Zastavenie laktácie bezprostredne po pôrode
Ahojte dnes som 4den po porode od 2dna stiahnuta obvazom. Dnes ma zacali na dotyk dost boliet prsia pod obvazmi vystupuju mi hore kde obvaz nemam snazim sa obmadzit pitie pila som v tehu cez 4l tak som stiahla na 1,5l ale dnes ako ma to zacalo boliet sa snazim okolo 0,5l. Laktaciu musim mat zastavenu so zdravotnych dovodov. Netesi ma to ale co uz. Lieky mi ziadne nedali dnes mi manzel kupil ricinus communis ch30. Poradte mi co mam robit aby sa prsia nenalievali. Bojim sa zapalov. Este sme v porodnici.
@dejna077 neboj sa tych liekov, ja som mala chvilku taky isty podtoj, ale nakoniec som sa s liekmi pomerila a odvtedy som sa citila lepsie. Postupne som znizovala a teraz uz cca 2 roky nic neberiem. Nuz bala som sa napisat ci nechces skusit to kojenie...ja som si povedala, ze skusim a uvidim (klop, klop) nic sa nestalo a este stale dojcim 😀 Dokonca si myslim, ze na mna prichod deti zaposobil dobre a zlepsilo mi to stav. Este nic nie je stratene a mozes skusit dojcit. Ja som naucila moju 2 mesacnu adoptovanu dcerku pit mliecko a dojcit sa, takze s par dnovym dietatkom to vies zvladnut v pohodke ... Skus si pozriet cez www.mamila.sk laktacnu poradkynu, baby su zlate, mne pomohli velmi....
A to, ze si a budes dobra mama vobec nepochybuj, urcite si a aj budes!!!!! 🙂 🙂
@libka1 baby naozaj napisali pravdu...ja mam vyhodu, ze som v skupine bab, kt.maju psychiatricke diagnozy a vsetky sme boli tehu a riesili podobny problem. Je ine ked niekto teoretizuje a niekto ma realne skusenosti. Mne tie baby pomohli a aj vdaka nim som dojcila....uprimne psychiatria je v plienkach a pouzivaju zastarale metody a nazory. Nebudem opisovat akym peklom som si presla, ked mi pediatricka v nemocke oznamila, ze maly urcite zomrie, lebo beriem psychiatricke lieky a tym ho zabijam ... Potom ked si precitala, ze som ich brala cele tehu tak dostala uplny amok a to si len mala pocut diagnozy ( a to som brala pod dohladom psychiatricky!!!!) vsetci sa tam zbehli a trepali dve na tri, jedine mladsi lekari mali iny nazor, ale ten mi povedali az mimo 'skupiny' Nechcem
@dejna077 od nicoho odhovarat a ani na nic nahovarat. Rozhodnutie je na nej a ona vie posudit ako sa citi...
Dakujem uz mam lieky Medocriptine mam si ich pozvolna nasadit dnes stvrtku zajtra ak bude dobre polku potom tristvrtku a potom celu 2x denne. Tak mi drzte palce aby mi to sadlo a nebolo mi z toho blbo. Len mi mm zabudol povedat ze si dat az po jedle a dala som si stvrtku na hladny zaludok a fuu jak ma bolel ale uz je dobre. Ja ked som sa dostala do stresu vzdy ma bolel zaludok a preslo to do chronicky zleho travenia takze zaludok mam labilny fest... Drzte palce. Kojit uz neuvazujem mala je na um spokojna a pokojna.
@lenka_21 ja ti verim a som rada ze ti to vyslo. len v jej pripade nejaky takyto tlak podla mna narobi viac skody ako osohu... mne prislo ze to uz ma v hlave zrovnane ze co chce, tak naco tu diskutovat o nejakej mamile a ze ma hladat novu psychiatricku.. na to uz proste nie je cas... ona riesi problem ako zastavit laktaciu
inac ta pediatricka co si stretla musela byt tiez hviezda, no ale mna uz u lekarov nic neprekvapi 🙄
a aby som nevyzerala ako nejaky terorista co neznasa dojcenie tak sama este dojcim 2,5 rocneho syna, takze urcite nie som proti dojceniu, len sa mi protivi ten natlak co tu niektore vyvijaju a deptaju tym druhych... teraz je to docela v mode riesit stale kojenie a kto kolko a preco a ako...
@libka1 uplne si to pochopila ako to mam zrovnane v hlave a preco som zakladala tuto diskusiu. Musel ma manzel dnes previazat bo tie blbe obvazy sa roluju a potom tlacia a neda sa mi dychat. Prsia su sice rovnako velke ale makke moc som ich nestlacala aby som ich nedrazdila asi pomahaju homeopatika klop klop.Volne som ich mala ani nie minutu a sup spat.Ked to takto pojde tak budem brat len tie homeolieky a stvrtku tych liekov aj tak mi je z nich tatko na zaludku. Hadam sa tymi homeoliekmi nemozem predavkovat. Beriem druhu tubicku este dam zajtra jednu tak uvidim. Mozno vyslem tata kupit este na nedelu a pondelok.
@lullu86 - matový čaj som odskúšala, nie na zastavenie laktácie, ale na zredukovanie tvorby mlieka, bo mne sa pri oboch na 3.deň po porode tak prsia naliali, že som mala pocit, že musím nonstop dojčiť. Odsatie ani nepomáhalo, lebo o 10 minút som bola na to istom. Smadná ako tava, lebo každý glg som doslova cítila ako brnenie v prsiach. No des. Pri prvom tento proces bol pártýždňový, bolo to dosť náročné vydržať. Pri malej som sa pripravila, hneď po príchode na 4.deň domov, som si dávala matový čaj - asi do týždňa sa tvorba úplne upravila tak, aby obe strany boli spokojné 🙂 videla som to, že je to totálny rozdiel ako pri prvom. Hoci čaj som pila len 3 dni, keďže malá sa z neho vyhádzala, prestala som, vyrážky zmizli. No videla som účinok. Takže mne to zaberalo, čítala som, že šalvia je ešte lepšia, ale to som fakt neskúšala, keďže je to veľmi silná bylina.

@libka1 ja som chcela len poukazat na lekarov, ktori zbytocne stresuju a zneistuju pacientky a nemaju na to dovod. Nechcela son nikoho zneistit, napisala som to pre ostatne baby; co maju podobny problem a budu ho riesit. Aby mali aj nove informacie 😉