Pýta si vaše dieťa v noci často papať?
Ahojte maminky. Prosím vás, ktoré ste mali podobný problém. Moja dcéra už 5-tu noc je každý hodinu hore a pýta si prso. Napapá a spí ďalej. Keď jej nedám, tak vrieska a potom je hore aj vyše 2 hodín. Do 14-tich mesiacov celkom pekne spávala, 2-3x za noc sa len bude, napapala a spinkala ďalej. Od 14-tich mesiacov sa to pokazilo. Nepýtala si tak často prso, ale začala byť hore stále vyše 2 hodín. Potom na nejaký týždeň sa to upravilo a bola opäť iba 2-3x hore, ale hneď zaspala. A teraz už skoro týždeň je každú hodinu hore. Ja som už veľmi vyčerpaná a zúfalá. Potom som zlá, sa nerváčim, nadávam a búcham ju riťke. Samozrejme neviem ako silno nie, lebo je to jediné čo ju potom utíši a neplače ako pavián. Samozrejme ale potom mám výčitky a plačem. A potom neviem zaspať. Zuby má skoro všetky, s nimi nikdy neboli nejaké problémy. A aj keď je hore 2-3 hodiny, tak sa len vrtí, prdká si. Doteraz som nerozmýšľala nad tým, že by som ju chcela odstaviť, chcela som kojiť do jej 2 rokov, ale už veľmi rozmýšľam, lebo začína byť silno závisláčka na prsiach.
Poraďte mi prosím sa, ktorá ste sa s podobným prípadom stretli 🙏🙏🙏
@mia661 kým budes dojčiť, bude sa budiť. To je moja skúsenosť. Tri deti som kojila až do 1.5-2r a budili sa neustále bez ohľadu na to, koľko jedli a pili cez deň. Až keď som úplne odstavila dojčenie, začali lepšie spať. Bola to moja voľba, neľutujem. Chcem tak dlho dojčiť aj najmladšieho syna, ale už ani nerátam s iným priebehom.
kolko spava za 24 hodin? nespava vela cez den? moze to suvisiet aj s tym...
Dať iba vodu a vydržať vrieskanie. Alebo odstaviť úplne. V tomto veku už dojčenie nepotrebuje a v noci už vôbec nie.
1,5 dieťa netreba dojčiť. Normálne sýtejšie jedlo na večeru s mliekom a nebude hladná
Pochybujem ze sa na dojcenie budi kvoli hladu. Dojcenie nie je len o hlade a nie je stanovene vekom, ci ho dieta este potrebuje alebo nie. To, ci ma narok na prsnik kazdu hodinu si rozhodni ty, nie cudzi ludia. Ked ti to prekaza (co, samozrejme, je pochopitelne) tak musis nastavit inu spankovu asociaciu. Bez placu a frustracie sa to iste nezaobide, chce to trpezlivost o pochopenie, dieta nie je vydierac ani manipulator. Je moznost, ze je to len obodobie, nieco ju prave trapi, nieco sa naucila, rastu zuby.. ty si povedz ci uz stacilo.
ty musíš vedieť či máš dost mlieka na zasytenie alebo sa potrebuje len upokojit
skus mu dat kašu , však už je velké , nemusíš robit s um alebo kravskym mliekom odstriekaj si
máme susedu čo dopadla tak že 3 ročna skoro pol rok vrieskala rano , pred obednym spankom a večer, doslova hodinu dve kym od vyčerpania nezaspala, v noci tiež plač ,jedovatý vreskot
chcela sa proste kojit , zo škôlky jej ju po 2 mesiacoch dali preč, lebo nechcela bez kojenia spať ani ležat, deti sa jej smiali že ju mama chodi tišit a kojit , jedno s druhym ,potom iné deti že aj oni chcu maminu v škôlke revy ,nešlo to nedavala to žiadna strana aj ked sa snažili o nejaky komprosmis, nie každé dieta sa staršie vie naučit že už sa nekojim, hladky priebeh....
úprimne to ja som začinala byt už vyčerpana , pol baraka nespavalo ,chápali sme , neklopkali neriešili, ale začinali sme byt tiež na hrane už normálne
my sme mali toto pri prvom, ano to bolo doslava každu hodinu , potom som stratila mlieko pretože som to unavou vyčerpanim nedavala, tri dni bol plač , potom si zvykol na um a kaše večerne a krasne spal, keby som to vedela tak kaše zavediem od 6 mesiaca, v 8 už nemal čo tak sa musel prispôsobiť
pri dalších ked sa na v noci začali budit vkuse ,tak som nakojila, dorkmila um a fungovali sme uplne inak, ono pri prvom som si mohla dovolit kojit každu hodinu ale pri dalších detoch proste nie
@simca06022011 Ona sa normálne naje. Ja jej dám kašu, chlebík s nejakou pomazánkou alebo čo zostane z obedu. A samozrejme pred spaním mlieko. S tým nie je problém, že by bola hladná.
Odstav len na noc, cez deň kojiť môžeš napríklad 3x za deň - ráno poobede večer. Cez noc nech spi deň dva muž a uvidíš či sa to zlepší
Spávate spolu alebo je v noci sama v postieľke?
@mia661 tak sa proste naucila na taketo ukludnovanie. To bud vyzdzis alebo odstavis. je tona tebe.
Naša bola tiež s nami a keďže som nemusela kvôli tomu vstávať z postele, tak som si na to časom zvykla a potom to prešlo rovnako ako všetko.

A normlane sa vecer naje, aby vydrzala celu noc? pytam sa preto, ci je hladna alebo len "vymysla"