icon

Uspokojí materské mlieko dieťa rovnako ako umelé mlieko?

jespera
30. aug 2012

Maminy ktore odstavate a kombinujete raz MM - potom UM ake mate skusenosti. Zaujima ma ako sa sprava vase babatko ked mu date MM, spi rovako dlho a je kludne ako pri UM ci vidite v tom rozdiel?

skolara
30. aug 2012

uspokoji a ovela viac. A je uplne jedno ako spava. Je to prirodzena potrava cicavcov.Clovek s tym rata ze si nepospi ked ma dieta. Aj o tom to je. 😉 😉

olifcek
30. aug 2012

,,zboznujem" tieto otazky... kazdy Ti povie svoj nazor, to, comu veri, ci verit chce... plne ale suhlasim s @skolara

moja OLivka je dodnes dojcena... do 13 mesiacov sa mi budila i kazdych 30-45minut... ale po 13 mesiacoch sa to zacalo ukludnovat a neskor uz pespala stale viac a viac hodin. malinkate dietatko sa nebudi v noci iba na hlad...a ked je uz dietatko vacsie, tak sa napapa normalne vecer, ked sa dojci, da si este mm a prespi i celu noc, ak sa nedojci, da si ine mlieko... ale tiez nemusi. toto nie je o mm, ci um!

moja OLivka krasne prespinka uz celu noc, ale je uz velka... pred spanim si da mliecko, zaspi, odpoji sa, prelozim ju do jej postele a hajinka, az nad ranom sa k nam prikmotri...

anjelicek26
30. aug 2012

Nas maly bol par mesiacov na Um, zvysok sa kojil a koji. Budi sa od porodnice 1x v noci - ci na UM, ci na MM - absolutne ziaden rozdiel. Mamicky to väcsinou robia tak ALEBO tak, ako ti to maju porovnat? Zmeny, ktore nastanu vekom - lepsie spanie - nemusi mat zo sposobom stravovania nic spolocne. Zasytia obidve.

nelinqua
30. aug 2012

ono to podla mna vobec nezavisi od mlieka...ci je MM alebo UM...kazde dietatko je skratka ine...moja papa MM, ma 7 mesiacov a od 4 mesiacov mi spava celu noc, kamoska krmi tiez MM a mala sa jej budi v noci aj 3x, ina kamoska zas dava UM 1-2X v noci...je to individualne 😉

liave
30. aug 2012

rozdiel medzi UM a MM je hlavne v tom ze MM je prirodzena zlozka pre cloveka pretoze je prisposobene hlavne tomu jedincovy ktoremu je urcene.navyse nakolko je to MM tak sa nie len travy v zaludku dietata ale s aaj rozklada co znamena absolutne vstrebanie sa do tela a stien zaludka.preto vela ludi veri tomu ze UM je vyzivnejhsie ,co je ale nezmysel.UM ma iba viac odpadu pretoze kravska laktoza ktora je v umelom mlieku najvyssia ma vysoky odpad,preto maju nekojene deticky "plnsie" bruska... ak je vsak dieta spravne prilozene k prsniku a vypije si kolko mu treba je spokojne.co s atyka psanku kojenych a nekojenych deti vsetko je strasne relativne ,pretoze aj to zavisi od toho aky je "clovek"
moje deti boli obe kojene a budili sa aj niekolkokrat za noc...mladsi syn ma skoro dva roky kojeny uz nieje a aj tak s av noci budi.je mnoho faktorov ktore ovlyvnuju chovanie dietata nieje to len o jedle 😉
takze za mna...je jedno na akom mlieku po tejto stranke je dieta odchovane,po stranke fyziologickej jasne ze MM je to prave 😉 a v neposlednom rade komu co vyhovuje 😉

cecil36
30. aug 2012

Ci bude babo spat nezavisi od mliecka. Jediny rozdiel je v tom, ze pri UM vidis kolko babo spapalo a si mozno pokojnejsia, pri MM to nevidis. Z vlastnej skusenosti: My sme pre velmi malo mliecka museli dokrmovat. Ale jedno bolo horsie ako druhe. Nas maly netoleroval MM, vracal z neho, mal krce, bolesti bruska a bolo uplne jedno ci som nieco zjedla alebo som ostala na ryzi ci zemiakoch. V druhej "varke" dostal UM, co bolo o kusok lepsie, ale stale nic moc. Az sa nakoniec zistila intolerancia laktozy. Tak sme na sojovom mliecku. Dokym sme nenasli pricinu a nevymenili mlieko za sojove, bola som hore hadam 50x za noc. Takze k tvojej otazke, ja som rozdiel videla len minimalny (v prospech UM) az kym sme nepresli na sojove. Ale u nas to boli zdravotne dovody.

evka4
30. aug 2012

ahoj, ja som dcerku viac menej od zaciatku krmila z flasky. 7 mesiacov jedavala 6x denne, 3-4xdenne odsate MM, zvysok UM. Nevidela som ziaden rozdiel, rovnako zasytena aj pokojna bola po oboch druhoch mlieka.

andrejka1974
30. aug 2012

moja dcerka je od 2 a pol mesiaca cisto len na umelom mliecku aj tak papa cez den kazde 3 hodiny a v noci kazde 4 rozdiel som nepocitila ziadny teraz ma 4 a pol mesiaca a budi sa v noci este dvakrat

minewka
30. aug 2012

Rýchlejšie,jednoduchšie, lacnejšie a viac po ruke a prirodzenejšie je pre dieťa materské mlieko. Ak z akýchkoľvek dôvodov nie je, dokáže ho veľmi dobre nahradiť mlieko umelé, ale je drahšie, náročné na prípravu, zdĺhavejšie.

Moja osobná skúsenosť - vzhľadom na enormné problémy s kojením mám za to, že viac uspokojilo moje dieťa mlieko umelé. A to vo vzorci - dostatok mlieka = utíšnie hladu= upokojenie dieťaťa= upokojenie matky.

Ak žena mlieko má a má prekonateľné problémy s dojčením - určite lepšie uspokojí dieťa materské mlieko.
Ak žena mlieko nemá a má neprekonateľné problémy s dojčením - určite lepšie uspokojí dieťa mlieko umelé.
😀
tak si vyber 🙂

sarinka123
30. aug 2012

Materské je prirodzene, moja ma od 4 mesiaca umele a dlhsie vydržala syta, a tym viac prespala.

monika15
30. aug 2012

@jespera
🙂 Kazde babo je ine 🙂
Ja som zial nekojila :( ale mozem povedat ze ak malemu sme dali UM okolo 11tej tak spal do 6 kludne od 3 tyzdna zivota...
Moja kamoska tiez mnei lebo ma malo mlieka... ale mala sa nebude az tak casto na UM ako na MM.....
ale kazde babo ine 🙂)))
Drzim palce 🙂)

ajkuska
30. aug 2012

ja som dojčila do roka a pol a našťastie som nikdy nemala taký problém, že by sa často budil (také že 6-8 krát za noc som našťastie nikdy nezažila) najprv vstával dvakrát za noc, potom raz a asi od pol roka spí celú noc. UM mlieko obsahuje latky, ktoré by mali zasýtiť na dlhší čas (napr. maltodextrín) a je aj ťažšie stráviteľné, ale ja som nepostrehla že odkedy pije UM cca mesiac aby lepšie spával.

lucka1987
31. aug 2012

jasne, ze MM uspokoji lepsie 😅