Trápenie s kojením
Som po cisárskom reze, tak sa trápime s malou s kojením...v nemocnici to nešlo, samozrejme jej dávali hned fľašu.....doma skúšame, len je strašne spavá...má 2,5 týždňa...na krmenie ju musím budiť...potom jej ponuknem prso...trošku poťahá ani nie 5 minút a spi...mala 2830 pri narodení....potom sa trošku preberie a znova zaspí...vážime ju pred kojením...potiahne 20 ml, sem tam sa jej podarí viac....nechce mi ani odgrgávať..potom ju musím dokrmiť fľašou (viem,že to nie je správne, ale čo mám robiť)....ako dlho nechávate dieťa,aby odgrglo ??
@silvikaa iste, nutit ju nema vyznam. pokial sa moze dojcit kolko chce a kedy chce, tak je vsetko ako ma byt. a take velke babo sa dokaze za 10 minut napapat dosyta. otazne teda zostava preco malo cika, ci moze tolko tekutiny len vypotit...ale to je asi na diskusiu s pediatrickou. aj moja vigantol na lyzicke nikdy nechcela, ja som kvapkala rovno do pusy tesne pred dojcenim. a ako vies ze mas teraz menej mlieka? ked je mala spokojna tak tomu nic nenasvedcuje.
@canama ja si to len myslim na zaklade tych plienok a slabsieho priberania. ona inak zle nevyzera....stehniska a licka ma riadne 🙂 ked sa narodila mala 3400 g a teraz ma 6510 g....pred tyzdnom. rozmyslam, ze zajtra pojdem k detskej, nech ju po tyzdni prevazi a budem vidíet, ci nieco pribrala a hotovo. lebo ona je inak celkom spokojna, aj v noci spi dobre...len tie plienky.to ma trapi viac ako to, ze menej pribrala.dam vediet, ao sme dopadli.
dakujem za poradenie....uvidim zajtra ....stale verim, ze budem kojit nadalej.
@silvikaa urcite nemas preco prestat kojit. celkovo za 5 mesiacov pribrala dostatocne. a nemoze to byt tym ze si presla na inu znacku alebo velkost plienok? ja som mala pocit ze mala mi menej cika tiez v jedno obdobie, ale potom som prisla na to ze som zacala davat vacsiu velkost plienky a tam sa to tak nejak inak rozlozilo a na pocit nebola taka hruba, ale na gramy to bolo to iste.....ano bola som posadnuta, vazila som si este aj pouzite plienky. :DDD
@silvikaa ja myslím že v týchto horúčavách deti menej priberajú, veď aj my dospelí v lete často schudneme, teda ja oveľa ľahšie ako v zime. Menej môže cikať aj preto, že sa viac potí, viac stratí vody potením, ani bábätku nemusí toľko chutiť v teple. Moja bude mať v sobotu mesiac, kojíme sa dosť často aj 16x za deň, ako kedy, ani nepije dlho často iba 2-3 minuty, myslím že potrebuje hlavne tekutiny, to predné mlieko, kde je menej tuku. No a kaká aj 8x za deň, čo sa mi zdá dosť, je to aj dosť tukové v plienke, tak myslím, že bábätká v horúčave ani moc tuky nespracovávajú, my máme doma teraz 28, dávam iba plienku a tričko, a ani to tričko niekedy nechce, nemôže v ňom zaspať a rada sa teraz kúpe aj 6x za deň vlažnou vodou, potom je úplne dobručká.
....taaaak , nedalo mi to a bola som malu prevazit. som stastna, lebo pribrala. za tyzden 125g. nie je to to maximum, ale lekarka povedala, ze ona si ide svojim tempom a ked je spokojna, to je hlavne. a tie plienky mate pravdu, je to asi tym potenim. dnes napr. papala ukazkovo kazde 3 hodky a mala asi 5 total pocikanych. vela sme sa kupkali cez den, tak sa tak nepotila.. vcera papala mam pocit , ze stale, strasne sa potila a mala pocikane len 3. ...teraz som kludnejsia, dokrmovat nemusim a s prikrmamy....no pomalicky sa trapime, ale ta lyzicka jej voooobec nejde 🙂

@canama sarinka sa dojci priblizne 10 minutu. ked sa narodila, trvalo jej to aj 40 minut. teraz uz nie. a ona ked sa rozhodne dost, tak dost.....viac ju neprinutim, lebo zacne plakat. dam jej kedykolvek chce. som z toho nestastna, lebo hoci som zastanca kojenia, som aj zastanca toho, ze v prvom rade ma byt dietatko spokojne....aj za cenu prikrmovania. nechcem ju nechat hladovat...ale ona nic.....este aj vigantol na lyzicke jej kutikmi ust vytecie 🙂 a flasu absolutne nechce, ani ked je tam voda.
inak nechapem, preco mam tak zrazu menej mlieka...teda asi mesiac. papam, pijem vela,kojim furt.....neviem. mam este dalsie dve male deti.....ze by na to vplyvala unava?
a este k tomu poteniu....mala sa poti dost, ale ja ju nepreobliekavam, celu noc spi odkopana s holymi nohami a aj tak ma rano chrbatik spoteny.