Štvormesačné dieťa neustále plače a má problém s dojčením

slda
12. apr 2020

Dobry den
mame obrovske problemy s dojcenim. Trapime sa v podstate od prvych dni az do teraz ( dietatko ma 4 mesiace) Snazim sa ju kojit, umele mlieko nedostava. Bola pozriet aj laktacna poradkyna, ktora nechapala co sa deje a preco to babetko robi.

Dietatko ako keby nechce sať z prsnika a place.
90% kazdeho dojcenia place. V tychto pripadoch dojcenie trva aj cez 2-3 hodiny.

Niekedy sa odmieta prisat a reve. Ma plne usta mliecka , vyteka mu to alebo to preglgne a place dalej. Inokedy ked sa prisaje, odcuca prve mliecko, ktore ide lahsie ako keby same tecie. A potom sa nehorazne rozplace.
Kazde dojcenie je obrovsky boj. Dieta cele zcervenie az sa drhne ako neustale place.
Ak sa stalo, ze sme mali cca 3 hod prestavku medzi dojcenim tak plakalo este viac.

V noci je to o nieco lepsie, len sa nesmie velmi prebudit, ak ho zobudim, ze sa ide papat, je furt v takom polospanku ( otapene) vtedy sa ako tak napije.

Druha vec co sa deje je, ze ked uz konecne zacne pit tak pochvile zaspi , aj cez den. Troska si da a zaspi, cize zje malo. Ak ho necham spat a zobudi sa o pol hodku / hodku, zacne velmi revat lebo je hladne. Ak ho nenecham spat a zobudim ho na prsniku, tak sa rozreve alebo znova po par preglgnutiach zaspi.

Neviem si rady, som zufala. Skusala som vsetko mozne, natriasam sa snou v stoji, na fitlopte, davam do zavinovacky, alebo vedla nej lezim... nic nefunguje.

Budem velmi vdacna za akukolvek radu.

slda
autor
12. apr 2020

Teraz som si vsimal, ze dva temy podomnou sa nachadza pani v podstate s rovnakym problemom. Budem sledovat aj tam tu temu. Ak mate nejaku radu prosim napiste. Dakujem

pribinak
12. apr 2020

Ehm, toto má aký zmysel?

danik1505
12. apr 2020

Ja som môjho mladšieho trapila podobným stylom asi dva týždne.. Teraz mi je ľúto aj toho casu. Mali sme prejsť na umelé mliečko hneď. Malý sa vždy najedol dosýta a bolo z neho pokojné napapane bábätko..

modrykoniicek
12. apr 2020

Silou mocou dojčiť.Načo.
Známej laktačná nepomohla absolútne nič len, že ma prikladať a prikladať aj celý deň.A nemá prestať kojiť do 3 rokov.Syn jej reval bol hladný a sám sa odstavil.Bradavky hnisavé, krvavé...dieťa nervózne, hladné.Úžas.

Ja mať malé dieťa už dávno mu dám umelé.A v živote o laktačnej nechcem ani počuť lebo niektoré sú hotové katastrofy.

Bola som kojená 2 mesiace.Mama nemala mlieko.
Všetko je v poriadku.

nikpa
12. apr 2020

@slda treba sa zamyslieť ci toto trápenie k niečomu vedie a nema viac mínusov ako plusov. Niekedy to proste nejde a treba to prijať, neviem dokedy chces takto pokračovať ale momentálne svoje dieťa viac trápis ako by si robila dobre. My sme sa tiež prve 2 mesiace trapili ale ako som mu dala UM, bolo z neho ine dieťa, spokojne a milé. Koľko detí vyrástlo na UM a sú rovnako alebo aj viac zdravé ako kojené. Prosím ťa daj tomu dieťatu normálne najesť UM a uvidíš tu zmenu.

sluchatka
12. apr 2020

Prepac, ze ti to takto rovno napisem - ale aky ma toto vyznam? Uz len to, ako to popisujes, je hrozne trapenie pre dieta aj pre teba. Preco chces silou mocou kojit? Ved to sama musis vidiet, ze je to len trapenie. Ved chod na to zdravym rozumom. Ak sa neda, tak daj flasu. Tie laktacne poradkyne tiez len kojit a kojit cez mrtvoly... na kazdy problem vytasit prso. Drzim ti palce a fakt sa tym netrap.. nie je to koniec sveta

erickatt
12. apr 2020

@slda možno má reflux. A papanie ju bolí, lebo ma kyselinu . Skús ešte kojit aby nebola vodorovné, ale fakt ist kúpiť zajtra do pohotovostnej lekárne mliečko umelé a fľašu ak nemáš..

tamvtme
12. apr 2020

Pripadne najprv skus odsat a dát tvoje mlieko z fľaše 😉

kristina2412
12. apr 2020

@slda a neskúšala si odsať si mlieko a dať jej ho vypiť z fľaše?

janulik2008
12. apr 2020

Skús UM ... toto trápenie nikomu nepomôže.

danka56
12. apr 2020

@slda to čo popisujes mi príde ako keby najskôr sa hnevá, že nejde a potom sa hnevá lebo mlieko ide prirýchlo.
Moja malá sa tiež hnevala. Plakala. Ale prišlo mi to nelogické dávať umelé, keď som mlieka mala aj pre dve deti. Bola som z toho veľmi nervózna a nešťastná. Ale dňom kedy som si povedala, bude ako bude. Ak mám kojiť, tak budem. A kojenie som si potom začala užívať. Vydržala som jeden a pol roka. Tu na MK je skupina laktacna poradňa. Skus sa spýtať tam. Isto poradia. Držím palce, aby kojenie bolo pre oboch príjemné. A nezabúdaj,že si dobrá mama. Kojenie je podľa mňa taká vedia, že klobúk dolu pred každou, ktorá to zvládla a nedala hneď umelé. Ale samozrejme to neznamená, že tie co sme kojili sme lepšie ako tie co nekojili. Niekedy chápem,ze to prosto nejde. Držím palce

fiafia
12. apr 2020

@slda nechapem dojceniu za kazdu cenu. Tiez sme mali problemy a skoncili sme na um. Mala spokojna a ja tiez. Aspon by som to vyskusala ci bude pekne papat alebo hladat problem inde.

luba41
12. apr 2020

štrajk..treba hladat príčinu problemu = chyba v technike dojčenia ,, najskor od začiatku nesprávne prisatie, nesprávna technika dojčenia /cumel, flaša, nedostatok kontaktu, nedojčenie na požiadanie, nesprávna manipulácia/ atd.
@slda

uglybetty1234
12. apr 2020

4 mesiace trapenia, naco je toto dobre?! myslim, ze si urobila uz viac ako dost. Skus to UM. Ved takto si ani to babanko neuzijes, a teda kukat sa nan ako stale place a mozno by stacilo dat flasku.
Prveho som sa pokusala kojit, bol to boj, skoncili sme na UM.
Druheho som uz ani kojit nechcela, bol na UM prakticky od zaciatku.
Mam zdrave, silne deti. Ziadne alergie ani intolerancie.

lija22
12. apr 2020

ze si zastyri mesiace neskusila flasu tomu nemozem uverit. uboziatko, prosim ta skus. mas velke trapenie ale to dieta sa potrebuje poriadne najest kristusak! prosim ta skus par dni flasu s tvojim mlieckom

mirkaaa80
12. apr 2020

@slda mne to pride akoby mal reflux...my sme malinoodobne so synom...mal reflux. Tiet pocas dijcenia zaspal, tym padom si neodgrgol...po 20 min sa zobudil s revom lebo sa mu vracalo mlieko + do toho aj koliky. Za mna je to reflux, podla mna ho boli brusko. nam doktor aj nieco prepisal na zahustenie toho materskeho mlieka, pred dojcenim som mu to mala davat ale nevedel mi to z lyzicky zjest tak sme to vzdali.

sunny8
12. apr 2020

Prečo sa takto obaja trápite ? Nie si zlá matka ak dáš UM .. 😊

lija22
12. apr 2020

ak to bude reflux pomoze Nutriton. radsej objednaj, mne sa vobec nedarilo hobezne kupit v lekarni. je to prasok do mlieka, zahusti. tiez som davala dietatu na noc. Daj vediet cidietko pije z flase, ked teda vyskusas. co dufam uz skusas.
tie laktacne uz mi zacinaju liezt na nervy, dojcit dojcit nech matku aj slak trafi ale musi dojcit, uz ma to fest serie. prepacte, ulavila som si 🙂

zabina27
12. apr 2020

A takýmto štýlom bábo vôbec priberá ako by malo??

modrykoniicek
12. apr 2020

Na upokojenie ak si myslíte niektoré, že ste zlé matky.

Mala som reflux od 2 mesiacov na UM.A tie reči s imunitou a putom a neviem čím ešte sú bludy.

Moji obaja súrodenci boli kojení dlhšie.Sestra chudokrvná brat tiež tintítko a imunita? 0 bodov.Toľko čo oni sú chorí tak ja ich nedobehnem asi nikdy.
Nebol rok čo by neboli chorí.Ja sa držím aj niekoľko rokov bez choroby a vždy som mala pevnú stavbu tela a vyzerala som zrelo.Moja kojená sestra vyzerá na 12 a má aj nepravidelnú MS.

Mimochodom 🙂 puto s matkou mám neuveriteľné.Prsník nás teda nespojil.

Takže radšej dajte deťom najesť poriadne.Im je jedno, že či to je prsník alebo fľaša.Tak či onak ste pri nich.

pimpa12
13. apr 2020

@slda skúste umelé mlieko. Už ste si užili dosť za tie štyri mesiace. Čo na to povedal pediater? Ústnu dutinu má v poriadku? Reflux nemá? Ja vôbec nevidím zmysel v trápení sa s dojčením. A neznášam laktačne poradkyne, väčšina z nich je až chorobne zmanipulovana na dojčenie za každú cenu. Načo??? Len vyťahujú zo zúfalých mamičiek peniaze lebo dojčiť sa musiiiii. Najlepšie do 18. Och. Neznicte si vzťah s dieťatkom a skúste iný spôsob kŕmenia a hlavne vylúčte zdravotný problém.

janulik2008
13. apr 2020

@modrykoniicek sestra vyrástla na franc mlieku a má imunitu jak fras 😂 my sme min rok všetci KO boli a ona nič 😂😂😂

janajanajana
13. apr 2020

Ahoj, rovnaky problem som mala s mladsou dcerou presne ako opisujes, tiez som robila vsetko preto, aby som mohla kojit, tie rady laktacnych poradkyn nepomohli vobec, trapili sme sa cca 2 mesiace, potom som presla na umele mliecko a bol klud. Inak som do polroka vzdy pred umelym dala aj prsnik, nieco malinko z toho vytiahla (take predjedlo 🙂) a potom dostala flasu. Starsiu dceru som nekojila ani tolko, mala som tak dohryzene bradavky po par dnoch, ze som vobec nedokazala kojit, takze od tyzdna bola na umelom. Nevyslo to ani pri jednej napriek mojej snahe. Obe dievcata su Ok, nemaju alergiu, ekzemy, intolerancie..

modrykoniicek
13. apr 2020

@janulik2008 Presne také mlieko som pila 😂
No u nás boli všetci chorí, zasoplení s teplotou a ja nikdy nič.

Maximálne na jeden deň som mala teplotu na druhý mi už nič nebolo.

janulik2008
13. apr 2020

@modrykoniicek ja napr teploty nemám nikdy ak som chorá ale sestra to je brutál. Čo min rok bola viróza že teploty, slabosť zvracanie tak ... najprv malá ptm ja nakoniec mama. Malá teploty aj zvracala ale to bolo pondelok v stredu ráno párky jedla 😀 ja som bola chorá že fakt asi 3 či 4 dni a ptm už len PNka čo som do roboty chcela ísť a mama to schytala tá sa týždeň potila v posteli a sestra NIČ 😂 tá má imunitu nenormálnu 😂

modrykoniicek
13. apr 2020

@janulik2008 Ja som v decembri v košeli šla do školy raz.Že však neni až taká zima... 😂 Ako mne nebola.

slda
autor
13. apr 2020

@nikpa
@janulik2008
@janajanajana
@pimpa12
@zabina27
@modrykoniicek
@sluchatka
Zabudla som napisat dolezitu vec - flasku sme samozrejme skusali ale nechcela. Pouzivali sme par krat cievku ale to bolo davno a uz nechce ani tu.
Prisatie by malo byt v poriadku - podla laktacnej.
Mala grcka, ale doktor povedal ze to reflux nie je. Ustnu dutinu ma v poriadku.
Krmim ju vo vodorovnej polohe ale inu zial nechce akceptovat.
Pribera a rastie nastastie v norme (na moje velke pocudovanie).
OKrem toho vsetkeho UM sa zdraham davat lebo ked som jej skusila dat cez cievku raz, malicka sa neskutocne vyhadzala po celom tele (nieco ako ekzem), trvalo tri tyzdne a musela som ist na dietu nez jej to zmizlo. Ekzematici sme vsetci v rodine preto chcem spravit vsetko preto aby UM nedostala ak sa ma zase vyhadzat.
Nemyslim si ze ma kyselinu, lebo ked sa aj po papani pogrcka, neplace. A v noci pije vacsinou bez placu. Ja velmi dobre viem ze to dieta trapim, a to si neviete predstavit ako sa trapim ja. ale co mam robit ked nechce ani flasu?

bobricek1979
13. apr 2020

Dúfam, že nebudeš jedna z tých mám čo tejto utrapia vlastne dieťa len preto, že chce aby bolo kojene osobne jednu takú poznám... Je to blbosť ak nechce skús odsat a dať na fľašu alebo umelé alebo k Dr sa poradiť taktiež môže mať reflux

slda
autor
13. apr 2020

@bobricek1979 doktor povedal ,ze reflux nema. A precitaj si moj komentar nad tvojim, vsetko som tam vysvetlila.

majusska202
13. apr 2020

@slda skusali ste to kolzuntovat s doktor? Viete mam skúsenosť teda v rodine sme mali te sesternica takto tri mesiace sa trápila nakoniec malej spravili testy a nemohla mlieko mala alergiu preto jej to robila pri kojeni.