icon

Levoča - pamiatky, obed, parkovanie

27. júl 2025

Ahojte, chystáme sa na výlet do Levoče, ideme prvý krát s pubertiakmi a bábätkom. Plánujeme oltár Majstra Pavla z Levoče ( dá sa ísť pozrieť kedykoľvek v dni, či je to časovo obmedzené?), prípadne ak ste boli a viete poradiť, kedy tam ísť, že tam možno nik nebude 😀, potom klietka hanby to len na skok a čo ešte ďalej? Potrebujem poradiť nejaké posedenie na obed v podobe obedového menu, kde je na výber a dá sa fajn najesť, lebo pubertiaci zjedia aj vola😀🙈. Plus čo pozrieť prípadne ešte v Levoči, alebo poobede v blízkom okolí? A ešte otázka predpovede počasia na pár dní, kde je počasie po hodinách, ktoré aj sedí na Levoču? Lebo všade mi píše iné 🙈.
Za jazdy typ, napad , radu budem veľmi vďačná, ďakujem.
PS: kde Parkovať auto v Levoči blízko centra! Pôjdeme asi koncom týždňa. Ďakujem

autor
27. júl 2025

@driziova123 prosím môžeš mrknut môj príspevok, prípadne dať túto tému prosím ako link do skupinky mesta Levoča? Vopred ďakujem krásne a krásnu nedeľu prajem.♥️

la_dolce_vita
27. júl 2025

Moja sestra z CZ velmi chcela do Levoci, ze Unesco, tak sme tam isli vratane Marianskej hory a bola dost sklamana, ze diera a vela spoluobcanov, proste nic moc, pozries raz dva. Este Spissky hrad to mohol zachranit, ale lialo. Parkovanie sme nasli bezplatne a jedlo neporadim.

luckabambulka
27. júl 2025

@anonym_autor My sme boli naopak milo prekvapeni, ze Levoca celkom obzila. Pred par rokmi to bolo v zime alebo cez vikend mrtve, clovek sa nemal kam ist najest alebo na kavu. Necakajte Kosice alebo BA, ale na miestne pomery sa celkom da. Parkovat sa da velmi blizko centra zadarmo. Na namesti je par dobrych restauracii (spominam si U leva a este velmi blizko bola jedna dobra resrauracia), odporucam velmi Leutschau Cafe - maju vybornu remeselnu zmrzlinu, velmi pekne priestory, vyborna obsluha. Okrem toho, co ste spomenuli tak Marianska hora je kratka prechadzka s peknymi vyhladmi. Z mesta sa da pekne prejst po cyklochodniku do Levocskej doliny, kde je prirodne kupalisko.
Ak mate zaujem aj o okolie Levoce, tak klasika Spissky hrad, Spissky salas, Siva brada gejzir opat funguje, v Zehre je v UNESCO kostoliku zrenovovana freska (vstup a prehliadka myslim na objednavku), kamarati si velmi aj pre male deti chvalili PaPiZoo v Domanovciach, Slovensky raj a ak nemate problem zajst trosku dalej tak urcite hrad Stara Lubovna a skanzen - tam by som chodila kazde leto.

angieska
27. júl 2025

@anonym_autor V Levoči odporúčam pozrieť celé námestie, všetky budovy sú historické. Kostol sv. Jakuba, dá sa tam vyjsť aj na vežu a pozrieť si mesto z výšky. Vedľa je radnica, aj tam sa dá ísť pozrieť. Klietka hanby je pred radnicou. Ďalej je celkom pekný kostol sv. Ducha pri Košickej bráne, menej znämy, ale je bez vstupnèho a otvorený stále. A odviezť sa na Mariánsku horu tiež je pekné, výhľady aj kostol. Čo sa týka parkovania, bezplatne v uličkách môžete kdekoľvek mimo námestia - Mäsiarska, Špitálska, Gustáva Hermana,,Nová, Vysoká.... všetko blízko. Reßtauräcie - na námeztí je Arkáda, U Leva, majú aj vonlajšie sedenie,pri hradbäch je Bašta, tam tiež výborbe varia. A moje deti majú radi aj Múzeum špeciälneho školstva . Je to aj interaktívne, možnosť vyskúšať si, aké je to v živote s handocepom. Ale to samozrejme musíß vedieť, či by to tvojich zaujalo.