V Británii budú platiť matkám za dojčenie
http://www.rodina.cz/clanek9529.htm
zaujimavy clanok/sprava. Presne ako v diskusii pod clankom ma napadlo ako to preboha chcu kontrolovat/dokazovat? Ale nie je zle ze sa svet zacina uberat smerom k podpore toho od coho sa zacal moderny clovek zbytocne odvracat...
@lucka1987 sama priznavas svoju lenivost, viac nemam co k tomu dodat 😒 ...
na margo porodnic, si matka, bejby je tvoje. mohla si povedat tak ako ja, ze si nezelas, aby mu bola podavana ina strava ako MM. slovenky si nechaju aj po hlavach skakat, stale budu nieco na niekoho zvalovat, trocha viac sebareflexie. same dobre viete, ako to chodi v nasic nemockach, tak netreba cakat na zazrak, ale spolahnut sa treba sama na seba.
v mrazaku v pohode jedlo aj 6 mesiacov a viac, ved sa pozri na hotove jedla v supermarketoch 😀
bordel nekomentujem, nevidim ti do hrncov 😀
@lucka1987 je to narocne, niekedy netreba robit veci za kazdu cenu...nejak som pokladala za prirodzene, ze budem dojcit, nastudovala som si mnoho veci pred porodom..uvidis pri dalsom baby uz budes vediet do coho ides a pojde to 😉 😵
@anjelicek26 je to mozne, a mozno kedze si bola druhorodicka a videli, ze vies ako na to tak nepovazovali za potrebne ta vybavit letakmi 🙂
ja som velmi chcela kojit, no jedneho dna som vstala rano z postele (5.tyzden po porode) a prsia boli prazdne a ani kvapka uz viac nekvapla ☹ bolo mi to velmi luto, no nedalo sa nic robit. inak ak budu platit ozaj v Britanii za dojcenie, tak to zrejme ciganom lebo presne v tych castiach o ktorych sa v clanku pise ziju cigani! 😠
podla mna je to nahodou dobry napad radsej nech daju maminam ktore sa rozhodnu kojit ako keby si to mali brat poslanci v odmenach 😠 ... radsej nech odmenia kazdu jednu zenu ktora sa aspon snazi kojit
@saurian no lebo ja tu zijem tiez a nic som nedostala, zdravotna preplaca - navstevu porodnej asistentky po porode 3x a laktacne poradenstvo 3x. (tie pocty zalezia od poistovne). ale zeby niekto dostaval peniaze po dobu co kojil, tak to som este nepocula. a to tu zijem uz dost dlho. 😕
@maca_p no praveze moja skusenost bola, ze kym sa mi netvorilo mlieko tri dni, chcela som, aby dokrmovali UM, aj lekari to predpisali, lebo deti boli velke a mali hypoglykemiu a niektore sestry mi to UM nechceli dat, musela som uplne bojovat. no nemyslim si, ze je pre dieta lepsie byt hladne, aj kvoli zltacke musia jest. a pritom som v pohode presla postupne z UM na dojcenie, ked sa mi zacalo tvorit mlieko. takze presne opacna skusenost, UM nedat ani za nic.
to bolo na Slovensku aj v zahranici, ale nie v Anglicku, tam neviem ako.

@maca_p 😀 😀 ale ved ja sa nelutujem. uz som viac krat pisala, ze samozrejme, ze za to moze z casti aj moja lenivost, keby sa viac snazim... tak by to slo.. dalsia vec je ine, ak pride zena domov a caka ju to co cakalo mna / nenormalny neporiadok, nic navarene lebo som sla do nemocnice lezat este ked som ani netusila ze rodit idem , nebudem mat predsa jedla namrazene mesiac v mrazaku / a muz v praci.. to je fajn, ale ja som mala pomaly problem aby vobec niekto pre mna dosiel do pordnice.. mazel v zahranici.. ale to len bokom, v ziadom pripade sa lutovat nechcem a ani to nerobim 😉
uz tehotenstvo som mala plne stresov, rizikove, po dlhsej snahe a po potrate, o dojceni som pozerala videla studovala na nete.. myslela som, ze to bude lahsie.. no ked prisla realita, zistila som ze to nie je take lahke ako ked som o tom len citala..
a nemoocnici mi len poedali, ze jedine klobucik, inak dojcit nebudem.. o par dni na to som si domov zavolala starsiu tetu, ktora mi radila co a ako.. ta zas ze bez klobucika.. porevala som si viac krat koli tomu....
a k tomu, ze porodnica, resp novorodenecke nemoze za to, ze zena nedojci ? praveze moze a za tymto si budem stat aj keby sa do mna teraz pusti neviem kto.. maleho mi vzdy doniesli s tym ze mu mlieko kvapkalo z ust, jedna sestricka povedala, ze sak oni ich krmia ked vidia, ze nam to nejde, aj cajik im davali. maleho som doslova musela budit a snazila som sa prikladat, a on len spal, nic ine len spal a tielko mu mlieko z ust.. a dalsia vec prve tri dni mi maleho ani nenosili kazde 3 hodiny, vzdy bvol nejaky problem.. bud mal vysetrenia, alebo prisli s nim, ked som ani nevedela ze pridu a hned aj odisli, kedze som bola napriklad v sprche a doniesli zas az o dalsich par hodin....
ono kto nevie ako to v danej porodnici ide, tak by ani neuveril....
nastastie sa tam porobili vraj nejake personane zmeny a je to lepsie... snad ...