Svadobná náuka a dojčenie
Ahojte so snúbencom ideme mať svadobnú náuku ktorá ide trvať 3dni (piatok od 13;00-20:00 do večera, celú sobotu 8:00-20:00, nedeľa od 8:00-12:00) ide o to že máme syna, ktorý ma 4 mesiace a je výlučne kojený..počas náuky pôjde k babke lenže neviem ako to urobiť s jedením, kojím ho cca každé 3 hodiny, mlieko navyše sa mi odsávať nedá kedze po kojení mi už nič nejde teda nič neodsajem..poraďte čo urobiť
Vždy je iná možnosť. Ja by som toto neakceptovala. Nám farár vyšiel maximálne v ústrety a to bol synček už väčší… ja by som to skúsila ešte inak, požiadať o výnimku, osloviť inú farnosť, menšiu dedinku, individuálne stretnutia a pod. Toto mi príde ako trápenie… až sa mi nechce veriť, že by vás farár, nútil do víkendu ak by poznal všetky okolnosti 🙈
@lucka_ke ako veriaci verime,ze mudrost ci rada atd su dary Ducha Svateho a ten ich moze davat komu chce. Ani stary zenac a ani dlhorocna manzelka nevedia dat zarucene rady inym parom.kto je potom ten spravny manzelsky ci rodicovsky radca? Nie je to ten, co je 30 rokov zenaty ani ten, co ma 10 deti,ale ten co ma dar mudrosti,porozumenia,rady atd. A to moze byt aj knaz.
Niektoré si tu vybijate iba svoje EGO 😱
My keď sme boli tiež na takejto predmanželskej príprave jeden pár čo bol s nami mal tiež takéto malé bábo a mali ho so sebou. Nebol to žiaden problém, práve naopak, bolo to milé a všetkých vrátane organizátorov to tešilo. Samozrejme veľmi záleží od temperamentu bábätka a nastavenia rodičov ale môžte zvážiť aj možnosť že ho vezmete so sebou
Milá autorka, som rada, že si našla muža, s ktorým plánujete spoločný život v manželstve. Keďže si už matka a si povinná starať sa o svoje malé dieťa, neodkladaj ho k nikomu na 3 dni, ale berte si ho pekne so sebou. Ak niekto organizuje 3 dňové akcie pre snúbencov, nech je pripravený aj na takéto situácie. Pripravujete sa na manželstvo, ale nezabúdate na svoje dieťa. Vaše dieťa je už súčasťou vášho života. Ak by vám nedovolili prísť aj s bábätkom, nech vám to dajú písomne a ani tam nechoďte. Dieťa nie je psík či mačka, ktoré dám rodičom, keď idem na dovolenku.
@autorka, nemusíš tu vysvetľovať alebo odôvodňovať svoje rozhodnutia. Dostala si tu dobre rady a na ten zvyšok sa vykašli. Prajem krásnu svadbu 🙂
U nás na Orave je to tak tiež.. jedine nás Farar si robí náuky na fare 😂
@dadka_bb no je to blbost aj za mna a nie este celu sobotu tam byt.fakt som o tom este nikdy nepocula ze cely den by tam niekto bol a ani v diskusii sa tu nikto nevyjadril seby tam bol niekedy cely den alebo 3dni.a ako vidim nikomu to zasa divne nepride
@timea301196 aj my sme z Oravy, prosím vás aký farár odkiaľ ste?
@malinovka333 absolvovali sme to uz v marci 2013 a tiez to takto bolo od piatku do nedele... Aj ked je tam sobota pisana cely den, je tam velka prestavka na obed, nakolko sa pocita s tym, ze vela ludi byva v roznych castiach miest a pojdu sa najest domov... A nakoniec aj autorka to sama potvrdila... Konkretne ja som bola na intrakoch v mlynskej od 2008 a uz vtedy to fungovalo... A bolo to peckove, za vikend poriesis celu pripravu a nemusis nikam chodit x dni...
@malinovka333 u nas to je hodinka naucis sa kedy povedat budem,suhlasim,verim,ano.a odchod 😁
@malinovka333 my sme boli tiez od piatku do nedele, v piatok uz neviem kedy to zacalo,sobota cela od rana do vecera a v nedelu sme koncili az poobede.
@matkahelka vies mi prosim v skratke napisat, co sa “uci” na tej nauke? Dik
Ty kokso,autorka,ja len tolko k tomu-tusim som sa aj pobavila! Ta dotycna osoba ti tu falt da radu asi na vsetko.chcela by som mat take sebavedomie.mozes napisat hocico,pritom ona tebe pise ze na vsetko mas vyhovorky,ale pritom ona vsetko co napises spochybnuje a pomaly z teba ide robit blbu.akoze nechapem niektorych ludí!!
Naco ti pise,ako by to robila ona....🙈
Este skuste ineho alebo znameho knaza najst co vam vyjde v ustrety..hocijaky knaz v sr vas moze zosobasit ak si vybavite povolenie od vasho vo vasej farnosti..alebo odlozit svadbu je este dalsia moznost..a tiez sa mi rozum zastavuje co tu zeny pisu ake komentare..mnohe mozno aj po potratoch tu utocia na rodicov, ktori dali zivot dietatu a staraju sa o neho..akoby spravili nieco zle alebo odsudeniahodné...velke pokrytectvo veru..
Zavojajte do pastoracneho centra kde nauky prebiehaju a poradte/dohodnite sa s nimi ako by sa dala situacia riešiť. Ak mate babatko ktore prespi tak myslim ze nebudu mat problem aby ste tam boli s nim. Priestory kde sa nauky konaju zvyknu byt vacsie iste budete moct malemu rozlozit deku na zem nech sa pohra a nesedi stale v sedacke alebo v nosici. My sme mali nauky v Spisskej Novej Vsi a boli tam maximalne ustretovi ludia. Aj ked toto sme riesit nemuseli ale verim ze by vam vedeli byt napomocni v kazdom pastoracnom centre.
Nenechaj sa odradiť, my sme mali super kňaza náuky boli krásne a išla by som znova. Nejako sa dohodnete hore určite, ste z hornej Oravy?
Ja by som oddialila svadbu, kým dieťatko nepodrastie
@majkabambulik amen 😂
@elementissa velmi ironicky, sarkasticky pises, siahodlne litanie, zloba skryta pod pohrdavy uskrn. S tou velkostou penisu si to zaklincovala.
@autorka nečítala som celú diskusiu, ale neakceptuju vám online náuku? my máme 3 deti a teda sedieť kdesi celý víkend nepripadá do úvahy. našťastie nám "náš" kňaz (bude nás aj sobášiť) spraví rýchlonáuku u seba, inak by sme volili online možnosť.
To čo jaká náuka my sme mali 13 rokov dozadu dva dni po hodine a bolo
@majkabambulik to je sloboda, keď sa ti kňaz vyhráža večným zatratením a odmietne ti dať rozhrešenie, pretože užívaš antikoncepciu a neriadiš sa citujem "tvarohom medzi nohami" podľa ktorého vieš určiť plodné a neplodné dní? Nesedela si na ten náuke na ktorej som bola tak vieš veľké guľové. Ale nejdem sa tu s tebou hádať a útočiť ako to robíš ty, príkladná kresťanka 😃 ako som napísala ja verím v Boha, to čo tu ty spomínaš nemá s Bohom nič spoločné. V minulosti sa vraždili ľudia v mene Božom z poverenia cirkve, nie z vôle Boha, takže neuznávam nič, čo je spoločné s cirkvou.
Panebože, normalne som sa po niekolkych mesiacoch musela znovuprihlasit lebo sa toto neda čitať 😃.
Autorka, klud, pohoda, zvladnete pripravu aj s babatkom.
Neviem kedy mate svadbu, ale poviem ti osobnu skusenost. Minuly rok som bola na vikendovej nauke v UPCE v BA. Neboli to 3 dni ale jeden a pol dňa.
Pozri a prihlas sa na jeden z tychto terminov : https://www.upc.uniba.sk/predmanzelska-priprava/
.. zacina o pol 9 v sobotu. Prestavky su kazde cca dve hodky konci sa podvecer v sobotu .V nedelu je doobeda omsa na ktorej nemusiš byt a začina program od cca13:00 do cca 17:00.
Ale! Nie je to zatvorene, ľudia chodili von hore dole na kavu ,wc , nie je to ako vškole.Zavolaj tam, su tam neskutočne zlati ľudia- mladež ktori ti poradia kam dať babku Je to univerzita, priestoru dosť. A viem že tam boli aj s malymi babatkami v kočiari.
Čo sa tyka samotnej náuky, sama uvidiš a zhodnotíš , pre nas to bolo zaujimave a celkom sranda.
P.S tiež mam dieta za slobodna 😘
Ahoj so Zubrohlavy 🙂 aj som si myslela či nie si odtial
Ahoj, tak existujú rôzne príkrmy od 4+ mesiaca, myslím že by sa malému nič nestálo za náhradu mlieka, ale keď som videla ten čas, ktorý mate stráviť v kostole alebo neviem kde sa tá náuka koná, tak sa mi rozum zastavil.. To ste až tak veľký kresťania, že celá nejaká "náuka" dlhšie ako samotný obrad + oslava... Neviem no, je to už neskoro riešiť s iným kňazom ale myslím, že je to strata času popri takom "probléme".
Viem, že si sa pýtala inú otázku, ale každá jedná reagujem isto...
V Žiline manželia Kondelovci robia online prípravu, neverím že váš kňaz by vám to neuznal.
@ajka0207 nemáte prosím nejaký kontakt alebo niekde kde by som to mohla najst? Ďakujem

@matkahelka kde som napisala, ze naco sa ide sobasit v kostole?