icon

Výťažok z grapefruitových semienok a olivový olej pri problémoch s dojčením

karolinakr_ba
25. aug 2025

Ahojte,
mate prosim niekto skusenost s hore spominanym? Totizto pri odchode z nemocnice (po porode) mi bolo odporucane pouzit na bradavky lanolinovu mast.. Kedze mam problem s dojcenim, skontaktovala som sa s laktacnou poradkynou z MAMILA (na zaklade odporucania obvodnej lekarky babatka).. Ako obvodna lekarka, tak aj laktacna poradkyna su zasadne proti pouzivaniu lanolinu na popraskane bradavky - vraj zvysuje riziko kvasinkovej infekcie. Oni odporucili pouzit vytazok z grapefruitovych semienok (v neriedenej forme - potriet bradavky), nechat zaschnut a na to este vrstvu tenku olivoveho oleja po kazdom dojceni. Presne toto je aj na stranke MAMILA.. No co som tak pozerala na nete, ani ten vytazok z grapu ani olivac sa neodporucaju.. Vytazok z grepu moze sposobit podrazdenie, olivac zas nie je sterilny, moze obsahovat plesne ci bakterie, ktore sa mozu preniest na babatko.. Skor odporucaju ten lanolin, tak sa v tom stracam.. Pomoc laktacnej jednoznacne potrebujem, no neviem co s bradavkami, ako to riesit, komu verit, tak hladam zeny, co s tym maju skusenost a su ochotne sa o nu aj podelit. Dakujem 🙂

anonym_7a40ac
25. aug 2025

@karolinakr_ba ak dodržíš hygienu, tak s lanolínom vám nič nehrozí. Nepoužívala by som oliváč a extrakt z grapefrujtových semienok.

lauruska_sumienka
25. aug 2025

zo skusenosti laktacnych pri tisicoch mamiciek sa osvedcili tieto veci. grepfruitove semiacko kvoli tomu, ze obsahuje vysoky obsah bioflavonoidov a vitamínu C, ktorý ma antimikrobiálne, antivírusové a protiplesňové vlastnosti. Je účinný proti širokému spektru baktérií, vírusov a plesní, podporuje imunitný systém a slúži ako antioxidant.
a kvalitny olivovy olej obsahuje mnoho vitaminov na regeneraciu pokozky, na premastenie a hydrataciu a taktiez ma protizapalove ucinky.
a najdolezitejsie je ze ked aplikujes tieto veci, tak poranene bradavky mozu dychat cim sa urychluje hojenie

lanolin ti bradavku/ranu uplne uzavrie a tym sa spomali hojenie a vsetky bakterie, kvasinky a pod sa pod tou vrstvou dalej mozu v klude mnozit a zhorsuje sa stav

karolinakr_ba
autor
26. aug 2025
@lauruska_sumienka

zo skusenosti laktacnych pri tisicoch mamiciek sa osvedcili tieto veci. grepfruitove semiacko kvoli tomu, ze obsahuje vysoky obsah bioflavonoidov a vitamínu C, ktorý ma antimikrobiálne, antivírusové a protiplesňové vlastnosti. Je účinný proti širokému spektru baktérií, vírusov a plesní, podporuje imunitný systém a slúži ako antioxidant.
a kvalitny olivovy olej obsahuje mnoho vitaminov na regeneraciu pokozky, na premastenie a hydrataciu a taktiez ma protizapalove ucinky.
a najdolezitejsie je ze ked aplikujes tieto veci, tak poranene bradavky mozu dychat cim sa urychluje hojenie

lanolin ti bradavku/ranu uplne uzavrie a tym sa spomali hojenie a vsetky bakterie, kvasinky a pod sa pod tou vrstvou dalej mozu v klude mnozit a zhorsuje sa stav

@lauruska_sumienka mate s tym prosim osobne skusenosti?