Ako sa dostať domov z gynekologicko - pôrodnického oddelenia?
ako sa dostať domov z gyn.porodnickeho odd.?
celý deň čakám na vyjadrenie primára, čiže veľká vizita nebola, (zevraj ho odvolali) medzitým som bola na hematologii na infuzii tam mi primar povedal že môj KO je dobrý ... a od sestričky som zistila že dnes ani na reverz ma nepustia že si mám pockat do zajtra... no je to tu otrasne, sama na izbe, a vlastne za nič pre nič (zvysene hodnoty kys.mocovej) ... ale nedavam to už psychicky
@nikk3y jaaaj tak peoblem je inde.. Ty necakaj ze v nemocnici to funguje ako v televiznych serialoch. Nebude realne nik okolo teba lietat ak ti naozaj nejde o zivot... Spomalene je tam vsetko vzdy, a nikdy nic mi v nemocke za 1 den nevyriesili 😂 Za jeden den naozaj nemusis byt na tom psychicky zle.. Klud lahni si, vyloz nohy a citaj si daco.
ja som bola 3 týždne na gyn. - pôr. oddelení, nikto sa so mnou nejako extra nezaoberal, sestričky mali plno práce, každá 1 minúta bola pre mňa dlhá ako 1 deň...našťastie za mnou chodila moja rodina, mohla som sa ísť von aj prejsť do nemocničného parku, ale veľmi som sa bála, že tam budem musieť ostať dlhé týždne, prijali ma v 36 týždni pre horúčku, bielkoviny v moči, zvýšené pečeňové testy, že vraj preeklampsya, ale vysoký krvný tlak som nemala...manžel mi priniesol na izbu malý televízor, ale veľmi som ho nepozerala...najviac som neznášala, že sa tam nedalo poriadne oddýchnuť, cez deň bol krik a ruch, keď sa mi náhodou podarilo aj zaspať, tak ma zobudili, vstávať som musela ráno o 5.30, aby odmerali ozvy malej, som bola na pokraji svojich síl, myslím, že som aj schudla....a druhá vec čo mi veľmi vadila, boli špinavé plesnivé sprchy, vieš si predstaviť, že prvé čo som spravila, keď ma konečne pustili domov bolo, že som sa hodinu doma drhla v sprche....ale boli tam fajn budúce mamičky, niektoré boli na oddelení už niekoľko mesiacov a zmierili sa s tým, dokonca mali doma už väčšie deti, ocko sa postaral....mňa nechceli ani po narodení dcéry pustiť domov, lebo nepriberala dostatočne, ale uprosila som lekárku, aby ma prepustili, že doma budem vedieť lepšie kojiť, zo stresu sa mi proste nedalo...
Uz by som len dvere zabuchla a bola na ceste do inej nemocnice...zazila som si, ked slusnost nepomaha treba ist inam...zazila som aj maminku, ktora na reverz odisla do inej porodnice lebo s nou podobne saskovali, vyzeralo to na porod, tri dni ju posielali na porodnu salu a vzdy sa vratila, ze nic, ze je cas, potom uz zufala od bolesti kedze ju nikto nepocuval, podpisala reverz, na druhy den rodila urgentnou sekciou inde a zial babatko ma nasledky pre neskory porod...
..nuz .. za pacienta im zaplatia po cca 5 dnoch ... preto to vsetko tak "trva" ..
@nikk3y presne ako píše evelyn 246246 nepočítaj, že ťa pustia skôr ako po štyroch nociah, proste im poistovňa nezaplatí ked si tam nenechajú tých 5 dní, ležala som tam viac krát a nikdy som nezažila ženu, čo by tam bola kratšie ak nemyslíme tie po kyrete, ale ženy tehotné. s tým, že ťa pustia zajtra tiež nerátaj, lebo zajtra je štvrtok, čiže veľká vizita nebude a doktori pri malej ťa nebudu riešiť vôbec to všetko nechávajú na primára, pri veľkých vizitách. ono je leto, dovolenky čo som ležala pred a po pôrode s malou čo sa mi narodila v júli tak som tam bola 13 dní a z toho dva krát veľká vizita inak len malé. Ono s tými výsledkami je to niekedy na dlhšie, kedže nie všetko sa dá vyšetriť hned, niekedy to dlhšie trvá. neviem či ťa pustia do porodu, skor by som povedala, že nie. lebo pre srandu ťa neprijali, určite si nejaký problem máš a radšej byť pod kontrolou ako potom plakať. zažila som jednu maminu čo tam bola od augusta kvôli tlaku a zostala tam až do pôrodu a to rodila týžden pred vianocami,
@nikk3y ja som robila pred mesiacom v Lv, prvu noc na jiske (po sekcií) sme sa so “spolubyvajucou” zobudili o 2 v noci na strašný krik na chodbe, nejaká spoluobčanka tam robila cirkus so sestričkou, aby ju okamžite pustila fajčiť von, lebo ju dole čaká manžel a ona si musí ísť zatrtkat (jej slova) … sestrička samozrejme odmietla, slečna sa jej začala vyhrážať, že vylezie cez okno a že ju bude mat na svedomí sestrička… po hodine hádky a kriku, jej sestrička dala reverz a poslala ju preč 😅
@janka_266 dnes mala byť len bol odvolaný
zajtra konci tak som zvedavá či sa mi vyjadrí k zdr.stavu.... aký papier ?
tak ale aspoň informovať mohli by a nemali sa takto správať... no ja tu počujem plač kazdu chvilinku alebo behanie alebo dačo čiže si to neuzijem a hlavne v takejto izbe 🙄😳 a prečo som tu vlastne žiadne výsledky nič ani dôvod prečo ma tu dlhšie nechávajú... ale zajtra odchádzam nemám žiadny dôvod nikto mi nepovedal nič k môjmu zd.stavu tu ostavat... keď ani ma nemajú pod dohľadom som úplne v kutici jak pes 👍 a som tu pod takym tlakom že až... čiže chcem ísť domov 🤦♀️ a ešte pred pôrodom
asi sa rozplaceem
zase
tak aspoň keby ma dajú do nejakej inaksej izby nič nepoviem... ale toto.je horor a to ich spravanie
@salamistka inak to vstavanie v nemocniciach je na hlavu, ja som po par dnoch vysackovala vsetko z izby, nech ma nebuntosia, teplotu zmerali infuzku nech si zapoja ked chcu a spala som dalej 😂A tie hyperaktivne sestry, ze upracte si, postel povystierat, lebo vizita... 😂 A co sme na manevroch? Ked som chora, som chora a nebudem lietat 3 hodiny po izbe lebo bude vizita, 1 minútová o 9-10tej?. Nie som ziadny bordelar alebo daco ale som si prisla ako male decko tam. Na stoliku iba pohar mozete mat, odlozte telefón a somariny 😂 Najhoršie to bolo na detskom, kde sme boli raz.. O 6tej deti zbuntosili, kvoli teplomeru 😂 rozsvietili vsetko ako v cirkuse, aby bolo vidno ze sa pracuje asi... A potom raňajky detom doniesli o 9:30! A tie nam tam rucali od hladu... A nic sa vely den nedialo... Cize v klude mohli deti spat...
@nikk3y ty si nikdy nebola v nemocnici este, vsakze? 😂
@bebotka pod kontrolou? A akou žiadne speci vysetrenia nerobia 🤔🤷♀️ a ani vyjadrenia k "vyšetreniam " pri prijme že vôbec nič šak viacej sa tu utrapim a urevem ako keby mám byť doma...
a podľa.mna všetko Sa dá vysvetliť prísť a zaujímať sa ale oni vooobec že vôbec ....ak mám že nejaký problém tak sa zaujímam o pacientky... aspoň trosku
@simca06022011 nie nebola našťastie, (ak nepocitam svoje narodenie v zahraničí)
prečo načo narazas teraz,lebo som sa stratila
@simca06022011 ja som mala posteľ všetko pekne upravene, len že kufor si mám vybalit mi nejaká nízka sestra (asi )hovorí a ja že čo kam si to mám dať? A ona ze do skrine ... ktorá predtým tete upratovacke či kto to je skoro padli na hlavu keď utierala prach iné ju nezaujímalo
@nikk3y narazam na to ze cakas neviem co od nemocnic... 😂 (kutica, spravanie...) Hotelovu izbu u nas v nemocnici nemozes cakat...
Ja nspr nevidím dovod upratovať postel kde mam ležať 😂 a riesit pohar na stoliku. Maju tam liecit a nie robit dozor poriadku ako v letnom tabore. Tasku som si nikdy nevybalovala tiez, strcila som ju do tej skrine celu. Iba do srolika veci, kt. Som potrebovala som natlacila.
@nikk3y pýtaj si niečo na ukludnenie, lebo nebudeš spat celú noc od nervov.A čo by si chcela za jeden deň mať všetky vyšetrenia?nie si tam len ty, keď primára odvolali k prípadu tak musíš čakať.Urcite Ti ešte budú robiť vyšetrenia tlak máš aký?
Preemklapsia nie je sranda.Nikomu nie je príjemné ležať v nemocnici, ale zase plakať na izbe nemusíš a zburcovat celú nemocnicu sestričky...a chodiť sa pýtať veď tie chudata tiež nevedia čo majú s tebou v pláne.Budes tam určite viac dní s tým rataj kľud...je to pre Vaše dobro zajtra sa dozviete viac
@nikk3y vsak niesi v 5 * hoteli, ked treba v nemocnici byt pre zdravie nenarodeneho dietata by som tam lezala ako prikovana aj mesiac, pre srandu kralikov tam veru niesi, a ked porodis co myslis, ze ti daju luxus izbu s exkluzivnym obskakovanim sestriciek normalne idem do vyvrtky ako ma zena problem, chod len domov a potom vyplakavaj
@simca06022011 toto aj mne vadilo a kvapka krvi na perine a išli sa zblázniť, džúsy som nemohla mať na zemi, tašku pod postel...Nikdy som nebola unavenejsia ako v pôrodnici.5:30 upratovačka zasvietila pogebrila dlážku mopom, za chvíľu teplomer potom vyšetrenia ..chvíľu nebol pokoj a ešte som mala izbu oproti recepcii kde sedeli sestričky a celú noc rozprávali, dvere búchali deti plakali,vedľa v izbe žena chytila paniku, že nebude dobrá mama tak plakala, ďalšej navreli prsia po porode ako kamene zohrievali ju lampou nech sa to spusti, injekcie a nič...odsávačka...nikto nevedel čo s ňou sestričky jej prsia masírovali a ani kvapka von.Som si tam pripadala ako v inom svete každý nervózni a to som bola tiež prvý x v nemocnici a skoro 10 dní som bola rada, že som doma.
@luccija
ja som už úplne ukludnena alebo skor otupena🙂
tlak som mala vždy dobry
hlava ma bolieva od mala -migrena
KO- dobrý čo som dnes zistila u primara na hematologii
zavrate- som mala dávnejšie od tepla a od toho že som sa zadychavala (astma)
opuchy mám už dávnejšie a ako som to začala riešiť infuzkami (FE) tak som sa mala fajn oveľa lepšie
poruchy videnia tuším su tam niekde tiež zaznamenane tie som mala už dávnejšie ale bola som na vyšetrení a nič žiadny nález tam nieje
bielkoviny v moci som nemala prítomné
a výsledky nemať aspoň do pár hodín? no neviem neďaleko je poliklinika...
a taktiež aj môj gyn či už predtým čo som ju mala alebo terajsi do pár hodín už mali výsledky 😊 a tiež nemajú jednu pacientku 🙂 mne by postacilo aj to že viete čo nemám čas výsledky ešte niesu ... stačilo... ale kdeže🙂
@zuzubb007 akože nechápem čo ťa zvrta... koľko zien tu pisalo s normalnymi komentami...
to že niesom v hoteli viem ale ja ani neviem prečo som tu chápeš? keď aj ostatni dr.mi vravia nieje dovod... a nikto ani raz neprišiel oznámiť že niečo maju podozrenie alebo dačo... bola som sem odoslana s tým že zvysene hodnoty čo dnes aj primár na hematologii nechápal prečo to takto musela riešiť a ešte boh vie čo tam popisala... a babatko je úplne v poriadku (to viem) ma krásnu vahu neboli žiadne problémy a ja som kvôli babu dosť vytrpela čiže sa ukludni
konečne niekto došiel aj ku mne ...
že ako sa cítim ja že dobre a dr. či nemám bolesti 🤔🤷♀️ čo nemám šak ....ja som sem nešla kvôli žiadnym bolestiam ... (ja som tak unavena boze ze ani rozmyslat nevladzem) ...a ze ci tefa chcem odist domov, a ona ze len na reverz 😟tak pojdem domov len neviem z akeho dovodu snad ma poučia o mojom zd.stave pri podpise

@nikk3y ...nieco na ukludnenie si vypytaj (teda ak mozes), zober knizku alebo mobil, lahni, vyloz nohy a nieco si citaj.