Som zničená z dojčenia
Ahojte , sú tu také ženy ktoré kojenie psychicky deptalo ??? Moje bábätko má 17 dní a ja som psychicky vyčerpaná z kojenia . 1. Nejde sa jej prisať takže používame klobúčik , keď sa náhodou aj prisaje tak to brutálne boli , mlieko mi aj samovoľne tečie tak si viem dať ten zberač ale to tak 30 ml a to jej dávame keď už nevie aj 3 hodiny zaspať , vkuse by bola len na prse , ale mňa to unavuje ju celý deň mať na sebe prisatú 🙈 pripadám si ako zlá matka , ale najradšej by som prešla na umelé, alebo aspoň čiastocne aby ju sem tam aj partner nakŕmili . Budí sa každú hodinu a pol a celý deň vlastne len dookola kojim , ani sa neprezliekam z nočnej košele lebo sa mi to neoplatí 🙈🙈 mali ste to niektora podobne ? Vydržali ste alebo ste prestali / dokrmovali ...
Rob to/tak, ako je tebe prijemne..spokojna mama=spokojne dieta.
Ano, mala som. Ked zo mna bola troska na pokraji zrutenia a este ma prisla zdeptat laktacna, ktoru sm zavolala v naivnej predstave, ze mi pomoze, nie za ma dorazi recami o tom, ze som neschopna a leniva, ked som uz nevladala ani na hajzlik dojst, tak to chlap vzdal, isiel kupit mlieko a zacali sme prikrmovat. Bolo to velmi dobre rozhodnutie, pretoze vyspata matka sa dokaze aj dietatu venovat.
Uplne normalny priebeh, mala som to presne tak pri oboch detoch. Kojila som do dvoch rokov. Ved co ine by si chcela okrem starostlivosti o dieta robit? To je tvoja uloha, na to si ho porodila. Najvacsia sprostost je mysliet si, ze na umelom mlieku budes mat spokojne babatko. Neexistuje nic pohodlnejsie ako dojcenie. Len treba v hlavicke pochopit, ze tvoje dieta sa sprava ako kazde ine 17 dnove dieta. A ano, je to sakra narocne vychovat cloveka.
V 3.tyzdnoch nastava prvy rastovy spurt, kedy je uplne bezne, ze babatko chce byt nonstop na prsniku (mala som to teraz rovnako so synom). Je to narocne, ale ak sa ti da, skus vydrzat, po prvom mesiaci sa to zvykne o dost zlepsit. A ak ta boli prisatie, skus zavolat laktacnu (nie z Mamily)...su aj dobre laktacne 🙂
Inak, asi tu budes teraz dostavat rady, ze to mas zabalit a prejst na umele mlieko, tak len tak pre zaujimavost - moje prve dieta bolo cisto na UM, a teda vobec nespalo v noci lepsie, ako teraz (cisto kojeny) syn. Cize bohuzial nie je pravidlo, ze babatka na UM spia lepsie nez tie kojene...
V 3.tyzdnoch nastava prvy rastovy spurt, kedy je uplne bezne, ze babatko chce byt nonstop na prsniku (mala som to teraz rovnako so synom). Je to narocne, ale ak sa ti da, skus vydrzat, po prvom mesiaci sa to zvykne o dost zlepsit. A ak ta boli prisatie, skus zavolat laktacnu (nie z Mamily)...su aj dobre laktacne 🙂
Inak, asi tu budes teraz dostavat rady, ze to mas zabalit a prejst na umele mlieko, tak len tak pre zaujimavost - moje prve dieta bolo cisto na UM, a teda vobec nespalo v noci lepsie, ako teraz (cisto kojeny) syn. Cize bohuzial nie je pravidlo, ze babatka na UM spia lepsie nez tie kojene...
@stanzi nepisem, ze pri UM spia babatka lepsie, ale flasu moze podat aj niekto iny a matka si moze odpocinut
@stanzi nepisem, ze pri UM spia babatka lepsie, ale flasu moze podat aj niekto iny a matka si moze odpocinut
@viestta Nereagovala som konkretne na teba, ved som ta ani neoznacila 🙂 Myslela som to vseobecne, lebo celkovo tu na MK citam malo podpory ohladom kojenia, vacsinou zeny hned pisu prejdi na UM. Autorkino babo ma len 17 dni, ja osobne si myslim, ze este stoji za to za kojenie zabojovat. Keby sa trapila dva mesiace tak ok, nepoviem.
A flasa sa predsa da dat aj pri kojeni, s odsatym mliekom 🙂
Kojiť som vydržala presne 2 mesiace...bolo to utrpenie aj pre mna a aj pre syna...po 2 mesiacoch som prestala kojiť a pil UM. Bol spokojný aj syn aj ja. A vobec ma nezaujimalo kto co hovorí, ja som to tak cítila tak som to aj urobila.
Ked to boli, cosi nie je v poriadku.. ano, je to taky cudny pcit prve dni, mozno neprijemny, na hranici bolesti, ale to len preto, lebo toto bradavky nezazili predtym.. ale po takomto case uz to malo prejst...
Skusaj ine polohy, v polospanku, v satke/nosici neskor...
A ano, predatava a realita je zvacsa ina.. ja som nechapala, ze matky nakoja, 3-4 hod o dietati nevedia, bud spi alebo si len mrkna, vymenia plienku za ten cas a vybavene, nohy vylozene..
Lebo u nas to bolo podobne ako u vas, spanok kratky, pocas kojenia zaspali deti, o hodinu nervizne, hladne zas, zas len na chvilu potahali a tak dokola
Skusajte kocik aspon, partner, nech ide sam.. vrati sa o 10min, no vrati, ale aspon to skusi.. mozno vydrzi spat hodinu vonku, mozno aj dlhsie, ktovie..
Ono sa to s tyn kojenim ukludni a unormalni neskor, ale ten prvy mesiac to je tazke.. dieta niekedy sa tam chce len ukludnit, pri tebe, niekedy je smadne len, niekedy hladne..
A tak, ako je normalne kojit, je normalne aj nekojit. Nechod cez bolest, to nema zmysel.. ak chces, skus tu pomoc s laktacnou, ale aj ked niez je tu velky vyber plnohodnotnych UM
Kojenie z teba dobrú mamu nerobí. Rovnako ako umelé neznamená zlú mamu. Rob ako tebe a drobcovi vyhovuje.
@viestta Nereagovala som konkretne na teba, ved som ta ani neoznacila 🙂 Myslela som to vseobecne, lebo celkovo tu na MK citam malo podpory ohladom kojenia, vacsinou zeny hned pisu prejdi na UM. Autorkino babo ma len 17 dni, ja osobne si myslim, ze este stoji za to za kojenie zabojovat. Keby sa trapila dva mesiace tak ok, nepoviem.
@stanzi a ja pisem, ze sme zacali dokrmovat
Babo je male, ma male brusko a malo sily, preto tak casto chce pit. Neskor sa tie intervaly urcite budu predlzovat. Tiez som mala take pocity, kym som kojila po sediacky, bolo to velmi unavne. Ked sme presli vylucne na kojenie v posteli, popri tom som si vedela citat, kukat serial, uz to bol taky “oddych”.
Ja uz dojcim 4ty rok(druhe dieta, nie to iste🤣), a teraz zacinam citit, ze ma to extremne vycerpava a stve. Zvladnem este do dvoch rokov potiahnut, a potom koncim.
bábo sa budí lebo je hladné. ale ak priberá - zhodnotí pediater tak je všetko ok.
mať dieťa nie je len nakŕmiť za 10 min. a zas prísť k malinkému o 2-3 hod.
tvoje dieťa je ešte malinké, ty si musíš na všetko navyknúť a spolu dokopy sa zosúladiť. pôjde to, ale to chce čas.
Je to pri takom malom uplne normalne, tiez som to tak mala. Takze ja som prve tyzdne stravila na gauci, kojila som a popritom pozerala serialy 😀 varil a nakupoval chlap, ak ja tak naozaj len velmi rychle jedlo. Ono sa to casom zmeni a zlepsi ale teraz je uplne normalne ze chce byt skoro stale na prsniku.
@anonym_autor Tvoje dieta ma 17 dni! Ano, uplne kazda matka to tak ma.
Vitaj vo svete materstva. Mala som 3 takeyo deti zo 4, neprisavali sa, len s klobucikom. Zla matka nie si ani nahodou, to za prve. Len si unavena a frustrivana, ze nelietas ako na bielom hebkom oblaciku. Pri prvom som sa tie takto citila. Vydrzala som ale 6 tyzdnov, to dieta som sa snazila nakojit, ako to slo, ak spapalo malo, odsala som, dokrmila flaskou a ked nebolo moje mlieko (pri dalsich detoch), tak som dala umele. Po tych 6 tyzdnoch sa mi zacali prisavat bez klobucika, niektore deti maju male ustocka a nevedia sa hned dobre prisat, ono to neskor vacsinou ide. Pri dalsich detoch som len trpezlivo ponukala. To sestonedelie je masaker, ale potom sa to vacsinou zlepsuje. Ja som uz prestala aj laktacne riesit, lebo kazda mala vyhrady ku klobucikom, flaske, ja som s cievkou nevedela vobec dokrmit a duplom, ked som bola sama, no a bez klobucika by som nedojcila vobec. Kazde dieta som dojcila potom cca 2 roky, to najmladsie takmer do 3 rokov. Takze toto je take obdobie, mozes sa ale na to vykaslat a dat umele, ale za mna je to skoda, troska nezabojovat, ak mlieka mas. Potom uz to dojcenie je iste pohodlnejsie, ako kupovat a zarabat UM, nakrmila som dieta hocikde a hocikedy, teplym cerstvym mliekom. To bola vzdy taka istota. Mne to za to stalo. Drz sa.
@stanzi suhlasim, ak sa dieta nauci aj na flasku, je to uplne super. Take som mala druhe dieta, zjedlo, co nezjedlo ju, bud som nakojila alebo dal manzel z flase moje odsate alebo UM.
No ale s kazdym dietatom som toto mala podobne.
Ked sa tu nasava a laktacne, ani mne nejak extra nepomohli, stale len kontakto koza na kozu, dieta sa prisaje potom na prso...prd makovy. Moje nie a keby som dala na ich rady, tak nedojcim vobec, ale teoreticky dobre radia, len nie na kazdeho to funguje. Takze ja som mala aj klobuciky, aj som odsavala a dokrmivala flaskou a vsetko ok. Postupne som sa aj klobucikov zbavila a deti pili aj moje mlieko, aj z flasky, teda hlavne 2 z nich, dalsie 2 mi flasku odmietali 🙃😅🤣. Ale to az neskor. Prso im chutilo viac.
prikladáš správne , respektivne ak máš väčšie prsia je to tažšie , ked som sa naučila ako spravne vkladat bradavku najedol sa viac , musela som aj odsavat ale ručnou odsavačkou, a to dostaval prvy syn kym som spala
neskôr som pozerala serialy a bol prisaty 40 min to bola jeho doba , bola som vyčerpana, unavena, totalne mimo tažke v 8 m som proste mlieko stratila
pri dalších detoch som babičky vyprevadila a dokrmovala a bolo dobre .. nebol problem ani s prisatim ani s flaškou ničim, proste sa najedlo a ked bolo malo som neprikladala zase o hodinu ale na noc proste dokrmila .odmietala som začit byt každy hodinu hore , 40 min kojenie , hodina klud a potom zase ...
lutujem že som si to musela odžit pri prvom, v podstate som si to obdobie ani neužila .. nič
Ja som mala pri prvom dieťati problém s korením takže som ju neutrapila hladom a šla som rovno na umelé mlieko.Milion detí vyrástlo na tom a dobre je.Nedaj si narospravat že zato že nechceš kojit si najhoršia matka na svete bože .Nie každá je na kojenie
ak sa nevie prisať treba skontrolovať uzdičky , syn to mal a museli sme prestrihnuť a bolo fajn
ak ťa to boli tak je nespravna technika kojenia
ak chceš možeš dať umelé
synovi som tiež občas dala
Kojenie bola moja nočná mora. Nikdy viac. Vydržala som dva mesiace, aj to si teraz klopen na čelo, že prečo preboha. Druhé dieťa som od začiatku ani neprikladala.
@anonym_autor Tvoje dieta ma 17 dni! Ano, uplne kazda matka to tak ma.
@beata_k nemá to tak každá matka ani náhodou. Dieťa sa mi prisalo super už v pôrodnici, kojila som 5-6 krát denne, plus raz v noci ani nie desať minút. Ani moja švagriná to tak nemala, neviem, ako by fungovala, keď mala ešte dve staršie deti a muža na kamióne. Kojenie nemá bolieť, mňa nebolelo v živote
V tom veku som ho mala takmer stale na sebe prisate, dojcila som na poziadanie, pil aj polhodinu vkuse, lebo slabo tahal, podriemkaval, potom vydrzal mozno hodinu - dve spat a zase papat. Tiez som bola v nocnej koseli stale prvy mesiac, ale casto som ich menila, lebo som sa velmi potila. Dojcila som dlho - rok aj 9 mesiacov, potom som prestala kvoli tehotenstvu a druheho 4 roky.
@beata_k nemá to tak každá matka ani náhodou. Dieťa sa mi prisalo super už v pôrodnici, kojila som 5-6 krát denne, plus raz v noci ani nie desať minút. Ani moja švagriná to tak nemala, neviem, ako by fungovala, keď mala ešte dve staršie deti a muža na kamióne. Kojenie nemá bolieť, mňa nebolelo v živote
@anonym_513552 nie, boliet nema, ale vacsina dojcenych deti papa castejsie, kludne aj kazdu hodinu a pol a je to normalne. To skor ty si rarita, ja som teda dojcila casto, ale nebolelo ma to vobec. Mam dobry tvar bradaviek.
Ja som to mala pri prvom rovnako... dôležité je vydržať...17dni je už super malo by sa to len zlepšovať....prvé týždne čistá katastrofa, nevedel sa vôbec prisať....a keď tak hneď zaspal....ale potom sme to zvládli a kojila som do 3rokov....inak on nechcel ani cumle....žiadne a to som skúšala všetky možné druhy. ..
.. ak naozaj citis , ze je to zle, naco sa trapis ? normalne UM a hotovo ...zbytocne si to len stazujes...kasli na reci okolia, urob tak aby si bola spokojna
Uplne normalny priebeh, mala som to presne tak pri oboch detoch. Kojila som do dvoch rokov. Ved co ine by si chcela okrem starostlivosti o dieta robit? To je tvoja uloha, na to si ho porodila. Najvacsia sprostost je mysliet si, ze na umelom mlieku budes mat spokojne babatko. Neexistuje nic pohodlnejsie ako dojcenie. Len treba v hlavicke pochopit, ze tvoje dieta sa sprava ako kazde ine 17 dnove dieta. A ano, je to sakra narocne vychovat cloveka.
@anonym_09ac3c wow tak kruté, necitlivé a zle vyjadrenie vidno málokedy. Preto anonymne? Hanbite sa za to, že si date námahu napísať komentar len za účelom niekomu ublížiť?
@anonym_513552 nie, boliet nema, ale vacsina dojcenych deti papa castejsie, kludne aj kazdu hodinu a pol a je to normalne. To skor ty si rarita, ja som teda dojcila casto, ale nebolelo ma to vobec. Mam dobry tvar bradaviek.
@zuzana76 viem, ale reagovala som na to, že to tak majú všetky, no nemajú
@anonym_autor ja premyslam co okrem krmenia, prebalovania, lezania a nejakej osobnej samoobsluhy by si momentalne potrebovala robit?
Mozes si MM odsavat a savat z flase ked s tym klobucikom to je narocne a mozno uz klobucik ani netreba... no a potom mozes prejst na UM a moze ti to dieta obstarat hocikto iny...este pridu ine vyzvy

@anonym_autor je to bezne