Spavé 9 dňové bábo a jeho nepriberanie
Ahojte, mam chlapceka ma 9 dni. Snazim sa ho kojit, ale neustale mi zaspava pri kojeni. Budim ho stipkam ho a nic. Sme teraz v nemocnici s zltackou takze ho krmim kazde 3 hodiny a i vazim pri kazdom kojeni a od vcera mi schudol. Plienok mokrych ma dost. Najprv mu dat sat a potom aj dokrmujem. Prsnika vytiahne po 20 minutach tak 20-40 ml... A potom flaska je uuuplny boj... Neviete mi poradit? Uz som zufala z toho ako o mam prinutit jest a bojim sa ze i ked budu uz zajtra vysledky v pohode kvoli tomu nepriberaniu nas nepustia domov.....
@veronika1610 a podla coho niekomu davaju to uhlie a inemu babätku nie, to by ma zaujimalo. Lebo teda my sme ju mali fakt silnu.
@anika159 neboooooj nic sa neboooj, moje dvojicky sa narodili v 38 rtyzdni vaha Ajka2690 a Marosko2590.....v nemocnici este schusli a ked nas prepusatli mal Marosko cca 2,4kg .jedli velmi malo, hned ich v nemocnici museli dokrmovat....ale po 5 dnoch nas pustili domov......maly nechcel jest tiez hned zaspal.....ja som mala aspon vyhodu ze som mlieko odsavala a daval do flasky, cize som videla ze kolko mi zjedol....nevedel vypit ani 20ml.....strasne som sa bala sla som hned k dr.....ta s chladnou hlavou.....a z razu po chvili zacal papat.....nabral silu a siel.....ale tak formovat sa zacali po 2 mesiacoch ....takze neeeeeeeboj ak ti dr nic nevravi tak neboj to je normalne 🙂 drzim palce
@cecil36 koľko ste mali bilirubín, ak si pamätáš? a boli ste aj pod lampou? rozhoduje sa aj podľa toho, či bilirubín začne klesať aj sám alebo nie
@momo111 kedy ste tam boli? možno sme sa aj stretli, saška je 11.11.
@veronika1610 boli sme najprv na bilidebe (ten sme mali na izbe) a potom, ked stale stupal na lampe. Hodnoty sa mi zda boli okolo 36 a nejako nechceli klesat.
ahoj, no ja myslim, ze na spave malo priberajuce dieta je 3 hodiny dlhy interval. Moj maly sa narodil 2490, schudol na 2320 g. Pod lampou nebol, na Kramaroch maju Billybed, to je take bledomodre svetlo, co mu dali do postielky pri mne na izbe. Sestricky ma podporovali odsavat a prikladat ho na kojenie kazde dve hodiny. V takomto rezime sme bezali mesiac den-noc. Teda kojenie o osmej, desiatej, dvanastej...... s tym, ze sme sa kojili z oboch prsnikov, ked zaspaval, prehodila som ho, kojili sme sa pol az tristvte hodinu a o hodinu a pol/hodinu a stvrt znova. Po kojeni som ho dala do postielky a zas odsavala.
No pomohlo to, po mesiaci mi doktorka povedala, ze pekne pribera, ze uz v noci nemusime vstavat tak casto, ze sa mame vyspat. Ale cez den sme tento rezim drzali este asi dalsi mesiac.
Nevzdavaj to a podla moznosti ho neuc na flasku, moj maly ked som mu raz dala flasku, tak mi po nej odmietol prsnik, takze potom sme uz len kojili a mlieko som odsavala len do zasoby.
@cecil36 to si už asi zle pamätáš, my sme mali cez 200 😉 aj my, najprv ufónik na izbe, potom mi ju vzali pod lampu, 9+16h, som si poplakala ako trúba 😀
@veronika1610 jaaaaaaaaaaaaaj to sme mali tusim ked nas prepustali 😀 😀 😀 😀 😀 To robi ten pobyt na materskej 😀 Ale pozeram, ze ste len o mesiac starsi 😉
@veronika1610
@cecil36
A cierna stolica je i z fotosvetla... Takze lieky mu asi nedavaju... Teraz ju uz mal normal🙂
@veronika1610 moja miska je 14.11. takze sme sa urcite museli stretnut. moja starsia je tiez kristinka 🙂
@anika159 - nas maly mal zltacku strasne dlho, napriek tomu som ho NEBUDILA, sestricka to vystihla dokonale - zltacka nie je choroba, ale u deti takmer normalny stav, kym sa prefiltruju vsetky hormony, aj dieta zo zltackou vie, kedy ma hlad. Co bolo u naseho maleho kazdych 4-6 hodin a pil prve dni tiez 30ml... to mnozstvo je NORMALNE. Pre boha nevytahuj flasu, NACO AJ? Kojenec by mal do 10 dni po porode prestat chudnut a zacat priberat. U nas maly pribral na 10den +90g - a lekarka nas VELMI pochvalila. A ak mam povedat - ako to pokracovalo - v 6 tyzdnoch zdvojnasobil porodnu vahu a ako 5 mesacny strojnasobil, bol buchta na pohladanie. Takze nepanikar!!! Vsetko bude. Momentalne sa vobec zoznamuje zo svetom. Nas maly bol tri tyzdne pred terminom 2550g/45cm... a vsetko dohnal fakt, ako buchta vyzeral uz po mesiaci hehe
@anjelicek26 to je hrozne ked sa ani lekari nevedia zhodnut jedna sestricka povie jeden den jednu vec a druha na druhy den presny opak... Kto sa v tom ma vyznat???
@anika159 - skus dat na svoj instinkt. Ono to v takychto pripadoch byva to najspravnejsie 😉 Ja som u Maxa mala pocit, ze je v poriadku a viac som neriesila. Treba aj povedat, ze nas tu nikto s prevazovanim nestresoval, pediatricka ho videla v porodnici (kde sme stravili 26h), prevazit ho prisli domov po 10dnoch a potom ho videla v 7 mesiacoch - a odvtedy ani tuk.. iny kraj, iny mrav...
akoze ked uz je mamicka doma, moze dat na svoj instinkt, to suhlasim a podporujem, horsie to je ked v nemocnici do teba nieco hustia a hned tak aj konaju ☹ to sa tazko bojuje....
@keira na mlieku mas tusim napisane, spotrebovat do hodiny alebo take niečo. ale v tychto teplach by som to vyliala. a neponukaj mu to po hodine sama od seba "len preto aby sa to minulo". tak sa ti naučí len ucucavať a nenapapa sa poriadne, ani z prsníka, bude kadzu chvilu len usrkavat. nechaj ho aspon dve hodky ak nepýta, alebo aj tri, potom sa mozno viac naraz napapa.
ak by si chcela, radsej to rob tak, ze si mlieko odstriekaš a daj mu to po lyžičke, je to prácne ale pri tychto malych mnozstvach sa to este dá, budes mat istotu ze nepije umeliny na ukor tvojho mlieka, tebe sa nezníži laktácia a nemusis davat flašu s rizikom ze sa na nu dieťatko naučí. ak ste v nemocnici tak na toto čas máš. skus 😉
@anika159 aha ten prispevok bol hlavne pre aniku, neviem či aj Keira je v nemocke s babatkom.
@anika159 tak ako dnes? koľko má?
anika159 pekne ranko prajem tak ako sa dnes mavate?
@kvetinkaaa oki 😉
@veronika1610
@momo111 joj dievcata neviem... Sla som na to bez umeleho a celu noc som s nim bola hore... Stale mi zaspaval na 5 minut a potom sa zase zobudil... A takto dookola celu noc... Som nvyspata az hruza... Zajtra ideme pediatricke ak som zvedava ked ho odvazi...:(
My sme mali ten isty pripad. Nasa tiez mala zltacku a nedala sa zobudit na kojenie. Budila sa take kazde 4 hodiny... A tiez bola malinka a nepriberala poriadne. Nakoniec som jej musela dat umele mlieko a zacala pomalicky priberat. Nestrachovala by som sa na tvojom mieste, je vela takych babatiek, co rady spia.... Nasa rada spi do dnes 🙂 A teraz je z nej velky papac 🙂) Vela sil, z vlastnej skusenosti si myslim, ze niekedy lekari prehanaju, co sa tyka priberania alebo nepriberania.. Ked nieco nie je v suladi s ich ''grafmi'', tak hned je ohen na streche..

a este ma napadlo, sestricky mi nosili malicku na kojenie spod svetla kazde 2 hod. ale ked som im povedala ze chcem za 1.5 hodku malu tak nebol problem (ruzinovska nemocka)