Vnúča nie je kojené
Dobrý deň.
Som mamou už dospelej dcéry, ktorá má svoje prvé dieťa. Väčšinou ju rešpektujem čo sa týka výchovy vnúčata, ale co sa nezhodnele je kojenie. Ona bola kojena do 3.5 roka avšak vnúčatko nechce kojit. Vraj jej to nejde, nedarí sa atď. Dieťa má mesiac Podľa mna výhovorky veď každá žena môže kojit ked chce ale mne to pripadá že he lenivá na to aby spravila nieco naviac. Poslala som jej plno článkov kde je napísané ake účinky má na dieťa kojenie. Ale ona radšej strčí fľašku a tým to haslo. Poslala som jej aj kontakt na laktačnu poradkyňu z mamila.sk ale vraj je to sekta. Ako ju presvedčiť any kojila, any dávala dieťaťu to najlepšie?
Nehnevaj aa, ale ty si mimo. Naozaj nie každá žena môže kojiť hoci je to to najlepšie pre dieťa. Ja som veľmi chcela kojiť. Mala som u seba dve šikovne laktacne poradkyne,denne jedla 3x 8 plus 2x4 kapsuly byliniek. Nechala som za to týždenne 45€. Robila som to tri mesiace a aj tak som mala len máličko mlieka a musela dokrmovat. Aj keby som sa na usi postavila, nepomôže mi to. Ja som mala malo mlieka, mala sa narodila ako drobec a ona nevládala sat poriadne ani z fľašky. A vedieť to, čo idem teraz, skončím s tým skôr a budeme určite obe omnoho spokojnejšie ako ten stres okolo. Práveže moja mama má upokojovala, že sa nič nedeje, keď to nejde a to s nou nemám vzťah ktorý by som nazvala kamarátsky.
No mat mamu ako ty, tiež s nou preruším komunikáciu pokial si neuvedomí dve veci, že je to moje dieťa a môže si e mat svoj názor ale tam to konci a po druhé, že je jej možnosť má podporovať alebo radšej nevraviet nič.
Akoze prepac, ale co ta do toho??? Za to ze ty si jej do skoro 4 rokov pchala do ust prso, teraz musí aj ona??? Predpokladám, ze uz vtedy normalne jedla, cize podla mňa je to choré. A mimochodom ja tiež nekojim. A prečo? Lebo mi to s nou nejde, nešlo mi to ani s prvou. Prvú som kojila 4 mesiace, druhu len mesiac. A nemyslím si, ze som preto zla matka a neviem co. Ale proste nebudem ju mat cely deň na cecku a potom tu vyplakavat ze decko je na mňa naviazané a nikde nemôžem ísť. Jednoducho si mlieko odsajem, a dám jej vo fľaške . Co je na tom zle??? To ze sa napije za 10 min.namiesto toho aby na mne visela 1 hodinu??? Ak áno, tak potom som zla matka
Ach, daj jej pokoj.
Snažila som sa jej vysvetliť, že kojit je to naj čo môže byť prw dieťa. Napísala som jej aj keď u nás bola tak jej hovorím že nech skúša doma nech pije čaj na kojenie atď. No ona nie, že už ma so sebou veci na UM. UM nikdy neda to čo materské mlieko.
@mimi2120 preco by to malo byť vymyslene? Veď je to normálne že žena koji a mama sa jej snaží pomôcť.
Mala by si sa nad sebou zamyslieť. Ty si už svoje deti vychovala nie? Tak nechaj dcéru nech si ona vychová teraz svoje deti ako uzna za vhodné. Rešpektuj ju!!!
@viestta samozrejme že som s tým bojovala, ale bola som ochotná kojit na požiadanie a dodnes som aj každú hodinu keď dieťa pýta... Žena ktorá prikladá dieťa, má na sebe nahé a často ponuka prso tak príroda to tak skvele spravila, že sa to mlieko začne tvoriť. Pri prvej mala dva mesiace keď sa mi ,,akoze strácalo,, resp.som videla pokles, vtedy je aj pokles hormónov, týždeň som s tým bojovala a zo dňa na deň sa to potom upravilo. Na 6ty deň si vravím či nekúpim už umelé, mala stále na prste, mňa už aj bradavky boleli a na 7den sa pustilo v trojnásobnom množstve jak predtym. Takže áno, bojovala ale verím že takýto boj sa dá vyhrať. 🙂 ak žena chce, dieťa chce. Mala som laktacnu poradkyňu, skúšala som všetky alternatívy aby som kojila a prvú som 4mesiace kojila na prisavkach lebo to nešlo ani jednej a bolo to jednoduchšie.... Potom som cítila že už to asi uberá opäť mlieko tak som zo dňa na deň nedala a kojila ďalší rok. Druhé dieťaam tiež teraz kojene a nemenila by som 🙂
Najdôležitejšie pre dieťa je spokojná a vyrovnaná maminka. Najdôležitejšie čo môže dať dieťaťu je jej bezvýhradna láska. Áno, dojčenie je to najprirodzenejšie, ale to neznamená, že za každu cenu.
Buď babkou, ktoru bude vnuca milovať a dcéra ďakovať za podporu, nie dozorca, čo kontroluje čím dieťa krmi.
@stanulienkat to si vystihla, primitivnost... Mala som trošku inú mienku o tomto koníkovi keď som sa sem hlásila,ale vidím že tie vtipy sú pravdivé o inteligencii MK... Škoda reči, tu len osočovať, každá žena píše odveci a úroveň komunikácie v ktorejkoľvek otázke na forum doslova hupaci koník... 😒😢 Ja to tu radšej zabalím...
POTOM K COMU TAKE "KOJENIE",KED BÁBO PLAČE OD HLADU,SICE "PAPALO" NA STRIEDACKU HODINU,TAKZE DVE HODINY,A AJ NAPRIEK TOMU MU NEDAT TU FĽAŠU?MNA S BRATOM MAMA KOJIKA 6-7ROKOV.PRISLA SOM ZO ŠKOLY,A ISLA SOM JEJ POD TRIČKO.TO JE UZ PSYCHIATRIA!
mna by celkom zaujimalo, v com je dojcenie to naj. fakt, uprimne. prvu dceru som dojcila, aktualne novorodeniatko dojcim tiez, ale neviem, v com je to to naj. uz hadam vsetky v 21.stor.vieme, ze dojcenie nie je zazrakom na imunitu ani na alergie, pretoze mam okolo seba deti dpjcene do 3-4 rokov a staci, ze na ne niekto kychne a su 2 tyzdne na antibiotikach. a alergii a intoleracii maju jeden vagon. a poznam deti, co su od porodnice na nutrilone a su zdrave, s vybornou imunitou. cize za mna, dojceniu sa absolutne neodpodstatnene davaju nadpozemske zasluhy. dojcenie je o pohodlnosti a o tom, ze je to zadarmo, ale urcite nie je zarukou pevneho zdravia.
Veta "kazda zena moze kojit ked chce" ma dostala pri prvom dietati pomaly do depresii! A mat matku ktora by mi to takto predkladala pred oci, prestala by som sa s nou stykat.
@lienka.7 nemajte strach, určite svoje vnúča nebudem skúšať kojit
@viestta ako vieš že bolo málo? Že si mala prázdne prsia alebo ti reval hodinu od plaču?
@viestta toto kojofilkam nevysvetlis a to pisem ako zena, ktora to s kojenim lahke nemala a prekonala dost prekazok, napriek tomu mi nastastie nepreplo🙂
Autorka - prosim ta nechaj dceru na pokoji 😉 Povedala si si svoje, ona ta vypocula a nechce. Akceptuj,ze matka je ona a proste nechce.Bodka.Koniec Diskusie.
A SUSEDA ISLA DO PORODNICE S PAPIEROM OD LEKARKY Z USG PRSNÍKOV,ZE NEMA MLIECNE ZĽAZY!!!!!CHLAPCOM UZ V PÔRODNICI DALI HNED FĽAŠKY,A JU SESTRICKY TYM PADOM NESTRESOVALI S KOJENIM.
Kojit do 3,5r je podľa mňa totálne uchylné zo strany matky 🤮 dcéra má pravdu, načo to siliť keď to nejde prirodzene....
Nerieš. Nie je to tvoja vec a tvoje dieťa. Rešpektuj jej rozhodnutie a nekecaj jej do toho. Tým jej najviac pomôžeš. A platí to aj do budúcna. Raz sa o tom s ňou môžeš pobaviť ale ak to nerešpektuje, nechaj ju zariadiť si svoj život a výchovu tak ako to chce a cíti ona.
@nikdenikto preco by to bolo uchylne?
@nikdenikto ideme teraz grcat z tych zien, ktore koja do 3,5 roka? Musime tvorit vzdy dva tabory aby jeden tabor grcal z toho druheho tabora? Vysvetlis mi, naco je to dobre?
@nikdenikto JASNÉ, ŽE JE TO UCHYLNE!SUHLASIM S TEBOU, LEBO VIEM, ŽE AKO TO MYSLÍŠ.
Že je toto ďalšia téma zavesená len preto aby sa tu ženy pohádali 🧐
Asi si spomina na ten tvoj prsnik, ze ho cucala chuda do 3,5 roka a ma z toho stavy. Nechaj ju nech si robi ako chce a prestan sa montovat do toho ci koji, wtf

Ja som nekojila ,lebo som proste nechcela a raz by moja mama takto na mna tlacila ,tak sa akurat vykricim na nu