Týždňové bábätko zaspáva na prsníku, plače a je hladné

pupavka345
3. sep 2022

Zdravim, mame tyzdnove babätko. Krasne sa prisalo a u mna sa rozbieha mliecko.Teda uz mám a uz je aj bielej farby, len neviem ci v dostocnom mnozstve a kvalite. Maleho prikladam prakticky stale minimalne 1x za hodinu az kym nie je noc. Dovodom je neustaly nepokoj, plac a hlad ( usudzujuc od neustaleho cmulania pästiciek, plaču). Po 3 hodinach neustaleho prikladania dam uz umele mliecko 40-60ml. Po nom zaspi pocas dna na max 3/4hodinu, hodinu, pocas noci na 2-3 h. Bez UM by ani nezaspal, lebo aj ked prikladam a pije na prsniku, zrejme zo nestaci, resp. Problem je ze po chvilke zaspava, saje malo. Len prsnik cmulka. Snazim sa ho budit ale stale je to o tom istom. Nechcem prestat kojit ale neviem ako to urobit, aby viac pil a stacilo mu to. Vede by mi prosim niekto poradit?? :(. Malicky spi minimalne, velmi slabo a stale ho mam v podstate na prsnikoch.. Poradte prosim.

martinkaxp
3. sep 2022

@pupavka345 asi by bolo dobre sa skontaktovat s laktacnou, aby ti pozrela cele kojenie, ci vobec nieco spapa. Ale ako taka okamzita pomoc, skus stlacat prsnik, ked vidis, ze hlta, ak prestane hltat a zacne zaspavat, prehod ho na druhy prsnik a znova stlacaj prsnik, aby mu slo rychlejsie a v podstate to stale dokolecka opakuj

jaskolka
3. sep 2022

A pije vôbec na prsníku? Prehlta, mlaska? Pripadne ho odváž predtým aj potom. A uvidíš, koľko reálne vypil. Ono týždňové bábätko ti vypije veľmi málo na naraz, má drobný žalúdok, rýchlo vytravi, to, že pije každú hodinu, je úplne normálne. V noci ako to je? Tiež sa budí stále?
MM je ľahučké, preto po UM vydrží dlhšie jednoducho viac ho trávi. Pokiaľ skutočne reálne pije a vidíš aj na váhe, tak by som to neriešila a prikladala aj každú hodinu. (syn prvé týždne visel na prsníku aj každú polhodinu), tiež zaspal, spal pár minút a potom pýtal znovu.
Postupne sa tie intervaly budú zvyšovať, ako bude rast.
Vytvárate si režim, aj toto k nemu patrí.

beata_k
3. sep 2022

@pupavka345 Najpv ponukaj materske mlieko, ale babatko si hladne nenechavaj. A uz vobec nie nevyspate. Ja ta chapem, ze chces, ale ma len teba. Iba na teba spolieha, tak ho prosim nenechaj hladne. Mozes skusit cievkovanie. Laktacna ti poradi ako.

luccija
3. sep 2022

A ma dost pocikanych plienoch, pocujes, ze hlta vidis, ze prehlta...vzdy, ked zaspi strc mu do pusy prst ono reflexne zacne zase pit.To je taky zaciatok tazky mozno mlieka je este menej, ale nevzdavaj to.

chiaraaaa
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
pupavka345
autor
3. sep 2022

Dakujem vám, ano cmulka, pocujem ze saje, ale neprehlta tak ako po UM. Len tak mierne prehltne. Vzdy ked sa prebudi, tak zacne sat, ale zrejme ho mam málo. Vzdy vsak ponukam najprv prsniky, az po 2-3 hodinovom neustalom prikladani a az ked je to fakt nutné, davam UM. Kaka pravidelne po každom kojeni, a predpokladam ze aj cika.

sojorez
3. sep 2022

Suhlas s odpovedami vyssie. Kvalita materskeho mlieka je vzdy taka, aku v danom obdobi dieta potrebuje. Co sa tyka mnozstva, tak cim viac mlieka odchadza prec, tym viac sa ho tvori. Dolezite je najma nocne kojenie, kedy sa v tele tvori viac prolaktinu. Ak chces kojit, zrusit umele mlieko a prikladat castejsie, teda na poziadanie. Tiez som po narodeni deti mala pocit, ze nerobim nic ine, len cely den kojim. Ale potom sa tvorba mlieka ustalila a aj my sme sa zohrali. Pocas jedneho kojenia vystriedat oba prsniky - zacnes pravym, potom lavy. Pri dalsom kojeni zacnes lavym, prestriedas na pravy. Pozeras ako pije - dieta dobre prisate ma nasiroko otvorenu pusu, pri piti sa hybe brada, usi, pocut prehltanie. Ak je spave, kojis naholo (ty + dieta v plienke) a vo zvysenej polohe. Mozes ho jemne stipkat, aby nezaspal. Tok mlieka vies zrychlit - nahnes sa dopredu a prsnik pohladzas rukou od klucnej kosti smerom k bradavke alebo spomalit - odstriekas pred kojenim trocha mlieka a kojis v miernom zaklone. To, ze je nepokojny, placlivy, nespavy, nemusi suvisiet s mliekom. Niektore deti su proste take. Ten plac moze suvisiet i s refluxom (viditelny - po kojeni vyvrati mliecko von, skryty - ostava v pazeraku a drazdi sliznicu). Mozes skusit po kojeni nechavat vo zvysenej polohe, v postielke podlozit nohy. Nam pomohlo nosenie v satke - dieta sa skludnilo.

nikpa
3. sep 2022

@pupavka345 treba ho vážiť pred a po kojeni aby si vedela či a koľko vôbec vytiahne. Keď začne na prsníku zaspávať tak ho odtiahnuť lebo sa ti tak naučí zaspávať a to si upleties sama na seba bič. To čo teraz robíš, že mu dávaš aj UM, to je najlepšia cesta ku koncu kojenia, prestane sa ti tvoriť toľko mlieka a malý si zvykne na cumel, ten ide ľahšie a prsník môže začať odmietat. Ale chápem, že keď plače tak ho proste treba nakŕmiť aj s UM. No keď chces kojenie naozaj rozbehnút a nevies si dať sama rady, investuj do dobrej laktačnej, vráti sa ti to 🙂

adya
3. sep 2022

@pupavka345 ja k radam vyssie prilozim este jednu, dat pozriet uzdicky. Moja dcerka sa tiez nevedela poriadne prisat,len tak jemne cuckala a zo striekacky UM vypila. Dali sme strihnut uzdicky, vysadili UM a problemy zmizli.
To vazenie pred a po kojeni bolo z mojej skusenosti ako za trest,len ma to stresovalo este viac,ale niekomu to mozno pmoze..

anavixy
3. sep 2022

Najdite si na nete ako to vyzera, ked dieta skutocne saje, to nema byt pocut, ale vidiet 🙂 musi robit pauzu s bradou dole (nie ze chodi mu brada hore fole hore dole ale dole-pauza-hore). Pocas dojcenia su ziaduce obe formy sania, aj to rychle-nenutritivne (spusta sa let down reflex), ale aj to s pauzami-nutritivne, kedy realne pije mlieko. Podla toho co pisete odporucam vyhladat dobru LP, tazko sa radi cez pismena… z prsnika mlieko (vacsinou) nestrieka, z flase tecie lahucko, preto viac preglga, to je normalne. 2-3 hodiny neustaleho prikladania nie je ok, mlieko sa ani nestihne vytvorit, dieta moze byt aj prilis unavene, nervozne. Ked mu date UM, aj tak nepospi dlhsie?

bororka
4. sep 2022

@pupavka345 moja malá bola 3m nonstop na prse. Výnimka wc a ohriať si obed. Tam jej bolo najlepšie 🙈
Tiež som si zavolala LP a keď povedala, že všetko je ok, ja som sa prispôsobila..

pupavka345
autor
4. sep 2022

@pupavka345 dakujem vám. Po UM zaspinka hned a aj na viac ako hodinu (nie vzdy ale skôr ano) a v noci aj na 1 - 2 obcas sa stane 3 h. Dnes bol cisto na mojom MM az vecer sme mu dali UM, lebo ja som este nemala az tak.. Kazdopadne vdaka. 🙏☺️

lasoli
4. sep 2022

@pupavka345 ja neviem pribera ti?Vaz ho pred kojenim a po kojeni,potom uvidis kolko vypije ci mu staci.Mne to pride aj na to ze on vlastne malo spi a zasoava ti na orsniku,skus ho uspat najskor nech sa vyspi poriadne,moze byt aj unavene,nielen hladne.
Ako ho usoavas okrem prsnika?
Najskor si kup tu vahu a vaz kolko zje.Ak malo ,tak vues ze treb dokrmovat ak dostatok,chyba ude v tom ze je unavene,kedze pises ze malo spi.A ak napriklad bude sat malo,odvazis a este sa mozes odsat rucne poriadne a zistis kolko vlastne mas mlieka,to odsate mu potom mozes cez flasku alebo cez sondicku pri kojeni dat.

magda15
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
anavixy
19. sep 2022

@magda15 slabe mlieko n-e-e-x-i-s-t-u-j-e. Zapisat, trikrat podciarknut.