Ako sa dostať domov z gynekologicko - pôrodnického oddelenia?
ako sa dostať domov z gyn.porodnickeho odd.?
celý deň čakám na vyjadrenie primára, čiže veľká vizita nebola, (zevraj ho odvolali) medzitým som bola na hematologii na infuzii tam mi primar povedal že môj KO je dobrý ... a od sestričky som zistila že dnes ani na reverz ma nepustia že si mám pockat do zajtra... no je to tu otrasne, sama na izbe, a vlastne za nič pre nič (zvysene hodnoty kys.mocovej) ... ale nedavam to už psychicky
@nikk3y ano...vsetko v najlepsom poriadku 🙂
@floren tak aj ja som si myslela že to tak funguje... a keď prišla nejaká že podpísať papiere a povedala ze tu podpis že súhlasíte s tým že ste boli poucena o zd.stave a kukám že ja som nebola poucena nikto mi výsledky z vyšetrení nepovedal ja som nemala ani vizitu... a ona že jasné a na hematologii vám snáď doktor povedal že ste na tom zle a aj tak odchádzate... tak som jej vravela že ja som tu bola hospitalizovaná kvôli zvýšeným hodnotam a nie kvôli anemii a to je už na poriadku 🤷♀️ ja neriešim ja vám poviem baby nikdy som sa lepšie necítila keď som sa nejedla pod nemocnicou, keď konečne som cítila pohyby svojho bábätka (tam ako keby trpelo somnou) ... a teraz je vkuse v pohybe ❤ ... pri tom ako počul o hlas tatinka tak hneď ozilo 🥰❤❤ a iné ma nezaujíma....
keďže personál levickej porodnice a gynekologie 0 bodov, starostlivosť nič,informovanosť o zd.stave -0bodov, ľudskosť-0bodov... otrasne niečo...
izba -0bodov
(p.s z izby som ani nebola pobalena, a už ma vyhodili na chodbu a už tam šla nová pacientka🙂 ...)
ale ďakujem vám všetkým ❤
že ste si dali námahu na komentovanie, a dúfam že sa nebudú tak správať aj k ostatným ženám 🥰👼
@ankare ďakujem pekne ❤🥰
ale po tejto skúsenosti sa normálne bojím čo bude somnou a s babom 😔
na druhý týždeň mám poradňu mám sa s dr.bavit aj o zazmluvneni, a rovno chcem vedieť spôsob aký odporúča porodit ☺️
(indikacie skôr na sekciu (čo radšej pri takomto prístupe zd.personalu, si ani nechvem predstaviť 😰😭...)
Ja som ležala na rizikovom v nemocníci 3 mesiace pri staršej dcérke, pri mladšej tiež presné 3 mesiace. Mam "zobrate" 6 mesiacov zo života?! NIE.
Su predčasniatka.Su tu, je to dar. a boli to síce ťažké obdobia alr ťažšie nas este len čakali po pôrode.
A som vďačná za ten dar, ze sa mohli narodiť
Keby som mohka vrátiť môjho mŕtveho syna,moje úplne prvé dieťatko, bola by som ochotná ležať aj pol roka, len aby sa ho podarilo zachrániť....
Toľko moj výlev.
Začala by som sa zaujímať o lepšie pôrodnice, prípadne domáci pôrod, ak si túto katastrofu tam nechceš zopakovať. Nielen ty, ale aj tvoje dieťa. Môže to byť trauma na celý život
@fantaghiro21
ahoj to ma mrzí čím si si prešla 🙁
@nikk3y no lekár behal ku mne nonstop, lebo už som mala ťažkú preeklampsiu, museli ma stabilizovať, saly sú oddelené, každá rodička má svoju PA, lekár bol na sále odkedy som bola na osem cm, ku koncu tam už bolo všetko, čo malo ruky, nohy a ešte kopec ľudí vonku.... profesor mi po pôrode povedal, že už sme boli oboma nohami v hrobe... v Leviciach ma nechali trápiť šesť dní, ani len tlak mi neodmerali, ja už som nemohla dýchať, oni mi ešte dali injekciu na zastavenie pôrodu, lebo im rodila kolegyňa... lekár o mňa ani nezakopol.... kamoška tak isto, našťastie po štyroch dňoch porodila, ďalšiu nastrihli tak, že ju týždeň cievkovali, ďalšej babe im malý vypadol pri pôrode a mal zlomené rebrá a klucnu kosť a to vsetky sne schytali toho istého doktora😠
kamosova mama je lekárka a tiež na neho nemá dobré slovo
@nikk3y Oficialne sa u nas domace porody nedaju. Iste, mozes porodit doma, ale oficialne ti nepride pomoct ziadny lekar ani sestra. Pokial viem, tak su nejake duly, ktore pridu aj k planovanym domacim porodom, ale nesie to so sebou rizika. To si ale musis zvazit ty, v ramci svojho stavu a diagnz ktore mas, alebo na ktore bolo podozrenie.
@nikk3y snáď by si nechcela riskovať domáci pôrod?Veď okrem toho, že si doma vo svojom prostredí nevidím iný dôvod.Je len dobre, že sa to u nás neda.Zeny môžu stratiť litre krvi, dieťa o rizikách ani nehovorím.Mala si to celé zvláštne a teda máš v správe, že máš z tej hematologie niečo zle?
@nikk3y Urcite by som si na tvojom mieste vybrala inu porodnicu ;)
@bluka2 Prepac, ja ta registrujem aj z inych diskusii a viem aky mas postoj, ale zas aj skusenosti zo zahranicia a nemyslim si, ze je rozumne radit alebo ponukat autorke domaci porod ked ma diagnozy ake ma, podozrenie a preeklampsiu a pod.
Prave preto, ze u nas ti k domacemu porodu nepride oficialne lekar, ani iny plne kvalifikovany odbornik. Keby sa nieco zvrtlo, tak doslova riskuje svoj zivot aj zivot babatka.
Ano, domaci porod moze byt fajn alternativa pre tie odvaznejsie zeny, ktore maju tehotenstvo bezproblemove a trufnu si na to a trosku povedzme ze zariskuju, ale zda sa mi velmi nezodpovedne radit to v tejto konkretnej situacii.
@nafka0483 ja jej hovorím, aby zvážila inú pôrodnicu alebo sa informovala o domácom pôrode. Prosím nezavadzaj tu, že oficiálne sa u nás domáce pôrody nedajú. Nie je to nikde zakázané. Žena môže rodiť aj na Slovensku tam, kde sa rozhodne. Ja jej radim, nech zbiera informácie a potom sa rozhodne sama, informovane. Aj na základe toho, ako v porodniciam k rodicke pristupujú, čo asi nečakala. To poukazuje zatiaľ na nižšiu informovanosť a nerealistické predstavy. K pôrodu lekár ani sestra zvyčajne nie je treba.

@mamamasama aahoj a ináč potom bolo všetko ok?