icon

Som zničená z dojčenia

Včera o 11:40

Ahojte , sú tu také ženy ktoré kojenie psychicky deptalo ??? Moje bábätko má 17 dní a ja som psychicky vyčerpaná z kojenia . 1. Nejde sa jej prisať takže používame klobúčik , keď sa náhodou aj prisaje tak to brutálne boli , mlieko mi aj samovoľne tečie tak si viem dať ten zberač ale to tak 30 ml a to jej dávame keď už nevie aj 3 hodiny zaspať , vkuse by bola len na prse , ale mňa to unavuje ju celý deň mať na sebe prisatú 🙈 pripadám si ako zlá matka , ale najradšej by som prešla na umelé, alebo aspoň čiastocne aby ju sem tam aj partner nakŕmili . Budí sa každú hodinu a pol a celý deň vlastne len dookola kojim , ani sa neprezliekam z nočnej košele lebo sa mi to neoplatí 🙈🙈 mali ste to niektora podobne ? Vydržali ste alebo ste prestali / dokrmovali ...

Strana
z2
anonym_33e98c
Včera o 15:58

Tak odsavaj a davaj z flase ak chces davat materske mlieko. Ak nie, prejdi na UM nic sa nestane

simca06022011
Včera o 16:07

@anonym_autor na tvojom mieste si dam nejaky deadline, do kedy vydrzat, este to mate dost skoro a ak babo prospieva tak asi viac nepotrebuje, myslim, ze to co opisujes je v tych prvych tyzdnoch bezne :DD ale potom rob ako citis, mne sa mala nechcela prisat, do toho som mala iny zdravotny problem a chystala som sa do 2-3mes na operaciu.. odreavala som si to v dobe, kde nedojciace matky boli **** neschopne a pustali sa do mna tak u lekara, ako aj v okoli ludia. A kaslat na nich. Pre mna najlepsie co som spravila, bolo prestat trapit seba aj dieta, zabudla som na cele dojcenie (ano aj odsavat som skusala, a ako pises.. tych par ml za to ani nestalo, nikdy a to fakt nikdy som ziadne zasoby nedokazala odsat a uz vobec nie na riadnu davku pre dieta aby sa najedlo), mala ostala uz cisto na UM (mimochodom moja bola na nom od malicka, flasu jej dali skor ako mi ju vobec doniesli v BS porodnici), prespala cele noci s kludom, ziadne revy, hlad, nervy s kadecim, ale zase som bola majster v baleni a noseni mlieka so sebou a logistikou atd :D lebo vyhodu kamosiek co nadojcili na lavicne som nemala.. ALEEEE zase som v 1,5r neriesila dieta driapajuce sa mi na prsnik, odstavovanie atd atd.. ano vsetko ma svoje plusy/minusy, svoje caro.. treba sa rozhodnut co je pre teba najlepsie. AK mozes dojcit, a pojde to, je to super, ak nie, netreba si nic vycitat... hlavne sa treba pripravt, ze UM je ine, moze byt problem nejaku dobu s travenim a netreba mat potom paniku a nervy zase z toho.

beata_k
Včera o 16:52
@anonym_513552

@beata_k nemá to tak každá matka ani náhodou. Dieťa sa mi prisalo super už v pôrodnici, kojila som 5-6 krát denne, plus raz v noci ani nie desať minút. Ani moja švagriná to tak nemala, neviem, ako by fungovala, keď mala ešte dve staršie deti a muža na kamióne. Kojenie nemá bolieť, mňa nebolelo v živote

@anonym_513552 Ano, bradavky cez ktore sa nikdy nedojcilo nebolia. Tak a teraz tu o cervenej ciapocke.

anonym_f376a2
Včera o 16:54

Tiez som tym chcela prastit. Mna kojenie bolelo, fyzicky. Vydrzala som a som na seba za to patricne pysna, kojila som vyse roka. Ty musis vediet ci je to este udrzatelne alebo hranicne mozno s poporodnou depkou. Nikto ti neda metal ak budes kojit, ani ti socialna nepride babatko odobrat ak das UM. Nechapem o akom “venovani sa” je tu rec. take male babatko potrebuje maminu pritomnost a sem tam prebalit.

anonym_513552
Včera o 16:57
@beata_k

@anonym_513552 Ano, bradavky cez ktore sa nikdy nedojcilo nebolia. Tak a teraz tu o cervenej ciapocke.

@beata_k mne je úplne fuk, čo si myslíš alebo píšeš ty, u mňa išlo dojčenie samo, to bolo to najlepšie z materstva, nemusieť ohrievať fľašu v noci, vždy ideálna teplota, nemusela som nič baliť, keď sme niekam išli.

beata_k
Včera o 17:00
@anonym_513552

@beata_k mne je úplne fuk, čo si myslíš alebo píšeš ty, u mňa išlo dojčenie samo, to bolo to najlepšie z materstva, nemusieť ohrievať fľašu v noci, vždy ideálna teplota, nemusela som nič baliť, keď sme niekam išli.

@anonym_513552 A mne ide o to aby si autorku viac nedeptala. Kym sa bradavky rozzuzlu tak to trochu boli. Je to normalny proces a tak je to v poriadku. Nik nepise o mlieku.

michaela329
Včera o 17:14

Tiež som si prešla poriadnou depkou z kojenia, aj zlú skúsenosť s laktacnou mám a jediné, čo by som pri druhom dieťati urobila inak je to, že by som to už tak nehrotila a nešla za svoje limity. Ja som vydržala kojenie riešiť mesiac a pol, nonstop skúšanie, malý sa nechcel prisat, mlieka bolo málo, hoci bol non-stop na mna. Noci som trávila odsavanim ručne, lebo automaticky zo mňa nič nešlo. Obdobie, ktoré som si mala fakt užiť, som kvôli nátlaku na kojenie z mojej strany, premrhala. Takže keď sme plne prešli na UM, lebo mne mlieko odišlo, hrozne sa mi uľavilo... malý má momentálne 11 mesiacov, UM mi už pije minimálne, chorý ešte nebol a papá všetko radom 😅 Skús si stanoviť, čo ešte v pohode dávaš a čo už nie. Pokojne aj prejdi na UM, ak to tak cítiš, kojenie fakt ešte nikoho lepšou mamou neurobilo. Zato spokojná mama, je základ. A blbé reči o tom, že "však čo iné máš robiť ako sa starať o bábätko", tie si nevšímaj. Vybehni niekam aspoň na hodinu.

anonym_513552
Včera o 17:15
@beata_k

@anonym_513552 A mne ide o to aby si autorku viac nedeptala. Kym sa bradavky rozzuzlu tak to trochu boli. Je to normalny proces a tak je to v poriadku. Nik nepise o mlieku.

@beata_k ja autorku nedeptám, reagovala som na to, že si napísala, že to tak má každá mama. Na jej meiste by som do konca prvého mesiaca vydržala, skúšala iné polohy pri dojčení, ak dieťa chce bradavky len ožužlávať a nepije, dala by som cumeľ a keď by sa to nezlepšilo, dala UM

beckinka
Včera o 18:17

Moja sa nevedela prisat poriadne a ja som ani mlieko nemala. Po 2 týždňoch som to vzdala, prešli sme komplet na umelé čo dostávala v pôrodnici. Odvtedy som sa aj vyspala, dcérka spokojná. Za mňa najlepšie rozhodnutie.

anonym_4704a3
Včera o 18:23

Naco sa trapis? Co nekupis UM?mne ked laktacna povedala co vsetko bude obnasat spustenie mlieka (akutny cisarak zaciatok 38tt) tak som rovno kupila UM.
A to nie som povaha co sa vzdava ! Ale ako pisu -spokojna mama =spokojne dieta .
Vyrastla na UM ,je vyvojovo popredu,a chora 2x rocne (ak si myslis ze s MM budes mat super dieta )

anonym_d3c952
Včera o 18:55

Po takom kratkom čase rezignujes?????najprv sa poradiť s odborníkmi treba

svetlonos
Včera o 19:40

Autorka,
vibec sa netrap. Prvy syn slabo sal = jeby ho mam len kojit, bol by mozno hodinu za den bez prsa a ja zrutena.
Odsavala som si mlieko a ked som nestihla zo zaciatku, dala som mu um. O par dni som mlieka svojho mala dost a davala mu svoje z flasky. Toto som robila takmer 3 mesiace. Zrazu zacal super sať a uz som v pohode kojila. Vedel pit aj z flase aj z prsnika, kojeny 2 roky. Druhy v pohode len na mm. Tretia - to som si hned povedala, ze s cistunkym svedomym dam aj um! Pri dalsich dvoch malych detoch kazdec3-4 hodiny pumpovat bolo nemyslitelne. Stacilo mi 2x denne. Doteraz jej dam niekedy 1-2x denne um alebo niekedy aj tyzden len mm.
Urob ako tebe pasuje. Druhy kym sa rozkojil, tiez to trvalo, mala bola taka ze si pomaly xuckala a pri nej mi mrncali dalsi dvaja. Takze z flase vytiahla rychlejsie a bolo to pre nas vsetkych fajn.
Ale cisto z egoistickeho hladiska - v noci k9jit je genialne! Nakojimbvbpolospanku v lahu, babo sa odcucne ked ma dost a spime. Mba by xy krat vstavanie v noci na zarobenie mlieka snad zabilo.
Pri prvom som bola cely cas vdaka tomu krasne vyspana. Pri druhom tiez. Vreli odporucam. Cez den kludne fkasa - potom odsaj svoje a konbinuj. A super je aj to, ze aj hocikto iny vie nakrmit okrem teba 🙂. Ale teda tajyto mal8nki boli vsetci tajmer stake na psniku. Pokial mas len jedno dieta, nevadi az tak (aj ked je to zahil) Ale pri viacerych je to pre druhe tiez o nicom. Nevues sa mu venovat lebo takmer neustale kojis.

anonym_2d01cc
Včera o 19:48

@anonym_autor júúúj, milá autorka. Kašli na toto trápenie. Keď máš dosť mlieka, času a trpezlivosti, mlieko odsavaj a dávaj malej cez fľašu. Ja som to takto robila pol roka, bolo to na nervy, ale lepšie ako kojenie. A to bola moja tretia dcerka, takže som nebola prvorodička a s korením sme sa trápili. Ide o to, aby si Ty bola v pohode, lebo po pôrode je to po každej stránke náročné. No a keď sa Ti nechce do odsavania, skús umele mlieko. Drahšie, ale budeš mať pokoj a bábätko bude sýte. Netráp sa korením, na Tom svet nestojí. Sú oveľa dôležitejšie veci.

anonym_2b3efb
Včera o 19:48

@anonym_autor Vitaj v klube aj také bývajú začiatky. Ja som mala aj horúčky, chvalabohu jeden deň sj zápal, zvládla som aj bez doktora, ale bilp náročné pri oboch .Ale napriek tomu som kojila prvého 2,5 r. a druhého do roka. Ale prvý to bolo doslova do písmena viac na prsniku ako spal .

anonym_49b2bc
Včera o 19:55
@anonym_09ac3c

Uplne normalny priebeh, mala som to presne tak pri oboch detoch. Kojila som do dvoch rokov. Ved co ine by si chcela okrem starostlivosti o dieta robit? To je tvoja uloha, na to si ho porodila. Najvacsia sprostost je mysliet si, ze na umelom mlieku budes mat spokojne babatko. Neexistuje nic pohodlnejsie ako dojcenie. Len treba v hlavicke pochopit, ze tvoje dieta sa sprava ako kazde ine 17 dnove dieta. A ano, je to sakra narocne vychovat cloveka.

@anonym_09ac3c moje malo kojene su zdravsie ako tie kojene a co ine moze s dietatom robit? No napriklad chodit na prechadzky, pozerat sa na pekne spiace dieta a nie cele dne na ciickach nalepene dieta

katka13katka
Včera o 20:07

Dojcenie bolo v prve mesiace utrpenie, prsia som mala ako dva balvany, bolelo ma kazde prisatie, musela som stale odsavat, inak sa mi upchal mliekovod, syn bol nonstop na prsniku. Myslim, ze cele sestonedelie sme stravili viac menej oddychom a kojenim v posteli.
Ale casom sa to upravilo. Same od seba. Zacal viac vnimat okolity svet. Dojcim este stale (ma 20m), a som rada, ze som to v zaciatkoch nevzdala. Ak mu idu zuby, co je same o sebe peklo, velmi mu mlieko a samotne dojcenie pomaha. Ak je chory, rovnako.
Takze za mna, vydrz. O par tyzdnov, mesiacov to bude lepsie. 🙂

Strana
z2