Stačí 360 ml mlieka 6 mesačnému bábu popri príkrmoch?
Ahojte dievcata, prosim poradte mi moj 6 mesacny syncek dobre prospievajuci, ma uz skoro 8 kg. Dojcila som 4 mes., potom UM, takze od toho 4,5 mesiaca prikrmujem, papka uz kadeco. Starosti mi robi fakt, ze take dietatko by malo este vypit cca 500 ml mliecka, ako vravi moja dr. No ja mu to nejako neviem vtesnat do jeho rezimu, ktory si urobil podotykam sam, nijak som ho nenutila aby jedol pravidelne. Vyzera to u nas asi takto:
Rano cca 7.00-8.00 - UM mliecko 210ml
Obed 12.00 -13.00 - zeleninka, masko ryza , zemiacky, ...spapa 150-200 ml
Olovramt 15.00-16.00 - ovocie mix cca 150, niekedy 200 ml
Vecera - 19.00-20.00 mliecna kasa- 150 ml mliecka plus - ryzova, kukuricna, psenova, pohankova,zaciname uz aj lepok tak mu tam momentalne davam 1 L osemzrnnej kase
Pomedzi to spinkame hrame sa, ked uz po veceri zalahne, spi do rana. Je tomu tak ale len asi tyzden,vlastne po polroku akoby utalo v noci, predtym vstaval este okolo 2-3 rano niekedy okolo5 rano a vypil 180 ml mliecka .Teraz mi to mliecko chyba, teda bojim sa aby nechybalo jemu, mam to nechat tak? nechcem ho prekrmovat, neviem fakt kde by som mu este jednu mliecnu davku mala podat. Doobedu tam ma sice pauzu, no nieked pije az o pol 9 rano mliecko a potom akurat vyhladne do obeda. V podstate mam mliecko len na veceru v kasi a na rano tj. spolu len 360ml. Staci to? Vodicku pijeme dost. a zvlast ked je tak teplo. Dakujem za vsetky rady
na obed má mäsko, podla mna stačí.. moja nechcela mlieko vobec, ked mala 5m, vzala som ju k detskej gastroenterologičke, tá mi odporučila jogurt, mäso.. malá mi jedla jedine kašu na večeru a dr. s tým bola spokojná
Určite stačí. Máte to veľmi pekne zorganizované. 🙂
my papame presne tak isto a maly pekne prospieva. Od zaciatku nebol mliekovy, tak ho do neho netlacim, neboj, je to ok.
skús mu už ešte ponúknuť mliečko aj poobede, keď sa napapá..pred spaním mu dať mliečko..
mamicky mate niekto podobnu skusenost ranajky 6-7hod mliecko 180ml desiata o 10-11hod ovocie obed o 14hod mäskovo zeleninovy olovrant ak dam kasu tak nechce veceru tak chcem nasadit namiesto kase na olovrant mliecko alebo nieco co ho menej zasyti aby spapal veceru, je vhodne dat na veceru kasu nebolieva ztoho brusko a na olovrant mlicko.

ahoj, my sme to robili tak, ze ovocie sme dali na desiatu, okolo 9.30-10.00 a mliecko na olovrant
🙂