Problém s kojením štvormesačného drobca
Ahojte mamicky. som uplne zufala. mam maleho drobca dnes mame akurat 4 tyzdne. a strasne ma bolia bradavky. maly sa mi nechce prisat aby to bolo spravne ked sa prisaje zle tak krasne papa akonhle mu dam poriadne bradavku do pusy tak ho napina a proste nechce dokonca nechce ani otvorit pusinku tak ako by mal. Volala som aj laktacnej bola u nas tiez sa snazila nejako aby sme sa lepsie prisali ale nic proste pusu neotvori len mi to zacvakne a taha mlieko mi krasne tecie takze papame dobre, dokonca sme sli na podstrihnutie uzdicky na odporucanie laktacnej a odtvedy je to len a len horsie volala som lakatcu opat a vraj sa mu trochu zlepila naspat ale ja uz strihat nejdem lebo to bolo strasne nevedel sa vobec po strihnuti prisat. uz som skusala liecit genciankou, citrovital dokonca uz aj pijem citrovital aj beriem vitamin B, kupila som si aj strieborne klobuciky aby som to liecila aby neboleli a stale nic. vcera mi zacala uz aj krvacat lava bradavka tkaze maly papa aj krv uz nevladzem co mam spravit aby sa to zlepsilo? neviem sa bradaviek ani dotnut take su bolestive nastastie prava je cela len boli, najhorsie na tom je to ze prveho syna som bez problemov 2 roky kojila a vsetko bolo v poriadku teraz len trpim uz som poslala manzela kupit aj canesten krem a dnes som si ho rano dala prvy krat. Maly mi papa raz za 3 - 4 hodiny kedze sa napraska do sytosti inak by som to tak dlho nevydrzala a vzdala to. Prosím poradte mi co mam robit aby ta ukrutna bolest konecne presla. mam doma uz aj krem z dmka aj lanolin co mi laktacna povedala ze nemam davat. nechcem prestat kojit ale uz od toho nemam daleko lebo ta bolest je neznesitelna, nechcem skoncit len s jednou cickou na kojenie lebo ak tej sa stane to iste tak to potom nedam. cele tehu som mala bradavky citlive dokonca ma svrbeli trochu ale toto co sa mi deje teraz nechapem. Pravdepodobne je to mikoza lebo som mala aj trhliny tie sa zahojili. Prejde to vobec da sa to dat dokopy? prosim poradte mi. Dakujem.
@daina1 kto ti diagnostikoval mykozu? Naplaste nedavaj ziadne. Hlavne musis preliecit aj pusu maleho, lebo si to budete pinpongovat navzajom. V lekarni ti poradia. Mozno bude stacit gencianka, tu natres na bradavky a tak das malemu. Bude vyzerat akoby vypil atrament, ale zaberie. Mne teraz dr, ale v at, predpisal nejaky oralny gel, lebo mala mala zabu a natrela som to asi 2x lebo som zabudala a preslo to. V kazdom pripade ziadne tampony do podprdy ani nic...
@guiseppinka maly v pusinke nema nic gencianku som uz pouzivala a nepomohlo mi to . ale skusim lebo davam uz aj canesten to su naplaste 5 min na prsniku uz skusam vsetko mozne nech to prejde
@veve10 Uplne suhlasim!!!! My sme sa trepali s 3mes.babatkom na odporucanie laktacnej na nastrih uzdicky 120km. Lekar skonstatoval, ze uzdicka je uplne volna a strihat ju netreba. Kojim uz 17mes.!!!! Keby som opat potrebovala laktacnu, poobzerala by som sa po inych, nie po tych z Mamily. Tie su zlate, mile, psychicky vedia podporit, ale z praktickeho hladiska je to nula bodov. Na nastrih nas poslala, ale neukazala nam ziadnu polohu pri kojeni. A to aj bol kamen urazu.
Na bradavky mi v porodnici lekarka poradila vytlacit si materske mlieko a nechat zaschnut. A chodit hore bez, alebo v niecom velmi volnom. Mne to zabralo. Silno drzim palce.
@daina1
@daina1 ahoj ja som mala to iste presne viem o com hovoris. Syncek mi doslova rozhryzol bradavku este v porodnici, dokonca chudacik vygrcal aj krv. Tiez mame teraz 4 tyzdne a asi ta moc nepotesim ale mam stale jednu bradavku bolavu. Gencianka pomohla na chvilku, na chvilku pomohol aj bepanten, aj lanolin no najviac mi pomahaju naplaste multi mam compress doslova zazrak. Pravu bradavku mam uz zahojenu a ani neviem ze z bej kojim ked sa dobre prisaje a lava sa tiez pomaly hoji. Po asi tyzdni a pol kojim celkom v pohode a to som bola na tom tak ze len pri myslienke ze syncek ide papat som plakala. A este co mi pomaha ked tu lavu znovu trosku poskodi je ze chodim alebo spim hore bez. Tiez sa bradaviek nic nemoze dotknut tak ked vetram je to sranda ale to naozaj pomaha. Dufam ze ti to rychlo prejde aby si si uzivala kojenie. Keby nieco kludne napis IP.
Prosím Vás poraďte mi ako mám naučiť 2 mesačnú dcéru otvoriť viac ústa aby si zobrala do pusy čo najviac bradavky.mala som málo mlieka to už je trocha lepšie ,mala som aj laktacnu poradkynu a tá mi povedala že malo otvára pusu.vlastne pije mlieko iba keď sa mi samé spustí čiže keď jej samé tečie.flasu a dudel nepoužívame.dokrmujem cez cievku.dakujsm

uz ragada zahojena, tak s istotou viem ze mam mykozu z tych ran co som mala. pouzivam canesten krem a idem kupit aj ne naplaste ako dlho sa taka mykoza lieci?