Švagrina a svokra

23. júl 2022

Mame malu dcerku, 4 mesacnu. Svokra je v nasom dome 3krat do tyzdna a uz sa to s nou neda. Stale malu nosi na rukach, chce s nou nieco robit a komanduje: do postielky ju daj, oblec ju tak, nedojci kazdu pol hodinu. Potom stale ma napomina ako sa starat o kvety, co mam dat do varenia, no hrozne. Dnes bola u nas aj svagrina a ta povedala svokre: 'Ta je dobra len na peniaze, ked potrebovali na dom, dobra si bola a teraz sa tvari, ze vsetko v zivote vybudovala sama'. Neznasam muzovu rodinu, do vsetkeho sa staraju, vsetko podla nich robim zle, so vsetkym nespokojni. Najhorsie, ze muz svoju matku nedokaze len tak vyhodit. Co im mam byt vdacna do konca zivota a robit vsetko podla nich koli tomu, ze muzovi dali peniaze na stavbu?

gelifil
23. júl 2022

No ano - nieco za nieco

denisa0504
23. júl 2022

Ak nie je muž doma, tak ich ani nepusti dnu. To, že mu dali peniaze, ich neoprávňuje aby sa k tebe takto chovali. Naozaj nechápem, prečo si im hneď na to niečo nepovedala... Je to tvoj dom, tvoje dieťa, tvoje kvety atď. Nech si idú rozkazovať inde a pri prvých urážkach, by som ich vyhodila a je. Ak je muž doma, tak nech sa správa ako chlap a nedovolí, aby sa hocikto takto správal k jeho žene..

denisa0504
23. júl 2022
kate211
23. júl 2022

Tak si si mala na dom zarobit sama, zatial zit v podnajme a potom dom postavit. Zhrabnut peniaze to hej - od cloveka s akoukolvek povahou. Ale znasat nasledky to nie. Si si myslela, ze niekto ti da peniaze na dom a do konca zivota s tymito ludmi nebudes mat nic spolocne?

akbara77
23. júl 2022

Mne už je na grc z tých diskusii o svokrach. Ste nepríčetne ci co?

dskjhfdlkdjhl
23. júl 2022

Neznasas muzovu rodinu, ale peniaze boli fajn. Ci dali malo?

tehotna40
23. júl 2022

Presne pre toto som nechcela pomoc ani od mojej, ani muzovej rodiny. Kým nám nedali hypotéku chodili sme po podnajmoch. Alebo napr keď nemám na veľkú svadbu zoberiem sa v požičanych šatách na úrade...áno, svokra ma pocit ze si jej stále niečo dlžná a tak to už aj zostane. Bud si s nou normálne sadni, povedz co je ti nepríjemné a urči hranice (co si mala urobiť hneď), najprv to treba ale skonzultovat s mužom, je to predsa len jeho mama, alebo budeš proste toto znášať.

@denisa0504 pekná somarina, si zober ze by sa takto správala tvoja mama a tvoj muž by ju nepustil do vášho domu (na ktorý ona dokonca prispela alebo ho zaplatila)... nech je aká koľvek je to jeho mama...

solange7
23. júl 2022

@akbara77 toxicke rodiny. Aj mne je z toho uz zle. Nemam nikoho v okoli, kto by mal podobny problem. Nechapem kde sa takyto ludia beru.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lesana25
23. júl 2022

Tak jej tie peniaze vráť a máš pokoj.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
23. júl 2022

@elizabet173 Dom je nas spolocny s muzom. Svokra muzovi dala peniaze na stavbu a cast mame hypoteku. Preto tu chodi kedy chce, ako chce a 'vychovava ma' co ako mam robit.

kate211
23. júl 2022

@elizabet173 Keby si kazdy vybudoval domacnosti bez svokier ci rodicov, hned by bolo menej tem.

kate211
23. júl 2022

Autorka, tak jej peniaze vrat. Chod si zarobit a normalne jej ich vrat. Vsak prispela do domu, ktory je aj tvoj. Tipujem, ze pri pripadnom rozvode by si chcela polovicu aj toho, co dala svokra synovi.

dzulli1980
23. júl 2022

Tak jej vráť peniaze a odstrihni sa ... či to nie, pravda? ... mám kolegyňu, svokra im darovala dom s tým, že ju doopatrujú ... kým bola zdravá, trpela ju tam akonáhle ochorela, šupli ju do LDCH, kde po týždni zomrela ... fuj, je mi zle z takýchto ľudí ... od začiatku ste si mali na všetko zabezpečiť vlastné zdroje ... radšej zobrať od druhých a potom sa tváriť, že Ťa zaťažujú ... okrem toho predpokladám, že si svojprávna ... keď sa Ti niečo nepáči, máš ústa, otvor ich.

denisa0504
23. júl 2022

@tehotna40 keby sa takto chovala moja mama, tak si predstav, že nedovolím urážať svojho muža a na rovinu by som jej povedala, že ak sa nebude chovať normálne, nech viac nechodí. Aj my sme minulý rok začali stavať, svokrovci ponúkli JEMU peniaze, nie mne. On ich neprijal ale aj keby áno, to z nich nerobí ani vlastníkov domu, ani ich to neoprávňuje k hnusnému chovaniu. Tie peniaze neponúkli mne, ale partnerovi.

Mne je na grc zase z vášho zmýšľania. Že hocikto, či už svokra alebo švagriná alebo kto, má právo urážať a rozkazovať. Peniaze nedali autorke, ale ich synovi. Tak do má ona vracať a čo jej má byť ešte málo 🤦 neskutočné zmýšľanie

horalka1986
23. júl 2022

Nam dali tiez moji rodicia polku penazi na dom a takto sa nespravaju. Jasne, vazim si ich za to a som im vdacna, ale keby sa takto spravali, velmi rychlo ich moj muz zrusi. Preco sa nevies ozvat?

kate211
23. júl 2022

@denisa0504 Peniaze dali na stavbu domu, ktory je oboch. Takze prijat peniaze a tvarit ako by si panovala v domacnosti, ktoru vybudovala sama bez pomoci toxickych ludi? No to tlieskam. Vsak nech ich vrati a je po probleme. Ci to uz nie?

autor
23. júl 2022

@horalka1986 Ozvat sa viem, viem povedat, ze si to urobim po svojom. Ale oni idu zas to svoje, pripominaju ako mam vsetko robit, lebo podla nich to je spravne. Vymknut ich nemozem, to muz nedovoli, pretoze podla neho aj vdaka nim mame tento dom a nemuseli sme sa az tak velmi zadlzovat.

horalka1986
23. júl 2022

Ako velmi? My mame polovicku od nasich a tu druhu plati muz hypoteku. Ale urcite by som zakrocila raznejsie. Moja mama mala zo zaciatku take maniere, ze toto by ste mali dokoncit,ako prve a potom toto a hento, no moj muz ju velmi rychlo zrusil, ze vieme co mame robit a od vtedy je pokoj. No, keby sa takto spravala moja svokra, normalne ju vyhodim, nech si ide riesit svoju domacnost. Alebo zbalim dieta a dovi. Nech si bačuje so syncekom sama.

autor
23. júl 2022

@horalka1986 Priblizne asi tiez polovicu. Zvysok mame hypoteku, tu plati muz lebo pracuje. Ja som uz aj s malou odisla vedla do izby a bola tam celu dobu. Muz ich nevyhodi a odidu kedy chcu oni.

tykat
23. júl 2022

@kate211 ona nemá co vracať, peniaze dali mužovi, on s nimi naložil ako uznal za vhodne.

@autorka Svokru aj švagrinou by som odkázala na neho. Nech jeho poučujú ked si to u neho predplatili. Nech idu od neho pýtať ak sa im nezdá ze je dostatočne vďačný, ty jeho dlhy nebudeš splácať tak že sa po tebe budu voziť. Ty si matka, ty rozhodneš co bude mat dieta oblečené, kedy ho das do postieľky a kto ho bude brat na ruky, toto sa predplatiť neda, bodka.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kate211
23. júl 2022

@tykat Akoze dali a on si snimi nalozil ako chcel? Citas? Peniaze mu (im) dali ma stavbu domu. Mozno mu to davali so zamerom, ze dom bude len jeho. Alebo polovica len jeho a druha polovica spolocna.

tykat
23. júl 2022

Tak sa vždy zober a chod preč, bud s dieťaťom alebo aj sama ak je muz doma. Nech si to s mamickou a švagrinou užijú. Chod sa prejsť, na kávu, ku kadernícke, zacvičiť… a rovno svokre povedz ze budes 2x do týždňa chodiť behať, tak nech príde a nemešká. Veď ju to prejde ked jej das decko na starosť. 😀

denisa0504
23. júl 2022

@kate211 má vrátiť peniaze, ktoré si nepožičala, no ok 😀 áno, máš úplnú pravdu, ten dom je ich dvoch. Je pekné, že svokrovci požičali peniaze, ale to im nedáva žiadne práva či už na dom alebo hocičo. Takže podľa všetkých komentujúcich, teraz má byť autorka len poslušne ticho, nechať sa urážať, nech im rovno odovzdá dieťa keďže ho svokra chce vychovávať, nech jej aj hovorí čo má variť a ako, aj kedy má ísť na záchod.. no autorka, požičali mužovi peniaze a teraz si asi podľa väčšiny povinná im fúkať práškový cukor do zadku , poslušne sklopiť hlavu, byť ticho a pekne sa usmievať a aj poďakovať ak ti budú nadávať...
Problémom je muž, s ním to treba riešiť. Si jeho žena, matka jeho dieťaťa, žena s ktorou žije a musí sa o teba vedieť postarať a aj si ťa zastať pred hocikým. Ja mám to šťastie, že takého mám a ja som taká istá. Chránim si náš vzťah a nedovolím nikomu, ani vlastným rodičom, aby mu hocijako ublížili. Ale to teraz nie je v móde zjavne

pribinak
23. júl 2022

@denisa0504 vyhodiť nie je len tak, to je začiatok vojny a žiadna normálna rodina nepotrebuje vojnu

Si predstav, že tvojmu mužovi sa nebude niečo páčiť na tvojej mame, ty to tak vnímať nebudeš, podľa teba to bude ok a tvoj muž mamu vyhodí
Ako by si sa cítila? Asi až tak super nie

kate211
23. júl 2022

@elizabet173 Tak ich vyhodim a je to, zavolam az sa naucia spravat. Tazko sa vyhadzuje z domu na ktory prispeli polovicou.

tykat
23. júl 2022

@kate211 dostala darovaciu zmluvu? Aj ona? Lebo to nepíše. Muz s nimi urobil co chcel. Napísal dom aj na nu (nemusel, mohli pol domu napisat na neho kedže ho zaplatili z daru) a druhu polku rovným dielom na seba a na ženu.
Prepáč ale oháňať sa peniazmi a rozdrapovat sa niekde len preto lebo dali peniaze je úbohé. Aky maju peniaze súvis s tým co bude mat decko oblečené a ako su poliate kvety?

autor
23. júl 2022

@tykat Muz dostal peniaze priamo na stavbu domu.