Aktuálna hladina Liptovskej Mary
Ahojte. Tie, ktoré ste z Liptova, neviete ako je teraz na tam hladina? Ešte je stále taká nízka, alebo ju už nechali doplniť?
Extrémne nízka..
Išla by som sa tam pozrieť
@123profil321 "nechali domplnit". Uz davno som sa tak nezasmiala. Bud naprsi alebo nenaprsi. Zatial dost nenaprsalo. A ani z roztopeneho snehu vela nenatecie, lebo aj snehu napadlo malo.
@viestta tak som predpokladala, že vzhľadom k suchu ju vypustili a keď zavrú tie zábrany (nenapadne mi, ako s to volá) tak sa hladina doplní
@123profil321 nevypustiliju kvoli suchu. Kvoli suchu sa nenaplna
@viestta tiež ma to pobavilo, o tom doplnení.
@viestta
@zuzana2910 tak som rada, že som vám spríjemnila deň 😅 asi to tu nebudem ďalej rozvíjať 😅😅😅 ale v našom meste bola celkom vysoko hladina 🤷🏻♀️
@123profil321 vacsina slovenskych riek a nadrzi je dlhodobo pod normalom, hladina spodnej vody ma tiez dlhodobu tendenciu klesania. A spajat Liptovsku Maru s hladinou Nitry? No neviem co na to povedat aby ta to neurazilo.
@viestta nie Nitry, Niterky. Regulované, upravené rameno, viac-menej, resp. viac umelý tok
@123profil321 v kazdom pripade ani Niterka nema nic s Liptovskou Marou, ktora je postavena na hornom toku Vahu
@viestta okej, ale tak som myslela, že tá hladina je tam regulovaná 🤷🏻♀️ no 🤷🏻♀️
Regulovany je odtok, ked nie je pritok, tak hladina klesa. Nemozu uplne zavriet stavidla, aj keby elektrinu nevyrabal, lebo koryto pod Marou vyschne
Nie som si presne istá, ale v Ružomberku Celulózka potrebuje vodu.
A snehu v horách bolo toľko, že hladinu to mimoriadne nezvýši.
Mám obavu, ak neprídu lejaky, tak nás čaká sucho!

Co som naposledy videla , tak stále nízka