icon

Tvorba materského mlieka

michaelaaa37
14. júl 2017

Mamičky čo vám pomáhalo na tvorbu materského mlieka? Či už strava alebo oleje alebo vitaminy, prosím napiste mi rada si precitam vase skussnosti 🙂

yasamin
14. júl 2017

V skupinke Laktacna poradňa ti baby pomôžu najviac 🙂

emi16
14. júl 2017

Stare dobre
Vela tekutiny a prikladat,prikladat,prikladat

magic08
14. júl 2017

ako pise emi16, vela pit a vela dojcit. Cim vyssia je spotreba, tym vyssia je tvorba...

ivuska00
14. júl 2017

presne, veľa piť, čaje, vodu, hocičo, mliečne, polievky - rascová hlavne

emi16
14. júl 2017

Kolko dojcis?
Nemas prvu laktacnu krizu?

tami2014
14. júl 2017

Ja som vyskusala asi vsetko a najviac mi pomohol ricinus communis. A samozrejme prikladat prikladat prikladat. 🙂

shee11
14. júl 2017

ahok. uzivat kapsule senovka grecka a benedikt lekarsky.

1988majka
14. júl 2017

@michaelaaa37 zrusit cumel klobuciky flasu ak nahodou mas. Kontakt koza na kozu spat spolu prikladat nosit. benedikt senovka.

siska53
14. júl 2017

@michaelaaa37 vela pit,casto prikladat... Stimulovat odsavackou tak,ze na jednom prse dieta,na druhom odsavacka.

brunettka28
24. júl 2017

Ahoj mam ten istý problém 2 t po porode u nas je to o tom ze mala casto grcká po napapaní aj po odgrgnutí a potom znova hlada prsnik, nakolko sa jej uvolnilo miesto v zalúdku, ale problem je v tom ze akonahle ona dopapa ja tam nemam uz mliecko a tak siahnem po UM. :( je to zacarovany kruh. :( som z toho nestastna a cítim sa ako zlá mama. :((((((((

1988majka
24. júl 2017

@brunettka28 hlavu hore da sa to riesit. aj hore su uvedene rady a linky no najviac by pomohlo ak by ta mohla laktacna poradkyna prist pozriet rovno domov (skus najst na mamila.sk ci v tvojom okoli nejaka je)

luba41
24. júl 2017

@brunettka28 ale máš mlieko..ved ju znova prilož, prsníky stláčaj pri dojčení, možeš striedať každý aj viackrát pri jednom dojčení-ak je treba..nedávaj odgrgávať štýlom-zdvihnuť hore, cez plece, nevstávaj s nou a pod..vtedy deti vela grckajú..a flašou si len kazíš prisatie, znižuješ tvorbu..skus dojčiť poležiačky, dieťa ti samé naznačí-ak potrebuje odgrgnuť..a nájdi si niekoho, kto ti vysvetlí ako funguje dojčenie, aj tu na MK v laktačnej skupine ti poradia..
pozri si aj toto https://dojcenie.wordpress.com/2010/02/27/gastr...

brunettka28
30. júl 2017

@1988majka laktacnu som mala u seba dala mi cievku akurát neviem asi som nebola veľmi spokojná

brunettka28
30. júl 2017

@luba41 dojčím po leziacky je to lepšie ale s tým grckanim ako davat teda odgrgnut babo

brunettka28
30. júl 2017

@luba41 prosím pošli mi link na tu laktacnu poradňu neviem to nájsť. Další týždeň za na nami a ja v noci nespiiim mám pocit že ujdem z domu

lenivica
30. júl 2017

Mne pomaha piť caro cca 2x denne po 1/2 litra, Vinea jedna fľaša na den a čaje z DM babylove stilltee, teekanee motherlove a jastrabina. Hlavne veľa piť, aspoň 3 litre na den, v horúčavách aj viac a stále prikladať, hlavne v noci častejšie.

brunettka28
30. júl 2017

@lenivica mojkaaaa ďakujem vyskúšam 😊Ale ja som už to kojenie v duchu vzdala sle ešte skúsim z posledných sil normálne sa bojím čo bude v noci zase ...🙁

lenivica
30. júl 2017

@brunettka28 za máličko. Nemôžeš sa vzdávať. Musíš si veriť, že mliecko tam je, strašne veľa robí psychika. Takze neopúšťaj sa. Jasne, keď to nepojde týžden, tak kašli na to a netráp bábätko. Ja som sa tiež na začiatku natrapila, bola som po sekcií a mlieko mi nabehlo možno po dvoch týždňoch. To som začala jesť senovku, benedikt a morringu od swansonu všetko (najvyššia koncentrácia), ale neviem ci mi to pomohlo, som si odsavala mlieko každé 2 hodiny, od začiatku som odsavala po 20ml max, neskôr sa to zvyšovalo na 60ml. Odsate mlieko som dala pomocou cievky. Potom ma uz z toho odsávanis tak boleli bradavky (mala som ich poškodené od začiatku zo zlého prikladania) že som si povedala že posledný krát, že uz nevladzem odsávať a cez cievku sa s tým s...t, že bud to uz príde koľko ma prísť, alebo nebude ani prvý ani posledný na UM. A tak mi uz potom nabehlo toľko koľko maly potreboval. Ešte v mojej skupine hovoria že zaberá aj shatavari, tak si skús pripadne aj to objednať. Keď som mala krízu cca pred 3 mesiacom u malého kedy je rastový špurt tak som čítala že dieta uz potrebuje viac mlieka a je potrebné zvýšiť tvorbu, tak som googlila a vygooglila to caro, vineu bielu, a tie čaje. Od kedy ich pijem tak mi mlieko pri zatlačení vystriekne. Držím palce a verím, že to dáš 😉👍🏼

lenivica
30. júl 2017

@brunettka28 a ešte ma napadol červený melón.

lenivica
30. júl 2017

@brunettka28 tiež si ešte vytláčajmlieko pod teplou sprchou, ľahšie sa ti pre babo spustí a tiež sa zvýši tvorba.