Skúsenosti mamičiek - aj po roku kojičiek 🙂
Mamičky, ktoré ste kojili vyše roka. Ahojte. Mňa by len zaujímalo ako ste na tom boli vy 🙂
Malú kojím už asi od 8. mesiacov iba ráno a večer pred spinkaním, mám teda mlieka už len tak symbolicky... Tak mi teda doktorka poradila, že mám pridať aj umelé mlieko. Nechce ho ani náhodou. A popravde ani jej ho nechcem nejak siliť.. Tak som na radu kamarátky dala už kravské mlieko trošku, resp. začíname nabiehať už aj na takéto mlieko v strave... A skúsila som jej dať aj piť, tiež ho tak nechce.
... stačí jej aj len také symbolické kojenie bez iného mlieka s tým, že papá zhruba každý tretí deň aj jogurt a inak papá všetko pekne, mäso, zeleninu aj ovocie aj smotanu aj pečivo...
Ako ste na tom boli s mliekom vy?
Kojiť cez deň aby sa mi tvorilo viac mlieka nemienim, ani odsávať, malá sa nesťažuje, v noci spinká, občas sa prebudí ale stačí jej len voda.
Ďakujem za skúsenosti 🙂
@zuzipuk po roku nie je určite potrebné UM. Všetko živiny to dieťa má zo stravy. Inak sa čudujem ze tak málo kojis, moja ma 19mesiacov ale cez deň cca 5x a v noci 4x. 🙉🤣Ale k téme, nenahrádzaj jej to um. A dokonca ani kravskym netreba. Môžeš dat jogurt, syr, acidofilne napr.
Kojila som do roka a pol ale keďže mi malý okrem prsníka nechcel nič ani vodu ani fľašu, kojila som viacmenej od smedu. V roku a pol sa sám odstavil a mlieko a vodu pije odvtedy z pohára.
Toho mlieka bolo samozrejme menej, nahradzala som syrmi, jogurtami, pudingami a smotanovymi omackami.
@marguay Lebo som kojila este pred niekolkymi mesiacmi, tak mam s tym cerstve skusenosti s ktorymi som sa chcela podelit a uistit autorku ze sa nic nestane ked nebude davat UM, ani po tom ako sa rozhodne prestat kojit, alebo jej odide mlieko. No vapnik nemusi dieta prijmat len z mliecnych vyrobkov. Su ine potraviny ktore ho obsahuju niekedy viac ako mliecne vyrobky. Napr. pomarance, biela fazula, orechy, brokolica, listova zelenina...
Ďakujem všetkým za rady a skúsenosti ☺️
@1gabriela13 ja sa tomu tiež čudujem, že niektoré ešte toľko kojite aj staršie 😀 ja neviem, ona sa takto akosi naučila a nepýta si inokedy, tak jej ani nenúkam 😀 a našťastie ľúbi vodičku, tak je na snáď stačí to. akurát tak keď ju zúbok trápil potrebovala aj v noci, ale aj to len raz. 🙂
@zuzipuk áno vanilkový napríklad, alebo som v bio obchode kúpovala kaše a zarábala do mlieka.miznosti je kopec. Netreba sa báť. Ja mám všetky tri detičky vychované ako vychovávali nás. Najstaršia bola od 8.mesiaca na pravom krajskom mlieku ( len som ho prevarala ) krupicu mi jedia tiež od trištvrte roka všetci.
@zuzipuk kravské mlieko moja pediatricka/gastro do 3r vôbec neodporúča... ☝️ Určite by som nedávala kravské ročnému dieťaťu... Vápnik je aj v iných potravinách ako mlieku, čo už vlastne ani mliekom neni... Mliečne výrobky, syry, mak, atd...

@marguay tie to treba naucit;)))