Uspokojí materské mlieko dieťa rovnako ako umelé mlieko?
Maminy ktore odstavate a kombinujete raz MM - potom UM ake mate skusenosti. Zaujima ma ako sa sprava vase babatko ked mu date MM, spi rovako dlho a je kludne ako pri UM ci vidite v tom rozdiel?
,,zboznujem" tieto otazky... kazdy Ti povie svoj nazor, to, comu veri, ci verit chce... plne ale suhlasim s @skolara
moja OLivka je dodnes dojcena... do 13 mesiacov sa mi budila i kazdych 30-45minut... ale po 13 mesiacoch sa to zacalo ukludnovat a neskor uz pespala stale viac a viac hodin. malinkate dietatko sa nebudi v noci iba na hlad...a ked je uz dietatko vacsie, tak sa napapa normalne vecer, ked sa dojci, da si este mm a prespi i celu noc, ak sa nedojci, da si ine mlieko... ale tiez nemusi. toto nie je o mm, ci um!
moja OLivka krasne prespinka uz celu noc, ale je uz velka... pred spanim si da mliecko, zaspi, odpoji sa, prelozim ju do jej postele a hajinka, az nad ranom sa k nam prikmotri...
Nas maly bol par mesiacov na Um, zvysok sa kojil a koji. Budi sa od porodnice 1x v noci - ci na UM, ci na MM - absolutne ziaden rozdiel. Mamicky to väcsinou robia tak ALEBO tak, ako ti to maju porovnat? Zmeny, ktore nastanu vekom - lepsie spanie - nemusi mat zo sposobom stravovania nic spolocne. Zasytia obidve.
ono to podla mna vobec nezavisi od mlieka...ci je MM alebo UM...kazde dietatko je skratka ine...moja papa MM, ma 7 mesiacov a od 4 mesiacov mi spava celu noc, kamoska krmi tiez MM a mala sa jej budi v noci aj 3x, ina kamoska zas dava UM 1-2X v noci...je to individualne 😉
rozdiel medzi UM a MM je hlavne v tom ze MM je prirodzena zlozka pre cloveka pretoze je prisposobene hlavne tomu jedincovy ktoremu je urcene.navyse nakolko je to MM tak sa nie len travy v zaludku dietata ale s aaj rozklada co znamena absolutne vstrebanie sa do tela a stien zaludka.preto vela ludi veri tomu ze UM je vyzivnejhsie ,co je ale nezmysel.UM ma iba viac odpadu pretoze kravska laktoza ktora je v umelom mlieku najvyssia ma vysoky odpad,preto maju nekojene deticky "plnsie" bruska... ak je vsak dieta spravne prilozene k prsniku a vypije si kolko mu treba je spokojne.co s atyka psanku kojenych a nekojenych deti vsetko je strasne relativne ,pretoze aj to zavisi od toho aky je "clovek"
moje deti boli obe kojene a budili sa aj niekolkokrat za noc...mladsi syn ma skoro dva roky kojeny uz nieje a aj tak s av noci budi.je mnoho faktorov ktore ovlyvnuju chovanie dietata nieje to len o jedle 😉
takze za mna...je jedno na akom mlieku po tejto stranke je dieta odchovane,po stranke fyziologickej jasne ze MM je to prave 😉 a v neposlednom rade komu co vyhovuje 😉
Ci bude babo spat nezavisi od mliecka. Jediny rozdiel je v tom, ze pri UM vidis kolko babo spapalo a si mozno pokojnejsia, pri MM to nevidis. Z vlastnej skusenosti: My sme pre velmi malo mliecka museli dokrmovat. Ale jedno bolo horsie ako druhe. Nas maly netoleroval MM, vracal z neho, mal krce, bolesti bruska a bolo uplne jedno ci som nieco zjedla alebo som ostala na ryzi ci zemiakoch. V druhej "varke" dostal UM, co bolo o kusok lepsie, ale stale nic moc. Az sa nakoniec zistila intolerancia laktozy. Tak sme na sojovom mliecku. Dokym sme nenasli pricinu a nevymenili mlieko za sojove, bola som hore hadam 50x za noc. Takze k tvojej otazke, ja som rozdiel videla len minimalny (v prospech UM) az kym sme nepresli na sojove. Ale u nas to boli zdravotne dovody.
ahoj, ja som dcerku viac menej od zaciatku krmila z flasky. 7 mesiacov jedavala 6x denne, 3-4xdenne odsate MM, zvysok UM. Nevidela som ziaden rozdiel, rovnako zasytena aj pokojna bola po oboch druhoch mlieka.
moja dcerka je od 2 a pol mesiaca cisto len na umelom mliecku aj tak papa cez den kazde 3 hodiny a v noci kazde 4 rozdiel som nepocitila ziadny teraz ma 4 a pol mesiaca a budi sa v noci este dvakrat
Rýchlejšie,jednoduchšie, lacnejšie a viac po ruke a prirodzenejšie je pre dieťa materské mlieko. Ak z akýchkoľvek dôvodov nie je, dokáže ho veľmi dobre nahradiť mlieko umelé, ale je drahšie, náročné na prípravu, zdĺhavejšie.
Moja osobná skúsenosť - vzhľadom na enormné problémy s kojením mám za to, že viac uspokojilo moje dieťa mlieko umelé. A to vo vzorci - dostatok mlieka = utíšnie hladu= upokojenie dieťaťa= upokojenie matky.
Ak žena mlieko má a má prekonateľné problémy s dojčením - určite lepšie uspokojí dieťa materské mlieko.
Ak žena mlieko nemá a má neprekonateľné problémy s dojčením - určite lepšie uspokojí dieťa mlieko umelé.
😀
tak si vyber 🙂
Materské je prirodzene, moja ma od 4 mesiaca umele a dlhsie vydržala syta, a tym viac prespala.
@jespera
🙂 Kazde babo je ine 🙂
Ja som zial nekojila :( ale mozem povedat ze ak malemu sme dali UM okolo 11tej tak spal do 6 kludne od 3 tyzdna zivota...
Moja kamoska tiez mnei lebo ma malo mlieka... ale mala sa nebude az tak casto na UM ako na MM.....
ale kazde babo ine 🙂)))
Drzim palce 🙂)
ja som dojčila do roka a pol a našťastie som nikdy nemala taký problém, že by sa často budil (také že 6-8 krát za noc som našťastie nikdy nezažila) najprv vstával dvakrát za noc, potom raz a asi od pol roka spí celú noc. UM mlieko obsahuje latky, ktoré by mali zasýtiť na dlhší čas (napr. maltodextrín) a je aj ťažšie stráviteľné, ale ja som nepostrehla že odkedy pije UM cca mesiac aby lepšie spával.
jasne, ze MM uspokoji lepsie 😅

uspokoji a ovela viac. A je uplne jedno ako spava. Je to prirodzena potrava cicavcov.Clovek s tym rata ze si nepospi ked ma dieta. Aj o tom to je. 😉 😉