icon

Švagrina kojí a jedáva všetko. Môže sa to?

myskalenka
29. nov 2012

Chcem sa opýtať, ja sama nie som matka, ale chcem si overiť, že to čo si myslím o švagrine je pravda!!!
Mám švagrinu, ktorá má 2 mesačne bábätko, ktoré kojí zatiaľ čo ona jedáva všetko...myslím tým, že pálivé salámy, kapustnicu, údene, čokoládu...malý po kojeni sa mi na rukách priečil ako lata, je to normálne (verím tomu, že nie)??? Jej odpoveď na to priečenie sa bola, že vraj malý chce už byť sám v postieľke...

6mia6
29. nov 2012

Ja pri oboch deťoch jem všetko čo nezje mňa. Všetko je ok

bbarboraa
29. nov 2012

ja jem aj a som jedla vsetko

mirkazbirka
29. nov 2012

Ja jem stále všetko, našťastie malá s tým nemá problémy, a to už má vyše 7 mesiacov. Jediné, čo jej vadí, je šťipľavé, to som mala raz a sa jej vyhádzali také fliačky, ktoré o chvíľu zmizli. Myslím, že je to o nastavení medzi matkou a dieťaťom, mama najlepšie vie, čo jej dieťatko znesie a určite vedome nechce, aby jej stále plačkalo od bolesti bruška.

mrkvolka
29. nov 2012

ja presne ako bbarboraa

salma22
29. nov 2012

moze papat vsetko co chce ak jej babatku nic nieje tak je to v poriadku...mozno si ho zle drzala na rukach ked sa priecil, alebo si nervozna... babatka to vycitia

hradnapani
29. nov 2012

mnohe babatka sa po kojeni priecia (napriklad kvoli refluxu alebo unave) a navyse este aj na cudzich, pokial to nie su mamine ruky 😉

girlie81
29. nov 2012

Ja som sa v jedle veľmi obmedzovala, na začiatku. A dcérka mala aj tak koliky, plné 4 mesiace. Kolika je taktiež spôsobená dozrievaním tráviaceho traktu. Tvoja švagriná by mohla byť aj "na vode" a malého môžu koliky trápiť tak či tak. Treba jesť pekne všetko a postupne zisťovať čo bábätku vadí a čo nie. Nič netreba preháňať. Žiadny extrém ešte nikomu dobre nespravil, ale súhlasím s kočkami, že je ťa do toho v podstate nič. Môžeš švagrinej povedať svoj názor...ak sa ťa naňho bude pýtať, alebo ho len jemne vysloviť, ale rozhodnutie je na nej. Je to jej dieťa a ty to musíš rešpektovať.
Takisto to priečenie môže znamenať aj iné....únavu, alebo jednoducho chce byť drobec pri mamine.

fra
29. nov 2012

Slovami klasika: "Kým som sa neoženil, mal som šesť teórií o výchove detí. Teraz mám šesť detí a nijakú teóriu"
.
.
.
(mam 4 deti, kojila som ich dokopy možno aj 8 rokov, neobmedzovala som sa pri kojení v druhu stravy a deťom to vobec nevadilo, ani jednému... a navyše som mala aj užasnu švagrinu s ktorou som si rozumela a ktora ma vobec nesúdila, aká som matka a či som dobrá matka, ale starala sa o to, aby ona sama bola dobrá matka)

llia
29. nov 2012

to pučenie a priečenie je úplne normálne, mne to malý tiež robil, ja som si musela dávať na jedlo pozor prvé tri mesiace, lebo mal trochu bolenie bruška...keby mu niečo bolo, tak by reval tak,že by bol až bordový...aj môj malý chcel byť po kojení potom na rovnom povrchu, ak pri kojení nezaspal, na rukách sa skoro vždy priečil. Inak je pravda, že by si sa nemala miešať, mne by to riadne vadilo, keby ma bezdetná švagrina riešila, nehnevaj sa, ale je to jej vec.

sssimi
29. nov 2012

Ja som si pri Sárke dávala pozor na to čo zjem a mávala koliky, zle kakávala, trápila sa pri tom-bola to hrôza. Pri Lianke som jedla všetko a nikdy nemala problém s kolikou, kakaním ani žiadnym bolením brucha. Je to strašná blbosť obmedzovať sa, keďže kolika je celkom z inej príčiny....

zuzanka.h
29. nov 2012

joj tak nas jurko sa priecil do 3Mesiacov, mal koliky" ale ja som jedla vsetko prava s mierou

visage1974
30. nov 2012

kym som kojila jedla som vsetko, nerobila vyber jedal

radusiq
30. nov 2012

Ja jem vsetko, pestro a s mierou. Ak vramci procedu najdem nieco co vadi uz to nejem, ale nezalazem si len aby naahodou. Ked sa ti po kojeni vzpriecal to s tym nic nema, keby to bolo z kojenia tak by ho bolelo az neskor pri traveni..

huxy
30. nov 2012

ja by som to asi tiež nechala na švagrinú,je to jedine jej vec.ona by mala vedieť,čo môže,čo nie.myslieť si síce o nej môžeš čokoľvek,no aj tak je to len na nej.

blau
30. nov 2012

ja kojim a jem tiez vsetko 😉

bobicek5
30. nov 2012

Ja som jedla vsetko, okrem silne koreneneho, stiplaveho a maximalne obcas pohar vinka. Nikdy mojim detom nic nebolo. Existuju studie, ze tusim len 0,3% drazdivych latok z jedla prechadza do mlieka, co je zanedbatelne... Nesud tvoju svagrinu, skor ju podpor, ved kojenie nie je samozrejma ani lahka zalezitost. Svojmu dietatu dava zo seba maximum, vela stastia

gaby21
30. nov 2012

Ja jem tiez uplne vsetko, od strukovin cez kapustu, obe deti v pohode. Inak kolika je sposobena nedovinutym traviacim traktom, takze u niektorych babatiek, moze kojaca mamina papat aj suche rozky a brusko bude boliet, az kym sa travenie nedovinie.

abbie
30. nov 2012

podla toho co pises, tak ju asi nemas moc v laske ... ked budes mat svoje dieta, tak si rob po svojim, ale teraz to nechaj na svagrine 😉

zuzanapp
30. nov 2012

pri prvom som si davala pozor, ale teraz ani nie fakt aj strukoviny aj kapustu obcas zjem, a maly to celjom dobre znada 🙂

stanislavao
30. nov 2012

neviem, preco vas trapi, co svagrina jedava. ved to je jej vec.

katecameron
30. nov 2012

kazde dieta je individualne stvorenie kym matka pri jednom moze jest vsetko pri druhom uz nemoze kuapstu ci jablka atd.... to ze je vsetko je jej vec ty s tym nenarobís nic ale ak dieta nieje OK je placlive bolí ho brusko atd... je to vlastne jej nezoidpovednost a jej nevedomost ze NEBERIE OHLAD NA TO MALE stvorenie nuz ale ako vravím TY to nezmenís

madlei
30. nov 2012

Som matka ročnej dcéry, výhradne sa kojíme a plus teda pokrmy vhodné jej veku, to dodržiavam pomerne striktne. Ale musím povedať že už od začiatku jem všetko podľa chuti aj zdravé aj nezdravé, každý deň sa snažím jesť aspoň 3ks ovocia a porciu zeleniny, jogurt alebo tvaroh, to si dám ako povinnú jazdu ale inak jedávam normálnu stravu ako bežný smrteľník...aj údeniny, aj pikantné, aj kapustu, aj strukoviny, aj vyprážané a malá nemala s ničím problém. ale treba zdôrazniť, čo vyhovuje jednému bábätku, nemusí druhému. a Tebe jedna rada na záver, aj keď to tu už bolo x-krát povedané, staraj sa o seba a nie o druhých, je to ich život a ich názory na to ako ho prežiť.

pink_lady
30. nov 2012

a co teba do toho? 😀 mimo ineho - ak si to neni ty ta svagrina, /novy nick, jediny prispevok/ tak do teba fakt velke nic 😉 pokial nepije alkohol, nefajci cigarety, neuziva drogy, mala prospieva, nema koliky moze si dat aj duplu kapustnice 😅 ...mala sa mozno pri tebe necitila dobre preto sa priecila? citila ze mas vyhrady voci jej mame asi

tinkag
30. nov 2012

aj ja som jedla všetko. Netreba sa obmedzovať, len jesť s mierou. A mojim 3-om babám nič nebolo. To je na každej maminke, že čo bude jesť, nemusí sa pri všetkom riadiť tabuľkami a hlavne INTERNETOM.

hajajanka
30. nov 2012

Juuuj, nechcela by som mat takuto "starostlivu" svagrinu 😠 Ty sa staraj o svoju stravu a ju nechaj zit podla seba. Taketo "matky teoreticky" ja milujem.
Moze sa jest vsetko. Ten nazor s drogami je pritiahnuty za vlasy a nevhodny do tejto diskusie, ale vsetky ostatne kocky ti uz v podstate odpovedali.
Co by si povedala na to, ked sa ti narodi babo a vsetci sa budu do teba starat, co mas robit a ako mas robit? Budes si pripadat ako pako, ako nesvojpravny clovek, ktory nic nevie.

sissy27
30. nov 2012

och bože, ty len proste neznášaš svoju švagrinú a keby bola aj stelesnením dokonalosti, tak tebe proste nevyhovie... čo ťa je do toho, čo ona jedáva??? čo si chceš overiť tu na MK medzi anonymnými ženami, ktoré dotyčnú vôbec nepoznajú? čo chceš, aby sme ju my súdili, že je zlá alebo nezodpovedná matka,aby sme ti dali za pravdu, že tvoj názor na ňu je správny, aby si jej to pri najbližšej príležitosti mohla hodiť do ksichtu? no nehnevaj sa, toto keby mne urobila moja švagriná, tak tých teplých slov čo by sa jej dostalo vrátane súradníc, kam sa má strčiť, by neuniesla...

bronia13
30. nov 2012

ja som kojila len po 5 mesiacov obidvoch a jedla som absolutne vsetko!!!! kapustu,stiplave,sladke,slane.... a mlieko im chutilo a nemali absolutne ziadne problemi ani jeden, neviem mne povedala laktacna poradkina ze jedine alkohol ide do krvy (jedlo ide do zaludka ) a vraj s krvy sa robi materske mlieko.... neviem ci je to pravda ci ne ale ako pisem ja som sa absolutne neobmedzovala a nemali ziadne problemi ani bolest atd....

sarin
30. nov 2012

Ja som tiez bezdetna svagrina 🙂 ale do takychto veci som sa nemiesala, maximalne som sa nechala poucit skusenostami.. Ci uz sestry alebo svagrinej. Obe vychovali zdrave deti.. pamatam si ze sestra nemohla jahody a svagrina to neriesila. Deti nemaju ani alergie ani nic podobne, akurat sestrin prvorodeny ma exemik na tvary a to uz ma 18 rokov (to je zrovna ten pri ktorom nejedla jahody a orechy...)

bambibam
30. nov 2012

Aj ja som jedla všetko na čo som mala chuť ,a všetky 3 sú tu . A Stella sa krúti dodnes deň -či je najedená alebo nieje ,má to ako vyjadrenie protestu. A necítim sa byť nezodpovedná ani menej cenná proti ostatním rodičom

nice202
30. nov 2012

chudaci ludia, co maju potrebu riesit druhych....