icon

Syn má 5 týždňov, je možné, že strácam mlieko ?

zuzka0601
9. jan 2020

Ahojte 🙂 prosím poraďte mi, už som úplne vystresovana.
Mam strašne mäkké prsníky. Kojím synčeka má 5tt.
V noci pekne spinka, ráno keď vstanem a ide papať mam prsníky ešte ako tak tvrdšie, no lenže vydrží papať chvíľku na jednom prsníku a musím mu dat druhý lebo sa začne odtrhavat ako keby mu už nešlo a je nespokojný. Čím viac sa blíži deň ku večeru je to horšie a horšie. Prsníky sú úplne mäkké. Keď ho odvážim pred papanim a po papani tak si vždy krásne potiahne cca 100ml ale vždy len to predné mlieko z oboch prsníkov. Aj kaka už na zeleno. Potom je nepokojný môže byť po hodinke hladný? Večer mam prsia už úplne mäkké a vidieť ze je aj nervoznejsi. Je možné že strácam mlieko? Ak áno dajte mi prosím rady ako to zlepšiť.
Ďakujem

Strana
z2
zuzka0601
autor
10. jan 2020

@ukulela ahoj áno dávame bio gaya. Aj sab simplex na prdiky... Aj ja mam pocit ze mi senovka a Benedikt vôbec nezaberá len čo to ide strašne do peňazí 🙂 veľmi ste ma všetky upokojili snáď teda mliečko pre drobčeka mam.. Aj mne spinkal cez noc tak ze sa budil len raz no teraz som ho začala radšej budiť nech papa častejšie 🙂 ďakujem

zuzka0601
autor
10. jan 2020

@leniel ďakujem veľmi si mi pomohla.. Ukludnili ma tvoje slová dúfam teda mliečka je dostatok a maličký nie je hladný. Ďakujem krásne

81anina
10. jan 2020

@ikonica ja som mu dala cumel uz v porodnici vtedy chcel spat na cicke a ja som sa strasne bala ze ho v noci prilahnem.Teraz nehrozi aby sa cickou ukludnoval skusala som ked plakal cicku odmietol cumel ho ukludnil asi mam divne dieta.Mne pije tieez kratko z prsnika snazim sa aspon 10 minut aby pil sto krat sa odpoji pomaham mu stlacanim prsnika vtedy pije lepsie.Niekedy skonci kojenie revom a na druhy sa uz proste neprisaje niekedy ano.Potom je ale spokojny hra sa smeje tak asi ma dost.Skusila som mu teraz dat este 50 ml mojho odstriekaneho mlieka z flase vypil tak 10 nevie z toho pit.Tak napriek tomu mu asi staci co vypije z prsnika...neviem dufam...

eliska13
10. jan 2020

@zuzka0601 vždy som kojila z dvoch prsníkov pri kojeni a kojila vyše 2 r.Striedaj ich...odtiahne sa, lebo už mu možno tak netečie.Nakoj z jedného daj odgrgnut nakoj z druhého spokojne bábo by malo po jedení zaspať jedine, že ho trápi brusko, reflux moze byť aj tichý bez zvracania....

ukulela
10. jan 2020

@zuzka0601 aj ja vždy kojila z obidvoch prsníkov od mala. Akurát moji vydržia dlhšie. Staršieho som kojila pri seriáloch. Jedna časť priateľov na jednom druhá časť priateľov na druhom. Ako rástol tak sa to zoptimalizovalo a už to neboli také hodiny. Len som si dávala pozor na striedanie. keď som dala napríklad o dvanástej v poradí pravý ľavý, tak na ďalšie kojenie išlo ľavý pravý. Keď som mala pocit že mám prsníky prázdne, tak počas kojenia z jedného som odsávala z druhého. Mlieko sa tvorí priebežne. Keď je vyšší dopyt tak je aj vyššia ponuka. Telo to zaregistruje že viacej mlieka odchádza tak sa ho snaží viacej tvorít. Z čajov, u mňa bola istota granulovaný čaj pre dojčiace matky, kupovala som ho v tescu, HiPP. Keď som si dala ešte teplý za pohár, vždy mi prsia nabehli. Ale značky som striedala aj kvôli rôznemu zloženiu. A tiež som si robila aj domáci. To sa mieša tuším majoránka možno aniz, ja si už nepamätám, našla som to na nete. Základom je naozaj veľa piť, niektorým vám zas pomáha čaro alebo tie obilninove kávy.

zuzka0601
autor
10. jan 2020

@81anina no môj by práveže pil keby mohol aj 3 hodiny... On sa nervaci lebo sa mu spomaly tok a potom sa odpaja a plače.. Ale nikdy sa neodtrhne s tým ze už nechce papať.. Musim si dávať pozor aby sa neprejedol kvôli refluxu ale je to ťažko keďže nevidím koľko spapal.. Ale vždy to je o tom ze mu musím prsník zobrať a on len plače.. Veľa krát som mu vrátila ale aj po hodine zobratia plakal.. Teraz je to hlavne o tom ze sa prisaje a odpojí a prisaje a odpojí atď a všetko s nervami.. A ja sa potom bojim že je hladný keď plače.. Ale na váhe mi priberá tak ja už neviem

zuzka0601
autor
10. jan 2020

@eliska13 áno to robím len ja mu ich musím vystriedať aj 10 krát lebo na jeden krát vydrží minútu a už viac ho nechce.. Tak dám druhý zase len chvíľku a keď sa vrátime na prvý už ho chce alr zase len na chvíľku a takto... Potom je strašne nervózny a nechce zaspinkat.. A keď striedam nevadí ze pije len to vodavejsie? Nie je potom rýchlejšie hladný? Áno máme tichý reflux a preto nikdy neviem ci plače že je hladný alebo ze ho boli brusinko...

zuzka0601
autor
10. jan 2020

@eliska13 prosím ta a ako si vedela ze ma dosť? Keď babo chcelo hodinu dala si hodinu a keď 10 minút tak len 10 minút? Čakala si kým sa samo odpojí a už nebude chcieť?

zuzka0601
autor
10. jan 2020

@ukulela môžeš mi prosím ta vysvetliť to odsávanie? Krmila si napríklad z ľavého a potom z pravého a ľavý si zase začala odsavat ci ako? Asi si ho neodsala skôr ako ho malo babo nie? Ci?

eliska13
10. jan 2020

@zuzka0601 a nemá krátku uzdicku pod jazykom?to mu daj skontrolovať.Neviem on jedol z jedného a, keď sa vrtel dala som druhé a na tom väčšinou zaspal.nikdy nejedol dlhšie ako 10,15min potom mal cumel a spal.po minute nie je dobré ho menit a dávať na druhé.Mal by piť dostatočné z jedneho

eliska13
10. jan 2020

@zuzka0601 hodinu sa hrá a spi pri tom.Dieta sa naje prvé minúty to nedovolí zo seba robiť cumlik, rozkuse Ti bradavky a je nezmysel tak dlho kojit veď on nevydrží tak dlho sat

ukulela
10. jan 2020

@zuzka0601 buď tak ako píšeš, alebo aj nakojiť a potom ešte si odsať z oboch aspoň trocha. Pri prvom som to odsate mlieko aj skladovala a večer som ho ešte ponúkla vo fľaši. Niekedy maly vypil, niekedy nebolo treba.

leniel
10. jan 2020

@zuzka0601 kontrolovali mu uzdicky? Moze byt problem ze nevie sat efektivne, preto sa zlosti... a ak ma zle prisatie, nahlta sa vzduchu a problem je na svete... ten dudlik tiez kazi prisatie - ina technika sania sluzi na cumlik a ina na prsnik, len to taky chrust maly este nevie rozlisit... skus napisat do skupiny tu na mk - laktacna poradna. Su tam sikovne zeny, poriesili vdaka fotkam a info, co im das uz vela problemov (aj nase).

ivsa355
10. jan 2020

@zuzka0601 Presne tento istý problém som mala aj ja. Moja malá bola plne kojená 3 mesiace, prvé dva mesiace v poriadku, v treťom nesiaci už bola nepokojná, plačlivá, začala kakat na zeleno, čítala som si všetky fóra, diskusie, články, tak som si malú stále častejšie prikladala ale nelepšilo sa to, zašla som ku doktorke, tá ju odvážila a zistila, že priberá ale máličko, tak som už musela nasadiť umelé mlieko, moje prsia boli mäkké, sama som cítila, že to nieje ako na začiatku, keď som cítila, že mám mlieko. Možno som naozaj mala laktačnu krízu, ale keď už vidíte ake je babatko nepokojné, uplakane, tak ho chcete upokojit, uspokojit jeho potreby... V mojom prípade som nemohla čakať, či sa mlieko rozbehne či nie. 🙂

luba41
10. jan 2020

@zuzka0601 lenže to už vyzerá na štrajk.. cumlom kazíš prisatie dieťaťu / nepotrebuje ho cucať nikdy v živote a pokazí prisatie aj väčšiemu dietatu/ a klesá ti tvorba..a to už sú prejavy - odťahovanie, hryzenie cumla ako o dušu,, uprednostnovanie pred prsníkom, nesprávne prisávanie, nahltanie vela vzduchu, nervozita, plače atd.. daj skontrolovat uzdičky v puse , zahod cumel, naprav prisatie, vela dieta nos v šatke-treba dostatok kontaktu cez den aj v noci..

zuzka0601
autor
10. jan 2020

@eliska13 v pondelok idem dat skontrolovať uzdicky.. Myslíš že to pomôže? Napríklad tento večer bol otrasný... Napapal sa 10 minút z jedného 10 z druhého potiahol si 75ml..vydrzal 50 minút a potom strašný plač.. Ale viditeľné od hladu.. Bolo vidieť ze ho nič nebolí, aj prdel aj kakal ale plakal a ukludnil sa len na prsníku.. Normálne by ho cely zjedol... A ďalšie dve hodiny som ho nevedela dostať z prsníka strašný plač vždy keď som ho dala dole.. :(

zuzka0601
autor
10. jan 2020

@luba41 co vyriešia tie uzdicky? On si potiahne podľa mňa krásne 75-100ml ale po hodine je zase hladný.. Nevie s tým vydržať ani hodinu..

leniel
10. jan 2020

@zuzka0601 pokial vies ze si vytiahne dost, tak s tym nebojuj, a dopraj mu na prsku tolko casu, kolko potrebuje. O chvilu sa rozkuka, a nebude uz mat cas sa dojcit 😁 Skus dojcit v satke, da ti to potrebnu slobodu v pohybe, aj si porobis, co potrebujes 😉

luba41
10. jan 2020

@zuzka0601 ale to nie je o tom kolko si vytiahne, kolko vydrží..ale o tom, ako si vytiahne..a ked pýta prsník po hodine, je to takisto normálne..aj po polhodine, aj po 10 minutach-pokial je prisatie v poriadku..pokial ich nemá v poriadku - tak sa nemože prisat správne ..preto skontrolovat..tvorba MM sa rovná dopytu..pokial sa nesprávne prisaje, netvorí sa dostatok, preto postupne klesá..a dieta je nervozne. ale tu hrá hlavnú rolu najprv cumel..ten istý princíp - nedovoluje dojčenie na požiadanie, dopyt umelo znižuješ, tým pádom aj tvorbu..

oliali
10. jan 2020

@zuzka0601 na toto obdobie sa aj ja pamätam... hlavne vecer prsia mäkke, prehadzovala som maleho z jedneho na druhe a naspät ako palacinku az kym nemal dost a nezaspinkal... v noci si potom vzdy uz len cucol z jedneho a dotankoval... tiez som stresovala ze ci mam dost mlieka, ci mu staci... ale kedze krasne priberal a aj pekne spinkal prestala som to postupne riesit a vydrzali sme 17 mesiacov...drzim palce, podla mna sa to upravi postupne... tych strajkov pride viac ale kazdy sa zvladne ;)

betiii
18. feb 2020

Ahojte prosím vás o vaše názory možno skúsenosť.
Malý má tri mesiace od narodenia úspešne kojim.ale už asi dva týždne máme obrovský problém chytiť cecok.ziape kričí ledva ho udržím.idem sa už zblázniť.najskôr ho musím utíšiť na rukách alebo dudel a kde je napoly omámeny vtedy mu dám do úst cecok a ceca.ja neviem kde je problém.umývan sa stále ne narodenia s detským mydlom.pijem čaj na podporu mlieka aj benedikt už mám..kupili sme v nedelu umelé mlieko a občas počas dňa mu zarobím ja už ozaj neviem či mu je malo môjho či je slabé alebo o čo ide.aj malo pribral doktorke sa nepáčilo v poradni.pijem veľa vody.
Ešte v podstate v noci už prespal asi dva týždne čiže som ho nekojila.teraz som znova začala keď sa mrvi priložím ho a ceca.ale celkovo je taký často nekľudný čo sa týka kakania kaka nie každý deň ale ide to.
Potrebujem nejaké názory čo to môže byť ja ozaj neviem prečo sa toto deje.ďakujem

luba41
18. feb 2020

@betiii štrajk ..dlhodobo neriešený problem vyústil do štrajku.klesla tvorba - dieta takto na to reaguje. pravdepodobná príčina používanie cumla, flaše s UM -kazia prisatie a tvorba MM klesla..dieťa nie je dojčené na požiadanie, neodostatok kontaktu..čaje, byliny nepomožu - ked nie je odstránená príčina..

betiii
20. feb 2020

@luba41 asi mam menej mlieka mam ten pocit.aj prsia mam take mäkkšie už..ale snažím sa prikladám keď sa utíši hned ho priložím.ale bojujeme veľmi.ešte do apríla by som chcela vydržať nejako máme ísť do poradne že potom začnú prikrmy.no neviem či vydržíme.na jednej strašne teším sa že tri mesiace som kojila na druhej som nešťastná že ešte by som chcela.

luba41
20. feb 2020

@betiii mäkké prsia sú normálne, prsia nemajú byt naliate..ale MM tam je a tvorí sa len dojčením....treba dostatok kontaktu cez den, v noci spolu spat, nestresovat a nesilit....a hlavne nepoužívat - flašu a cumel..potom to nie je dojčenie na požiadanie a znižuje sa tvorba..

leniel
20. feb 2020

@betiii hned zrus cumel, aj flasu s UM, a neustale ponukaj prso - noc je klucova, musis pre udrzanie tvorby dojcit v noci. Ak ozaj chces, tak to date... 💪🏻 Drzim palce

betiii
23. feb 2020

@leniel A @luba41 ďakujem vám krásne za vaše názory.skúšam naozaj poctivo aj noci aj počas dňa.dnes napríklad veľmi pekne ťahal.aj v noci ťahá krásne.tak uvidíme čo bude ďalej..ešte to hádam pôjde ja verím.áno a hlavne sa musím ukľudnit to je pravda pretože som začala dosť stresovát to musím priznáť.ďakujem naozaj za vaše názory.

Strana
z2