icon

Prisatie bábätka

erika33334
15. jún 2018

Potrebujem poradit pei dojceny nemam vystrcenu bradavku mam ju malua maly sa nechce prisat, skusam aj klobuciky len ho to vzdy unavi a zaspi pritom vypije nanajvys 10ml a k tomu mam este malo mlieka sa mi nerozbehlo dobre nakolko sa nechcel prisat.Poradte mi co robit aby sa prisal alebo ako ho dojcit?dakujem

Strana
z2
mogaa
16. jún 2018

@erika33334 ak ti to napriek tomu nejde, že aj napriek odsávaniu máš málo mlieka, tak malému daj najskôr z prsa - čo to určite vytiahne a dokŕm UM - absolútne nič sa nestane.....potom si medzi kojeniami odsaj a nasledujúce kojenie - najskôr z prsa, potom tvoje odsaté z flaše a ak bude málo UM.....dôležité je čo najčastejšie si ho prikladať a odsávať....ak je stále málo daj aj UM....za 2-3 týždne ak sa nezvýši tvorba mlieka a stále bude málo, tak neriaš, dávaj svoje koľko máš či už z prsa alebo odsaté z flaše(ako ti chce jesť) a ked bude bábo mlačlivé a budeš unavená tak sa na to potom vykašli a nechaj len UM. V§bec nič sa nestane, tie deti sú rovnako zdravé ako kojené. O nič horšia matka nebudeš, dôležité je aby bolo bábo napapané, spokojné a usmiate. Či už bude čisto kojené alebo uplne na UM.

nattulka
16. jún 2018

@marylynn nemyslela som laktacne sestry z porodnice 😁😁 kokos tie aj mne radili, radsjr na to nechcem ani spominat 😁 tie klasicke pravfrpodobne nemaju ziadnr vzdelanie...tieto z insitutu mi pridu take akurat so zdravym sedliackym rozumom a laskou

marylynn
20. jún 2018

@nattulka prepáč nenašla som si skôr čas, ale zaujala ma ta tvoja info o inštitúte dojčenia. Ja som to ale pochopila práve tak, že oni trénuju tie "laktacne sestry" v pôrodnici. S ktorých pomocou by som teda nikdy nekojila. Nepodarilo sa mi ani preklikat na žiadny zoznam ich poradkyň.

nattulka
20. jún 2018

@marylynn no oni trenuju len zdravotnikov...ale nie su to tie "laktacne" z porodnic ktorych ulohou je zohrievat um 😁 toto si robia zeny dobrovolne, podmienkou je aby mal aj zdravotnicke vzdelanie, cize nie hockto z ulice...kamoska si orave dokoncila kurzy, nam velmi pomohla..spytam sa jej na ten zoznam 🙂

marylynn
20. jún 2018

@nattulka ďakujem, ja som to tam veru nenašla.
Som o čosi múdrejšia. Ale stále by som povedala, že teda mamila robí pre kojenie viac, aj čo sa týka osvety, aj online poradenstva. A netušim nič o tom ako rádia tieto,, aleteda pomáhajú aj iní, tak super.

Strana
z2