icon

Vypila som 4 poháriky vodky. Kedy budem môcť dojčiť?

abcdefgahc
24. dec 2021

Zdravím Milé mamičky !
Mam 4- mesačnú dcérku , ktorú kojim a sem tam prikrmujem nutrilonom. Dnes som si dala s priateľmi štyri poháriky vodky s tým, že malej som dávala len nutrilon. Chcem vás poprosiť či mi neviete niekto poradiť kedy môžem znovu kojiť a ci pred kojenim je potrebné odsat mliečko ?
Za odpovede vopred ďakujem a prajem šťastné, veselé a požehnané Vianoce ❤

Strana
z3
janulka182
25. dec 2021

@gleep1 ty musis byt velmi inteligentna osoba 😀 si nejaka rozhadzana z tejto temy, ked to az do vulgarizmov zachadza. ja si necham moje "boze moj" a ty si nechaj svoje "kokotiny" 😅 s ludmi ktori sa bavia takymto primitivnym sposobom, ja komunikovat viac nebudem. mudrejsi ustupi.... pekny vecer.
a pekne sviatky aj tebe

gleep1
25. dec 2021

@janulka182 apson že si myslíš že si múdrejšia, som šťastná že som ti zdvihla ego ❤️

Škoda že veda s tebou nesúhlasí
www.independent.co.uk/life-style/health-and-fam...

Využívať celé spektrum slovnej zásoby a použiť slovo ktoré mám v hlave a nie iné len aby som nepobúrila nie je znakom primitívnosti, možno práve naopak. Veď aj elon musk ma obľúbené primitívne slovo fuck. Aj duchovný človek OSHO slovo fuck vyhlásil za najlepšie anglické slovo pre jeho univerzálnosť. Takze prosím ta, začni byt inteligentná a prestan posudzovať ľudí a ich inteligenciu podľa toho, či použijú slovo krore tebe mamička zakazala používať lebo je zevraj neslušne. Primitívne je presne to čo robíš ty a nie použitie slova.

ankare
25. dec 2021

Normálne dojci ďalej. Toho alkoholu je v mlieku podobne ako v krvi, teda zanedbateľné množstvo.

lenkakravcova
25. dec 2021

@somtunovaa

Pridávam zo stránky: https://www.facebook.com/AlkoholPodKontrolou

Pití alkoholu je škodlivé nejen v době těhotenství, ale také při kojení dítěte. I v tomto období je tedy nezbytné dodržovat určité zásady, aby dítě nebylo zbytečně vystaveno rizikovým situacím.
V prvé řadě je důležité nekonzumovat alkohol těsně před kojením. Alkohol totiž volně přechází do mateřského mléka a dítě tak spolu s mlékem přijímá stejné množství alkoholu jako matka.

Tu sú vypísané zdravotné riziká, ktoré alkohol celkovo predstavuje:
https://www.alkoholpodkontrolou.cz/alkohol-a-me...

A tu je článok o tom, ako alkohol poškodzuje mozgové bunky a môže spôsobiť zmenšenie mozgovej hmoty: https://refresher.sk/98646-Pitie-akehokolvek-mn...

katka123456
25. dec 2021

@gleep1 sa trošku ukľudni prosím ťa 🙄

gleep1
25. dec 2021

@katka123456 ja som kľudna, ale vďaka za radu 🙏🏼🙂

katka123456
25. dec 2021

@gleep1 Tvoj prejav tak nevyznieva.

gleep1
25. dec 2021

@katka123456 ooo milé panie, ospravedlnte ma za použitie poburujuceho hanlivého slova ktoré rozburulo vaše pokojné slušné vody. Kašlite na moju primitívnu maličkosť, produktívnejšie bude keď sa začnete vyjadrovať k téme o pití a kojení a nie o mojom slovniku 🙂 pekný pokojný zvyšok večera a prijemne prežitie zvyšku sviatkov Vam uprimne zo ❤️ želám.

katka123456
25. dec 2021

@gleep1 zlváštne, že sa furt oháňaš svojím slovníkom, pritom ho tu nikto nespomenul. Hovorím o tvojom až agresívnom prejave.

att123
Odpoveď bola odstránená
gleep1
25. dec 2021

@katka123456 to, ako si ty vylozis môj prejav nie je moja zodpovednosť a môj problem. A prečo ma vôbec riešis? Prečo riesis niečo čo nemá nič spoločne s témou po tom čo som napísala že by bolo vhodnejšie aby ste riešili tému a nie mna? Ja som ti popriala pekný zvyšok večera a sviatkov a ty po mne ďalej útočíš a ja som tu ta agresívna? To akože myslíš vážne?
No nič, tak este raz, pekný zvyšok večera. Odpovedat mi nemusis, príspevkov od témy tu bolo už dosť.

maciatkolulu
25. dec 2021

@lenkakravcova v tom čase keď nekoji, tzn, že nemá dieťa na prsníku.... V tej chvíli, rozumieme si?

dievcacitajucelist
25. dec 2021

@lenkakravcova ja som abstinent za celý svoj zivot som nevypila kvapku alkoholu, no aj napriek tomu z toho nerobím tragédiu ak si žena, ktorá koji dá raz za čas pohár vina...

lenkakravcova
25. dec 2021

@dievcacitajucelist O vine tu reč nie je. Asi iná diskusia..

rachelkk
25. dec 2021

Preboha to čo su za odpovede? To naozaj ? Ja teda nepijem, ale vôbec ma nepohorsila táto otázka 😝😝😝 keď iba takéto dokonale maminky sú tu svet bude ochvilu krásne miesto...

miselar
25. dec 2021

Ja som dva roky dojčila a dokopy som nepila tri roky až teraz po dlhom čase som si dala vaječný likér a to už nekojim!aj to som mala výčitky že matka by asi pit nemala ale tak je to raz za rok .Ale počas dojčenia by som si nikdy alkohol nedala !!!podľa mňa je to nezodpovedné a sebecké

zanetakovacsova
26. dec 2021

@snowflake07 nebola reč o ožratí sa ale prečo by si nemohla dať prípitok alebo dačo? 4 vodky sú maximálne lepšia nálada nie ožranie sa....nerobí to každý deň.

lenkakravcova
26. dec 2021

Inak viete čo je ženy "vtipné"? 🙂
Že marihuana má menšie zdravotné riziká pre matku i dieťa, než alkohol, a pri tom neverím, žeby niektorá z vás schálila dojčiacej maminke marišku.
Alkohol je už tak tolerovanou drogou, že sa naň pozerá pomaly ako na bežnú potravinu.

annm81
26. dec 2021

@lenkakravcova Súhlasím, že alkohol je pre dieťa škodlivý a že žena s alkoholom v krvy by dojčiť nemala. Tiež, že o dieťa by sa mal starať niekto, kto je triezvy. Po štyroch vodkách by som ožratá rozhodne bola a to ani nie som abstinent. Ale zasa robiť alkoholičku z niekoho, kto si jednorázovo vypije je dosť odveci. Autorka nevravela, kto bol s dieťaťom. Pokojne tam mohol byť otec dieťaťa, ktorý vypil len minimum, alebo tam bola babička, ktorá nepila vôbec. Alebo tie štyri poháriky vypila v priebehu celého dňa a tak bola sama úplne triezva. A najmä, matka sa pýta, ako postupovať. Teda si uvedomuje riziko a najskôr si alkohol dala prvýkrát po roku, od kedy otehotnela.

lenkakravcova
26. dec 2021

@annm81 Nerobím z nikoho alkoholičku. Moje príspevky boli a sú o niečom inom 🙂
Alkoholici sú ľudia závislí od alkoholu (či v malom, alebo vo veľkom množstve), ktorí ten alkohol k životu potrebujú, lebo inak nezvládajú svoje rutinné činnosti.
Téma je úplne o niečom inom. Ja som sa k alkoholizmu ani nevyjadrovala.

snowflake07
26. dec 2021

@zanetakovacsova 4 vodky sa rovná dobrá nálada .Keď je to u teba takto,potom si alkoholička a veľa znesieš.U mňa by napr.3 znamenali otravu.Blahozelam Ti aj keď musíš na náladu piť,lebo bez alkoholu ju nemáš.

h2
26. dec 2021

Akože, nejdem sa tu tváriť na dokonalú matku, ale dať si 4(!!!) poháriky vodky, keď dojčím, lebo sú Vianoce? Ja nedojčím a keby som si dala 4 poháriky vodky, tak ležím pod stolom.
Nuž, ale keď už si si dala, tak ja osobne by som počkala, kým sa budem cítiť úplne OK. Čiže možno 24 hodín.

zanetakovacsova
26. dec 2021

@snowflake07 hádať sa tu s abstinentom nemá zmysel keďže po 4 ma nazve alkoholikom 😂😂😂nie je to o tom že sa neviem zabaviť bez toho... Viem ale dobre je občas reset ✌️✌️naučte sa užívať si život ✌️✌️✌️nie len hľadať chyby v iných..

stonoz
27. dec 2021

@somtunovaa aaale, ti je trufale tvrdenie, ze dojca sa nemoze opit z 1 promile😆😆. Opitie nie je len,ze bude spat no ake skody narobi v jeho mozgu, to uz nevidno

maciatkolulu
27. dec 2021

Myslím, že autorka sa pýtala na úplne niečo iné ako na to, či je alkoholicja a zla matka.... Ženy vy ste fakt sliepky. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣 Véd je úplne jedno, či sa vy valate pod stolom po 3 vodkách, či ne pijete vôbec, niekto sem napíše, slušne sa opýta a ešte zdorazdni že dieťa bolo v tom čase na umelom a bum.... Hold existujú na svete aj hriešnici a nedokonalé stvorenia, treba ich pranierovat, pripadne sociálku zavolať. Tlieskam vám...

novyzivot123
17. feb 2022

@carambolos ty si riadne mimo

stonoz
Autor odpoveď zmazal
Strana
z3