Veľmi popraskaná bradavka
Dobrý den
Ahojte
Hľadala som diskusiu ale nasla som len veľmi staré tak vytváram novú.
Prosim poraďte mi uz druhý tyzdeň mám boľavú popraskanú bradavku ale ze veľmi .
Kojim 19 mesacneho doteraz nikdy nebol problém tak neviem prečo teraz .
Už som skusila asi 5 mastí citroviral ale nič
Momentálne skúšam cicadermu od vcera
Jedna rana sa tak trocha uz zacelujú ale nová vznikla inde .
Možem vas poprosiť o vaše skúsenosti?
Dakujem
@jenn89 dakujem no mne uz to trvá dva týždne a žiadne zlepšenie iba zhoršenie
@miriam11 uz na druhý den?
Ja to mam uz dva týždne a nic lepsie uba horšie
@matyasek29 ialuset krém by mohol pomôcť. Obsahuje hyaluronovu kyselinu, nie je vôbec mastný, skôr vodovity a používa sa aj na trhliny- ragady bradaviek. Malé balenie stojí kolo 5e, ja ho mám odskusany na kutiky úst.
@matyasek29 ak ti mám pravdu povedať, dohromady to trvalo mesiac,tie prvé dva týždne to bola katastrofa a tiež sa nič nemenilo. Hlavne si dávaj pozor,aby sa tam nedostala infekcia. A ako často kojis?
@jenn89 z tohto boľavého kojim uz nie tak často lebo mi ho maly odmieta ked vidi ze ma to boli ale predtým skoro stale kedze sa mi v ňom od začiatku tvorí veka mlieka
@matyasek29 chcem sa opytat, ci sa ragady zhojili? A ked ano, co pomohlo? Tiez uz asi mesiac bojujem s niecim podobnym ☹️😢😢😢
@matyasek29 lanolin multimam (alebo iny cisty lanolin) - multimam ma aj take naplaste - kompresy - napustene mastou. je to drahsie, ale mne velmi pomohlo. nechat iich aj niekolko hodin posobit.
@dolzinka zdravím uz je to asi vyše mesiaca a nie este sa nezahojila uplne ale uz to nieje taka bolesť a viem aj kojit než toho aby som Zatinala zuby. Pomohlo ako tak Kalciovka a menej kojit z toho prsa aby sa to stihalo Hojit.
@ukulela lanolin vobec nepomohol
@ukulela tie naplaste som neskusala možno este skúsim
Dakujem
@matyasek29 masticka je viac menej preventivna, ale naplaste su uz na rany - ak mas moznost, skus. ale ak sa to nehoji, ja by som to riesila aj s gyndoskou ... ja som poctivo mastila, lanolin je dobry, ze ho netreba zmyvat ako kalciovku ... a pri naznaku bolesti som uz lepila naplaste. oni su dost velke - tak som ich strihala napoly (poradila sestricka v nemocnici - vramci setrenia 🙂 a nechavala ich celu noc, ked som kojila menej, resp len raz za noc. maly sa mi nebudil a prsia si vtedy oddychli.
@matyasek29 ahoj urcitw skus naplate od multimam. Mna ragady trapili 5 tyzdnov tiez som skusala hadam vsetko. Od masti cez vetranie a jedine toto mi pomohlo. Po dvoch dnoch ma bradavka bolievala menej a menej a ragady sa uplne zahojili. Je tam asi 12 naplasti a stoji to okolo 20€. Ja som si jednu naplast vzdy roztrihla na 2 takze som to mala na 12 dni ☺
Ahojte baby
Takze sa to zase vrátilo teraz ale na oboch prsiach
Idem kupit tie naplaste len mi vysvetlite ako och lepiť Kedy a kolko nechat
Dakujem
@nika898 ahoj ako mam používať prosim tie naplaste ?
Kedy ako často a kolko nechat
Treba umyt pred kojenim ? Dakujem
@matyasek29 ahoj ja som si jednu naplast roztrihla na dve. Bradavku ktoru som mala velmi znicenu som si najprv tym gelom najprv potrela a potom prilozila dala na to tampon do podprsenky. Dala som si ich raz denne kedykolvek pocas dna pred pokojeni a mala som to az do dalsieho kojenia. Nie umyvat netreba. Bradavka sa mi zahojila asi za tyzden a odvtedy sa kojime s radostou ☺
@matyasek29 ked sa ti to vracia a nehoji, preco neskocis na gyndu, nech ti daju nieco silnejsie? riesis to uz mesiac :(
ja som si naplast rozstrihla (je vysia, mne na jednu bradavku stacila polka) a prilozila na bradavku. nechala na nej celu noc, maleho som v noci kojila len raz. dobre je ju tam mat co najdlhsie, spominam si, ze mi tusim hlavna sestra na gynde hovorila, ze aspon 12 hodin. to sa vlastne ani nelepi (ako leukoplast) ale priklada tou napustenou stranou ..
ale teda ked ti to neprechadza, ved chod ku doktorovi, nech sa ti tam nedostane nejaka infekcia.
@ukulela bola som uz aj sa mi to zlepšilo ale teraz malemu idu posledné stolicky kojí sa často tak preto sa to znova potrhalo
Dakujem
@nika898 dakujem ta radu
@matyasek29 tak nech sa to cim skor napravi. lebo je sutper, ze kojis. (aj ked ja nie som zastanca za kazdu cenu, no ked to ide, preco sa nesnazit 🙂
@ukulela ja by som chcela co najdlhšie priznám sa ze uz mi pri tých bolestiach dochádza trpezlivosť a chcem to vzdať.
Dufam ze tie compress mi pomôžu
Dakujem veľmi pekne