icon

Pužívali ste pri kojení klobúčiky na bradavky?

zuzkapt
21. jan 2011

Používali ste pri kojení klobúčiky na bradavky? A ako dlho? Nemali ste s ich používaním problém pri kojení?

Strana
z3
lubina
27. máj 2013

ano, pouzivala lebo dcerka sa nevedelaprisat a nastastie klobuciky nam pomohli obidvom, aj mne aj jej 😉

janicka11
27. máj 2013

ja som sice nekojila velmi dlho,ale klobuciky som nepotrebovala🙂

bbarboraa
27. máj 2013

ja som pouzivala lebo sa nevedel vporodnici prisat... potomdlho s a potom ich nechcel a kojila som do pol roka potom som odstavila... a nemal nikdy ziadny problem s nicim ....

bella77
27. máj 2013

no ono záleží ako silné sa bábo narodí,,,naša bola menšia,slabšia a ja som mala ploché bradavky...nevedela sa prisať a ked už tak nie na dlho..skusila som klobučiky,ale sestričky mi hned vysvetlili, že cez klobučiky musí dieťa vynaložiť raz taku silu na ťahanie ako bez..čiže ked nevladale bez nich,,,tak s nimi už vobec..čiže nám nepomohli...ale je to určite individuálne...

gossa
24. okt 2013

Mne odporucili klobuciky uz v nemocnici kvoli plochym bradavkam. Myslim si vsak, ze oni boli ploche hlavne kvoli naliatiu. Keby mi skor odporucili si prsniky trosku odsat, maly by sa podla mna prisal aj bez nich. Kedze maly si na klobuciky zvykol, tak som ho takto krmila 6 tyzdnov, no kedze mal tah jak vysavac, rychlo sa najedol a potom mal bolesti bruska, ale na druhej strane priberal az nadpriemerne 🙂 Najprv som si myslela, ze ma koliky, ktore sa bezne vyskytuju v jeho veku. No niekde som sa docitala, ze by to mohlo byt sposobene aj chranicmi na bradavky. Tak som si povedala, ze musime vyskasat krmenie bez klobucikov. Najprv sa mu nechcelo, ale asi po 10 minutach boja povolil. Hlad je hlad a on je teda velky jedak. Ja osobne by som odporucila pouzitie klobucikov iba v krajnom pripade, kedy sa dieta ozaj nemoze prisat, resp. pri poranenych bradavkach. V podstate aj na ich obale pisalo, ze sa maju pouzivat iba kratkodobo.

ewica
18. aug 2014

rada by som pre nove mamicky pridala aj ja svoju skusenost, kedze ked som ja potrebovala radu ohladom klobucikov, hned som narazila na same nieee, a uplna katastrofa, hned to zahod a nebudes mat mlieko a pod.... co sa tyka zaciatku kojenia, ked mi v nemocnici malu priniesli, isla som hura kojit, ved na obrazku to vyzera tak jednoducho, no, ale rychlo som pochopila, ze take jednoduche to nebude, uz aj tym ze po cisarskom som mala dost problemov do sebou... po pol dni mordovania sa, prisla sestricka a "zachranila nas" klobucikmi a zacali sme sa kojit o 106. v nemicnici mi to uzasne pomohlo, ako prve ked sme prisli domov-do kludu, som si povedala, ze ked uz sme vo svojom, mozme si zvolit roznu polohu, ako tak vieme ako na to, zacneme sa ucit bez klobucikov (je to dost otrava hlavne aj v noci dokola pred aj po umyvat, sterilizovat...). na prvy krat som najprv dala klobucik, chvilku mala cucla (nech vytiahne bradavku) a potom som ho dala prec a hned sa pricucla, takto sme este asi dva-tri krat zacali kojenie s klobucikom a vecer sme sa uz o 106 kojili bez 👍👍 . dufam ze moja skusenost bodne 😉 prvorodicky maju toho az az a ked uz su take pomocky, treba si pomoct, ale ozaj len ak treba 😉 drzim palce 👍

fcielkaa
19. aug 2014

Ja som tiez zacala kojit na jeden prsnik s klobucikm. Nemala som na tom prsniku velmi vyraznu bradavku a maly sa nevedel prisat. Pocas pobytu v nemocnici mi bradavku tak vytahal, ze sme za dva dni prestali klobucik pouzivat. Alekeby sme ho vobec nepouzili ktovie ci by som kojila.

tinulka174
19. aug 2014

Ano použivala od porodnice do 4 mesiacov.
Mala som v porodnici problem s bradavkami - až krvave mlieko som mala - drobec mi cumlikal bradavky 4dni na 5 den som mala mlieko.
Po 4 mesiaci som prešla na normalne kojenie a kojim už skoro 13 mesiacov.
Drobec nemal vobec problem s klobucikmi a ani prejst na normalne kojenie.
Zaciatok bez klobucikov by som asi nezvladla 🙂

strociatka
19. aug 2014

Pri prvom dietatku ano, pri druhom uz nie. Pri prvom - keby som nemala klobuciky, tak nekojim vobec, lepsie kojit s klobucikom ako vobec. Kojila som tak skoro cely rok. Pri druhom to uz islo hladko aj bez nich. A problemy som s nimi nemala ziadne, len je to otrava, stale to vyvarat, cistit po kazdom kojeni, nezabudnut ich vziat, ked niekam ides... No v case, ked som mala prve babo, tak laktacne akosi neboli. Dnes je to uz ovela lepsie a kebyze nam niekto vtedy pomohol, tak by to isto slo aj bez nich.

pa3cia12
8. sep 2014

Ja rozmýšlam, že žačnem kojiť cez klobučik, aspoň y jedného prsníka, lebo sa mi dookola trhá bradavka, len neviem, či ide take isté množstvo mlieka cez klobúčik, či nejde menej a pomalšie a či sa babätko skôr neunaví ako napapa..?

stvura
Odpoveď bola odstránená
maickamf
22. okt 2014

Klobúčiky sú perfektný výmysel.Mne sa malá nevedela prisať, hneď v pôrodnici mi laktačná poradila klobúčik a požívam ho doteraz a malá má skoro 13mesiacov.Vôbec mi to neznížilo tvorbu mlieka, naopak, boli obdobia, keď mi len tak vytekalo, tak som ho zmrazovala a neskôr pridávala do príkrmov
Bolo tu spomenuté, že potom dieťa nechce prsník, lebo je to ako z fľaše, ale u nás to bolo tak, že malá doteraz z fľaše nechce piť a aj čajík začala rovno z pohárika a teraz pije z fľaše so slamkou.
Na popraskané bradavky doporučujem Bepanthen krém.Ja som si dlho bradavky natierala aspoň večer, lebo takisto zo začiatku praskali.Výhodou je, ž ho netreba zmývať ako napr. calciovku.
Toľko moja skúsenosť 😉

silviettaa
22. okt 2014

výborná vec, bez nich by som sa nezaobišla niekoľko mesiacov

kobrtko
23. nov 2014

Pri prvom nie, pri druhom hej.
Starší syn je predčasne narodený, takže ho kŕmili sondou, bo nemal sací reflex, ja som odsávala mlieko a kŕmila potom z fľaše, lebo bradavku najprv nevedel chytiť, potom už nechcel... som asi nevystihla ten pravý čas, ale keby som mu dala klobúčik, presnejšie povedané cumlík z fľaše, mohlo to byť všetko inak ☹ jednoducho som to vzdala, keď sa pár krát nechcel prisať alebo to bolelo ako čert, tak som to neriešila (ale veľmi som sa preto trápila 😒 ). Doteraz mám výčitky svedomia, že to mohlo byť všetko inak, ale s tým už nič nenarobím. Neviem, asi som sa niečoho v podvedomí bála, že to nerobím správne, tak som šla radšej tou ľahšou cestou 😝 ...Mat. mlieko som mala len cca 3 mesiace.
Pri mladšom som sa zaťala, že to tak nebude, a ani nebolo. Narodil sa v termíne. Zo začiatku nevedel sa tiež dobre prisať (vraj som mala na jeho ústočká veľké bradavky), tak som v pôrodnici odsávala ostošesť a dávala som mu aj z fľaše, no skúšala aj dojčiť. Postupne ako-tak sal z cicíka, no doma som vyskúšala aj cez cumlík (taký na sklenenú fľašu od Canpol babies) priamo na bradavke a šlo mu to oveľa lepšie ako zo živého 😀 . Jedna známa mi mi vravela, že nerobím dobre, vraj nebudem mať mlieko a podobné blbosti. No neriešila som to a pokračovala tak, ako nám to vyhovovalo obom. Občas som ho skúšala aj prikladať, dosť to bolelo a pálilo, potom som prestriedala s klobúčikom ( teda s cumlíkom, kadiaľ bolo inak super vidieť, kedy sa spúšťa mliečko a bábo papá) 😀 a keď si cicíky trochu oddýchli, tak som sa snažila čoraz viac prikladať k prsníku (lebo Adamko sa už vedel prisať , bolelo to čoraz menej) a asi po cca 4 mesiacoch sme prešli na úplne plné dojčenie bez klobúčika 🙂
Takže my sme živý príklad dvoch prístupov a pravdy, že dojčenie je v hlave. Teraz má malý 1,5 roka a je stále dojčený, síce už len 2x denne pred spánkom, no aj tak sa vie prisať pekne a bezbolestne (dokiaľ nezapojí zúbky 😀 )
Toto dojčenie mi prinieslo okrem iného aj lepší pocit zo seba samej, netreba sa vzdávať, držím mamičkám palce pri kojení svojich detičiek 😉

didi51100
2. dec 2014

Asi len tyzden, kym sme prisli z porodnice. Potom som sa obratila na laktacnu poradkynu, aby mi ukazala spravne techniky dojcenia a odvtedy som klobuciky ani nevidela. Sice som si zo zaciatku uzila svoje (dokonca aj zapal som dostala), musela som pouzivat aj kalciovu mast, ale maly sa naucil krasne prisavat a dojci sa doteraz (rok a pol). 🙂

jarrka55
8. dec 2014

Kojim s klobucikmi uz rok, ziadne znizenie tvorby mlieka som nikdy nemala. Maly mal stale dost mliecka. Vobec som neprikrmovala. Mam ploche bradavky, tak ich pouzivam odkedy mi ich poradili v porodnici. Je pravda, ze som maleho neskusala oducit od nich, ale ked som par krat skusila ponuknut prsnik bez klobucika, uz mal problem sa prisat. Mpzno som mala skusat dlhsie 🙂. Kedze vsak ma maly mliecka kolo chce, tak to nerisim.

olivia85
9. dec 2014

@jarka55 tak si to stastna zena ked sa ti podarilo. Ako klobuk dolu fakt a tesim sa s Tebou, pretoze vela zien kvoli tomu prestalo kojit ako aj moja znama. Ja som prave odnaucila ale bol to iny boj. A problem prisat sa mala takisto. Ale sa necudujem, je to dojcenie ako keby po flaske, inak sa prisava na klobucik a inak na prsnik, pekne to vidno na praci spodnej sanky....ja pri druhom uz klobuciky ani nechytim a podla mna ked v porodnici odporucia klobuciky je to obrovska chyba. Mne ich odporucili tiez az neskor som zistila ich podstatu.

zdenin
9. dec 2014

ja som mala a kojila som pol rok mala sa nevedela prisat bez neho a mliecka bolo menej potom som postupne presla na um

zuzuolej
12. dec 2014

ja mam negativne poznatky aj z okolia
znama ma ploche bradavky, v porodnioci hned klobuciky a teraz od dvoch tyzdnoch su na umelom mlieku :( traaapenie, sama povedala ze uz nikdy viac a ze sa na to hneva

qtinka46
14. dec 2014

Ahoj pouzivala som len ked som mala popraskanu bradavku ale inak vobec 🙂

kocurikova1
27. nov 2015

ja som ich použila asi raz a potom som si odsavala a davala do samoohrievacej flasky

modrofuzik11
5. dec 2015

ja som pouzivala klobuciky. mala som na zaciatku kojenia vzdy velky problem. neskutocne to bolelo. klobuciky v kombinacii s bepanthenom mi velmi pomohli. myslim, ze aj vdaka tomu som vydrzala tie prve tyzdne kojenia...

stanullka9
12. feb 2016

Ja son striedala...ale cez klobucik si viac potiahol..a uz 5 mesiacov..sem tam som odsala mlieko a maleho prisala bez aby sa tvorilo mliecko..mne moooc pomohli..no maly bude mat uz pol roka 25.a dnes sa sam odstavil od nich a krasne sa prisava sam..flasku som pouzivala len Lovi a dudlik sme tiez mali..🙂)))))

akdalv333
24. feb 2017

Ja s nimi kojim uz rok a bez problemov.. teda mala som na zaciatku aj zapal prsnikov, obcas mam bolesti, ale to maju aj kamaratky co koja bez, cize to si nemyslim ze je prave klobucikmi... a este okolo 5mes sa maly obcas prisal bez, keby chcem asi ich odlozime, ale kedze sme uz boli obaja zvyknuty a pekne pil, nechcela som si nechat doranat bradavky preucanim a pokazit kojenie... 🙂 cize nasa velka pomoc, bez nich by som podla mna nekojila 👍🏻

arcanne2
28. máj 2019

Baby nemáte nejake rady ako sa klobucikov "zbaviť"? Mali sme problem,mala som ploche bradavky a malý mal prirastene uzdicky,tak som začala pouzivat klobuciky. Po prestrihnuti uzdiciek sa pekne chytal aj bez, takmer pri kazdom kojeni, no posledne 4 dní strajkuje, nechce vôbec piť bez. A to som si myslela že už to bez nich pojde :/ nemate nejake tipy ako na to? :D

s_kika
28. máj 2019

pri prvej som používala kvôli boľavým bradavkám, stav sa však zhoršoval a v 5tom mesiaci sme dokojili...pri druhej sme sa naučili správne prisatie, ktoré nebolelo, klobúčiky nebolo treba a kojím ju už skoro rok a pol...klobúčiky môžu viac uškodiť ako pomôcť, v ojedinelých prípadoch možno naopak, v prvom rade treba mať v poriadku prisatie

Strana
z3