icon

Problémy s odgrgnutím batoľaťa

viktoria1751
23. apr 2025

Doteraz žiaden problém nebol, malému ide ďalší Dolný zúbok jeden už máme... Večer po kúpaní sa napapame potom to príde 10 minútové nosenie na rukách rev ťažko si odgrgava má 6 mesiacov bojím sa ho dať tak spať on mi už o ôsmej večer spí on reve a grgnutie nikde aj dnes ti bolo tak že priateľ ho mal na rukách a že asi si grgol v tom reve teraz chrápe.

dixitka
23. apr 2025

@viktoria1751 u 6-mesačného som grganie už neriešila a nič mu nebolo. Podľa mňa ho zbytočne trápiš, keď napokon ani nevieš, či si vôbec grgol alebo nie 🙂 či ak si neodgrgne, vidíš nejaký rozdiel, vyzerá, že by ho tlačilo bruško?

viktoria1751
autor
23. apr 2025
@dixitka

@viktoria1751 u 6-mesačného som grganie už neriešila a nič mu nebolo. Podľa mňa ho zbytočne trápiš, keď napokon ani nevieš, či si vôbec grgol alebo nie 🙂 či ak si neodgrgne, vidíš nejaký rozdiel, vyzerá, že by ho tlačilo bruško?

@dixitka no cez deň aj 3 krát.... Aj mliečko zvykne ísť z neho trochu a keby ho dám tak spať tak by sa zobudil skôr na to že si chce grgnut...

dixitka
23. apr 2025
@viktoria1751

@dixitka no cez deň aj 3 krát.... Aj mliečko zvykne ísť z neho trochu a keby ho dám tak spať tak by sa zobudil skôr na to že si chce grgnut...

@viktoria1751 A nejaké iné techniky si skúšala? Napr. dať ho len na bruško, alebo na rukách do polohy “klokan” (ak nepoznáš, pozri google)? Môjmu sa tak lepšie grgalo, no treba vyskúšať, aby sa zas nepovracal z toho…

michaela329
23. apr 2025

Ja mám iba 3 mesačného, ale grganie je boj. Nám obvykle pomôže ho položiť na tvrdú podložku na pár minút a potom zdvihnúť k ramenu (nie bruškom na rameno) a vtedy grga.

angeli121212
23. apr 2025

@viktoria1751 mám kojenú dcérku a teda odgrgávať som ju dávala len v pôrodnici alebo keď sa mi zdalo, že je nesvoja... Byť tebou sa na celé odgrgávanie vykašlem.. malý ti chce evidentne byť už v kľude možno pri tebe zaspávať a nie byť navlačovaný... Skúšala si aj neriešiť večerné odgrgávanie?