icon

Problémy s kojením.

tinka2000
30. júl 2018

Prosím vás poraďte mi. Už som naozaj zúfalá. 😢😢😢 Mám 4 mesačného synčeka. Je plne dojčený. Asi v pred mesiacom sme mali laktačnú krízu a stále sa z toho nevieme dostať. Už neviem kde robím chybu. Dojčím na požiadanie aj v noci papá každé 2 hodinky a stále mám máličko mlieka. Užívam aj senovku a benedikt. Jeden deň je dobre prsia sa mi nalejú a na dalšie 3 dni znova bojujeme. Doteraz mi aj pekne priberal preto si nemyslím že je to zlým prikladaním. Už takto fungujeme mesiac a už som z toho maximálne vyčerpaná. Fľašku mi úplne odmieta ani čají do neho nedostanem. Prosím vás poraďte mi. 😢😢😢 Ďakujem

zuzuliennka1
30. júl 2018

@evittam no vacsinou to tak byva, ale vynimka potvrdzuje pravidlo 😁

evittam
30. júl 2018

@myjusiatko A mne naozaj nic nemusíš vysvetľovať.

marcelkaamichal
30. júl 2018

no podla mojej skusenosti...by si sa mala rozhodnut, ci chces pokracovat s kojenim, alebo skusat flasku. a ak sa rozhodnes pre jedno, to druhe uz neries.. lebo takto sa vsetko len komplikuje.....kojenie je strasne vycerpavajuca vec hlavne psychicky, ak vsetko nebezi ako ma... nemaj vycitky, ak sa rozhodnes pre flasku... skus jeden den davat iba umele mlieko a uvidis ako to pojde...

nika898
30. júl 2018

@tinka2000 ahoj v prvom rade klud a pokoj, dalej ak nemas aj druhe babo odychuj uvidis o kolko budes mat viac mlieka, vela vela pit aj nasilu, kup si vineu, matysaka hroznovu stavu a kludne aj radlery mne sa nich vzdy neskutocne naleju prsia mliekom az ma bolia, neviem ako beres senovku no kludne mozes aj 2 tabletky 3x denne a tiez zalezi od vyrobcu mne zaberali iba zahranicne so zelenyn vrchnakom. Co je ceska znacka mohla som zjest aj cele balenie naraz a nic. A ked mas pocit ze je hladny kludne mu davaj uz obed uz moze 😉.

zuzuliennka1
30. júl 2018

@marcelkaamichal preco by to malo byt “bud-alebo”? poznam okrem seba este par mamiciek, ktore zacinali s flasou, potom aj dojcili a striedali flasu aj dojcenie, ked sa chce - vsetko sa da

marguay
30. júl 2018

Najprv sa zachranuje kojenie a k flasi s um sa pristupuje ako k poslednej moznosti. NIE PRVEJ, poniektore premudrele, um je od mm vzdialene na hony

marcelkaamichal
30. júl 2018

@zuzuliennka1 tak dat sa da vsetko, otazka je, kolko ma clovek sil a nervov pokope...jednoduche to nie je... niekto ma silu a odhodla nie bojovat a pre niekoho to uz moze byt dost narocne... pre mna to jednoduche nebolo a hoci som robila, co som mohla, mlieka stale nebolo dost.. dnes lutujem, ze som tolko otalala s flasou....kojenie nie je jednoducha zalezitost, hoci sa to zda ako uzasna vec pre vsetkych zucastnenych :- )), co bez pochyby aj je, ked to slape, ako ma... ale ked veci nejdu, akoby mali, je to night mare! :D... preco to nestriedat? Preto, lebo je zmatene aj dieta, aj matka...

zuzuliennka1
30. júl 2018

@marguay a ako vies ze som nezachranovala kojenie? flasa bola posledna moznost, inak to neslo... a mm tiez nie je svaty gral

zuzuliennka1
30. júl 2018

@marcelkaamichal nemusi byt zmatene, nie je to pravidlo, vsetko sa da, aj striedat, ja som dokaz a poznam este minimalne dve take mamicky

myjusiatko
30. júl 2018

@evittam prosim ta, dokrm sa da dat cievkou/lyzickou/panakom/z pohara. Nikde nikto netvrdi, ze sa ma dieta nechat o hlade. Ale te je potreba vyriesit pricinu odmietania kojenia. To ste si tam uz doplnili vy.
@zuzuliennka1 nie, je to pre mna zbytocne riziko a nikdy som jej flasku ani cumel nedala. Stacia mi zeny, ktore posu o pomoc do poradni a maju s tymto problemy. Nepotrebovala som si to skusat na vlastnej kozi. A kojim uz 22 mesiacov bez problemov.

zuzuliennka1
30. júl 2018

@myjusiatko tak ked sa ti dieta po cumliku a flasi neodstavilo, lebo si ich ani nedavala, tak nepis, ze sa to tak automaticky vzdy deje, ked s tym sama nemas skusenost, len ju vystresujes... ja som napr. dala aj flasu aj cumel a krasne dojcim. takze da sa to a mam s tym osobnu skusenost, na rozdiel od teba

myjusiatko
30. júl 2018

@zuzuliennka1 lenze ona ma problemy. Ty nie. A neznamena to, ze strajk nepride aj u vas casom. Je to tvoja vec, davaj svojmu dietatu co uznas za vhodne. Ja radim tu babe, co sa pyta a ma problem a radim podla svojich vedomosti a skusenosti z okolia. Nikde som nenapisala, ze je to automaticky. Ale ze cumel a flasa kazia dojcenie je fakt.

zuzuliennka1
Autor odpoveď zmazal
zuzuliennka1
30. júl 2018

@myjusiatko aj ja som mala problemy a obrovske, co necitas? a dieta sa mi prisalo po mesiaci! cumel a flasa dojcenie nekazia, nam to funguje perfektne.... strajkov som mala uz aspon 5.... prisiel aj strajk, zvladli sme, dala som flasu, lebo som musela, zvladli sme.... lebo som si nepripustala taketo reci, ako sa to pokazi a nepojde to a blabla.... 90% zien ma s dojcenim problem, zeny ktorym to ide bez problemov, su v mensine.... a kedze ty si evidentne to stastie mala, tak nerad, co ma alebo nema robit, lebo si to "pocula"..... pocut o tom a bojovat s tym je sakra rozdiel..... ked sa nastavi, ze to pojde, tak to pojde... ked bude citat podobne reci a vzda to, tak to nepojde.....

marvin1234
30. júl 2018

@zuzuliennka1 ja suhlasim, my sme si presli kadecim, cumel ani flasu nemal a kojenie prve dva tyzdne horor, dva strajky, vkuse malo mlieka...treba sa snazit, ale mna neskutocne deptali tie nazory jak spm tym ze som dietatu v zachvate koliky dala na utiesenie sat malicek lebo prsnik nechcel pokazila cele.kojenie. dnes uz viem ze tym to nebolo, ze proste nam to ide tazsie. Tri laktacne k nam chodili jak na klavir a stretnutie a mamilou bol horor. Dve hodiny mi mucila dieta, maly vrieskal, plakal, za dve hodiny sa k prsniku ani nepriblizil (ja som sedela a ona mu tlacila hlavu na moj prsnik, doteraz neznesie chytit pri kojeni za krk, musim ho mat polozeneho na kolenach na vankusi). Vzala 30€ za traumu moju aj dietata a potom ju manzel vyhodil. Potom chodili dve nie z mamily a pomohli super. Netvrdim ze vsetky su take, ale ziadny extrem nie je dobry....

zuzuliennka1
30. júl 2018

@marvin1234 skopirujem sem, co som teraz napisala autorke, lebo je to dlhe, ale chcem tym povedat, DA sa vsetko a ja som dokaz a nic nie je len cierne a biele....

marvin1234
30. júl 2018

@zuzuliennka1 no ved ja som to myslela tak.ze s tebou suhlasim v tom ze neexistuje nijake pravidlo ze toto je dobre toto je zle. Asi len vytrpiet si kolko zena aj dieta vydrzia a najst sposob ktory im vyhovuje...aj ak nie je v sulade s mudrymi strankami o kojeni.

zuzuliennka1
30. júl 2018

ahoj Tinka, chcem ti napisat, lebo viem presne, cim si prechadzas a kedze nam sa to podarilo, tak som si ista, ze sa to podari aj vam...
ako som pisala, rodila som sekciou, neplanovane... prislo to z nicoho nic, musela som sa na koze v nemocnici rozhodnut, ci to bude cisarskym hned, alebo este pockame, unavi sa dieta a pojde to prirodzene ale bude to trvat dlho.....
vedela som, ze po sekcii nebudem hned s babatkom, ale okej, aspon porod nebude boliet.... no teraz viem, ze sekciou uz dufam nebudem musiet rodit, lebo ta jazva a hojenie prerezanych brusnych svalov bolo strasne, na rozdiel od mamiciek, co boli so mnou na izbe po prirodzeom porode, deticky mali hned a vedeli aj chodit.. sekcia nie je "lahsia" ani "jednoduchsia", je to regulerna brusna operacia, lenze dat dokopy sa musite uz po par hodinach...

ja som syna po sekcii videla az po 24h a vsetko ma bolelo...... mlieko nikde.... uz v nemocnici bol prikrmovany z flase, kedze sme prvych 24h neboli spolu.... mal aj zltacku, spal, nechcel sa prisat, nemala som ani len vystupene bradavky, nemal sa coho chytit.... proste strasne.... v nemocnici sme aj ostali 7 dni, na rozdiel od prirodzenych porodov, kedy sa domov ide na 3 alebo 4 den.... to vsetko mi uplne nicilo psychiku... a ked sme konecne dosli domov, dojcenie stale neslo a manzel musel ist v noci o 23:00 do nemocnice po odsate mlieko, kedze doma som nemala, tak ako v nemocnici na chodbe, ziadnu chladnicku s odsatym mliekom..... prerevala som noci a dni, kricala na syna dokonca, ze mu to nejde a nechce sa prisat a bude hladny, mne je to fuk......
tiez som pocuvala, ako flasa a cumel pokazi dojcenie a branila som sa, ale dieta revalo hladne!!!!! a co je dolezite? aby sa prisalo a tahalo materske mlieko, ktore mu aj tak nepotecie a tahat nevie? alebo ho nakrmim umelym a bude syte a spokojne....??
dieta bolo HLADNE a prisat sa nevedelo, tak som si povedala dost - vsetok ten stres zo mna vyciti, tak som dala flasu a povedala som si - spravila som vsetko, dala som si aj tie tabletky, aj senovku, aj benedikt, aj koza na kozu, aj laktacnu som mala doma - vyskusala som VSETKO.... a tak som si v klude povedala, okej, ak mam dojcit, pojde to, ak nie, z UM sa neumiera.....

a tento postoj sposobil, ze som bola v klude, dieta tiez, kupila som si odsavacku elektricku a aspon odsavala - lebo pri dojceni a tvorbe mlieka - dopyt zvacsuje ponuku... a pomaly postupne sa mi po moringe olejodarnej (senovka a benedikt mi nezabrali) a pila som aj Matysaka hroznovu stavu, co ti tam odporucaju - tak po tejto kombinacii prislo aj mlieko, zrazu plne prsia, mokre tricko a syn sa pomaly prisal, najprv dva dni ok, potom zas nie a niekedy fakt po mesiaci od narodenia sa uz prisal nafurt, postupne som prestala brat tabletky, odsavacku predala a naucil sa dojcit a mlieko mam 🙂
teraz ma 8mes, UM uz netreba, vie mi pit aj z flase, co je tiez fajn, lebo kamoskin syn, len dojceny, teraz mu na leto chce davat caj, je o mesiac starsi ako moj syn, a nevie mu dat caj, lebo nevie pit z flase....kvoli dehydratacii uz bola 3x v nemocnici....

vsetko pojde, len si ver.... kup si moringu, matysaka, odsavacku a skusajte a ked nic, daj flasu... a neskor to naozaj pojde 🙂🙂

marvin1234
30. júl 2018

@marvin1234 a inak mne sa tiez normalne prisal asi po mesiaci...dovtedy som vkuse citala mamilu a upadala do totalnej depky. Potom mi to manzel zarazil a odvtedy je dobre. Su lepsie dni aj horsie, vravim boli aj dva strajky a musim odsavat, ale maly papa, spinka, pribera.

marvin1234
30. júl 2018

@zuzuliennka1 veru, mali sme to uplne rovnako. Aj porod aj potom, akurat ja som dokrmovala odsatym po prste ked bolo najhorsie. A dik za tip, moringu som neskusala tak skusim 🙂

zuzuliennka1
30. júl 2018

@marvin1234 aj po prste cievkou som krmila, ale pohlad na placuce hladne dieta ma nicil, bol hladnyy a z cievky to slo jak z chlpatej deky 🙂

darcheckinka
30. júl 2018

nevzdavaj sa..skus pit vela matysaka je chutny a mne z neho mlieko az tak lialo ;) moja napr tiez pila max 5 min..a presne zacni od 5.mes s prikrmami postupne. ja som mala podobne stavy a kojim doteraz..neboj sa aj cumla..moja sa koji a cumel ma stale..su to dristy moj nazor..moja dodnes neprijala flasu tak ju idem ucit na pohar a odtial na um.. lebo uz planujem prestat..ma 13mes.

tinka2000
autor
30. júl 2018

@darcheckinka keď môj malý úplne odmieta cumel. On proste gumu do úst nedá ani za svet. Skúšala som aj Matyšáka ani ten nepomohol

zuzuliennka1
30. júl 2018

@tinka2000 a ako dlho si ho pila?
odporucam urcite tu Moringu... tabletky

tinka2000
autor
30. júl 2018

@zuzuliennka1 asi týždeň

zuzuliennka1
30. júl 2018

@tinka2000 ja som ho pila asi mesiac 😂 sice som z neho pribrala a teraz zhadzujem, ale pomohlo to.. treba tomu dat cas

marvin1234
30. júl 2018

@zuzuliennka1 pocuj a kolko so tej moringy brala?

zuzuliennka1
30. júl 2018

@marvin1234 3 tbl. 3x denne asi 3 tyzdne - kym som necitila, ze mlieko uz mam, az som mala plne prsia a potom sa to upravilo (ponuka/dopyt), syn sa “roztahal” a tabletky som uz nepotrebovala

marvin1234
30. júl 2018

@zuzuliennka1 dakujem 🙂

margaretka_
30. júl 2018

Necitala som celu diskusiu, mozno to uz niekto radil, ale nam na strajk pomohlo okrem casteho dojcenia a kontaktu stlacanie prsnika pocas aktivneho pitia babatka.
Skus si zavolat laktacnu domov. Nech ta aspon upokoji, ze robis dobre to co robis 🙂