Veci do pôrodnice a výber izby
Ahojte, budem rodiť v našej levickej pôrodnici koncom októbra. Zoznam vecí som zatiaľ ešte nedostala. Máte ho niektorá? Respektíve, ktoré veci ste potrebovali a ktoré vôbec nie? A mali ste izbu klasickú alebo ste si priplatili nadšandard? Ďakujem.
Dobrý deň, čo sa týka veci, ja som toho mala podľa mňa zbytočne veľa, mala som kufor plus tašku, zbytočne.. Plienky boli na izbe, no ja som mala so sebou, oblečenie dávali ich, môžete a nemusíte ho mat, ja som si malého prezliekala. Perinku som si nechala ich, spolubývajúca mala vlastnú.. Čiže je to asi na každom. Co sa tyka bábätká, kupal sa tam raz keď mi sestričky ukazovali ako, a nepotrebovala som nič, ani olejceky, uterák, krémy atď.. Takže je to na vás čo zoberiete bábätku. Co sa tyka vás, ja som využila všetko, podložky, vložky atď nám nedali. Jedine co som čítala je ze príbor a pohár treba, no tam bol k dispozícii. Takže to bola zbytočnosť. A izbu som mala normálnu, podľa mňa to bolo ôk, a vyhchyte dobrú spolubývajúcu.. Ale 2x by som asi chcela byť sama, už len kvôli kľudu.. Jej malička plakala na izbe, ona telefonovala atd.. Ale to sú bežné veci.. Inak bolo fakt ok.
https://www.modrykonik.sk/group/6478/ tu sa nedavno riesil aj zoznam do porodnice, alebo na fcb skupina porodnica levice.
Co sa tyka izieb, standardne su vsetky po 2, jedna je 3lozkova, wc aj sprchy spolocne na chodbe, nadstandardy su vsetky samostatne, sprcha, wc, chladnicka a ine vybavenie, tv, niekde aj klimatizacia, tie co su umiestnene na hyn odd su daleko od novorodenenckeho, takze treba ratat s tym ze sa viac nachodite (nie vzdy personal stiha chodit s detmi) , problem je ze byvaju vacsinou plne a teda je to hlavne o stasti, ale pokial chcete mat klud, sukromie a nemate potrebu komunikovat viac ako treba (😃), tak sa to urcite oplati 🙂
@danielittar
Ja som napr. krém pre bábätko využila pretože malý ako sa narodil mal straaašne suchú pokožku. Musela som ho stále premasťovať. Oblečenie taktiež naše, pretože z toho ich sa vyhádzal. Sama detská Dr. sa ma pýtala či mám zo sebou pre bábo oblečenie aby som ho mohla prezliecť lebo sa vyhádzal z tých ich košieľok. Perinku sme používali nemocničnú, tá ich je super. Príbor, pohár som mala ale ani som ho z kufra nevytiahla.( za mňa zbytočnosť). Detské mydlo tekuté som mala jedno, s tým som sa sprchovala a aj malému umývala po kakaní v umývadle riťku. Vložky , podložky, popôrodné nohavičky, plienky pre bábo to je samozrejmosť. Nočné košele som mala 3ks. ,jednu som mala hneď pri pôrode a podla potreby som poslala domov oprať. Zvyknú si brať ešte krém na bradavky, balzam na pery. Šľapky mi stačili jedny. Uteráky, župan som nevyužila. Tak isto ani podprsenky na kojenie 🙂. Neviem na čo to tam vôbec píšu.
No neviem snáď som už na nič nezabudla 🙆.
ešte som predsa zabudla. Ja som si zobrala aj vyvarené dudlíky a lepšie som ani nemohla spraviť 😉. A nabíjačku na tel. nezabudni ☝️.
ber si uplne všetko ja som akurá nevyužila - príbor, lieh, uterák, krém pre bábo ... pribor majú, lieh ti nebude treba kedze sa o vsetko budu starat oni kym tam budes, uterak - bavlnené plienky su jemnejsie a lepsie 🙂 kupat budu oni ak si 1rodička 🙂 krém na teličko nejaký dobre hydratujúci mastný 😊 aby bábo nemal suchú pokožku 🙂 😊krem na zadok neodporucaju 🙂 len cistá voda tak isto ani vlhcene 😊 najviac ber vlozky, odsavacku mlieka, pre seba podlozky pod dieta, neodporucaju ani sa umyvat velmi nejakou extra parf.kozmetikou 😊aby to bolo ciste
Všetko čo je už napísané plus vodu 😂 ja som rodila v čase covidu žiadne návštevy a pod. a s vodou bol menší problém tá s umývadlá absolútne a oni dávali ráno asi 4l čaju pre všetkých takže určite vodu treba mať alebo niekto potom donesie už teraz keď sa dá 😊 veľa nepremokavých podložiek, papuče, nabíjačku, cumlík, deku pre bábätko v októbri tam bolo chladnejšie a odporúčali deku pre bábätko keďže oni dávali len perinku, bavlnené plienky

Dobrý deň zoznam vecičiek nájdete aj ľahko na internete🙂 . A je to na vašom osobnom pocite koľko toho budete potrebovať.