Ked sme boli doma prve 2 dni super dalsie 2 dni zacal vsetko odmietat, prsnik, umele, prikrmy, proste nic, tak sme skoncili na infuzke kvoli tomu. Teraz momentalne pije len z prsnika plus ked mi dam striekackou trosku umele a cajik.

evittam
29. apr 2018

@11hviezdicka11 Tak nech ste skoro v poriadku a doma.

11hviezdicka11
autor
29. apr 2018

@evittam ďakujeme

nelka1122
29. apr 2018

Môžem sa opýtať .ako ste zistili že treba ísť do nemocnice?alebo teda že sa nieco deje? Či iba preto že vôbec sa neprisal a iný spôsob nefungoval?

zabina27
29. apr 2018

Naša malá bola dlho, cca od druhého mesiaca, cez deň a v noci kojena a večer pred spaním pila UM z fľaše, ale teda skúsili sme viac fľaši, cumlov, kým sme našli taký, z ktorého pila. Aj kojena aj fľaša fungovala, váš je už väčší, treba skúšať, možno aj UM zmeniť, ci by mu iné nechutilo tak, aby ťahal z fľaše

11hviezdicka11
autor
1. máj 2018

@nelka1122 Tak poslala nas pediatricka. Bola som s nou kazdy den v telefonickom kontakte, stale som jej oznamovala kolko a ci vobec papkal a kolko prepisanych plienok mal denne. Bolo ich 2 az 3. Kedze to pretrvavalo viac dni, tak povedala, ze musime ist do nemocnice, ze uz to trva dlho a ziadna zmena, ze je urcite dehydrovany.

laura_222
1. máj 2018

@11hviezdicka11 moja bola prikromovana od narodenia a striedala flasu a prsnik bez problemov, ale kazde babatko je ine, ak bude odmietat tak odsajes 🙂 drzim prsty

11hviezdicka11
autor
1. máj 2018

@laura_222 Ved vyhodou u Vas je, ze je zvyknuta od zaciatku na prsnik aj flasu, moj drobec nikdy flasu nepouzil, a teraz s tym mame problem, nechce ju, odmieta, nevie z nej sat. A ja uz mam malo mliecka pre neho. Skusam mu davat aj poharikom aj lyzickou aj striekackou. No aj tak malo toho do neho dostanem. Uz sme vyskusali rozne mliecka. Vsetko vypluva.

laura_222
1. máj 2018

@11hviezdicka11 jasne chapem, predpokladam ze ste skusili viac znaciek flias... snad sa to zlepsi a maly zacne pekne papat z flase🙏🏼🙏🏼 Drzim prsty

11hviezdicka11
autor
1. máj 2018

@laura_222 tak snáď, ďakujeme a áno vystriedali sme viac fliaš.

petronelahh
14. apr 2022

@11hviezdicka11 dobrý deň, mohla by som vedieť ako ste dopadli? Strácam mlieko a môj polročný syn nechce fľašu, v nemocnici vám pomohli ? Kde ste ležali ?

11hviezdicka11
autor
15. apr 2022

@petronelahh Dopadli sme dobre, dostal infúzie, v nemocnici krásne začal piť z prsníka. Len som mu ho častejšie ponúkala. Každú hodinu. Už bolo potom ok. Mliečka sa bude viac tvoriť keď mu budete prsník viac ponúkať a bude s neho viac piť. Brala som aj bylinky, senovku, Benedikt a moringu. Tvorba sa zvýšila. Kojila som až do 4.rokoch aj vďaka laktacnej poradkyni. Určite odporúčam kontaktovať, dokáže naozaj pomôcť.