Komu nevadí život na dedine?
Kto je skôr za mesto a kto skôr za dedinu ?
Pre mna najlepsie mesto a rovno centrum
@markusko232 Nevadí, žijem 15 km od mesta. Ja som skôr doma z mesta ako keď sa kolegyňa premiestnuje z jedného konca mesta na druhy.
Nemam rada chodit do mesta,vecne zapchy.A to som tam byvala vyse 20r,teraz zijem uz vyse 13r kusok od mesta v dedine,v praci meste som za 15min.,vecer za 10min.Skolka,posta,obchody su v dedine,skola v 2hej dedine.Ale do kauflandu,tesca uz musime ist do mesta.
@markusko232
Celý život pracujem ako vodič kamiónu,čiže chodím kade tade, ale vždy sa rád vraciam domov na dedinu na samotu. Dcéra žije v BA a poviem pravdu,že ja by som tam nechcel bývať a žiť, aj keby som tam mal mať všetko zadarmo. Ja sa už teším na ten môj skromný dôchodok a na tú samotu na dedine.
@markusko232 trosku musis definovat co si predstavujes ako dedinu a co ako mesto... Satelity pri BA su dedina? Alebo Cierna nad Tisou je mesto?
ja som mestická a ísť žiť hoc len do prvej dediny za mesto je pre mňa hrozná predstava 😏 resp. tam kam chodia autobusy ktoré nestoja iba na stanici, tak teoreticky…
Celý život žijem 6km od mesta a som s tým OK
V živote by som nebývala v meste.
Ja som mestské dieťa rozmaznané tým mať vždy a všetko po ruke a inak si to momentálne neviem predstaviť, najmä čo sa týka mojej práce, je veľmi špecifecká a uplatnenie má v málo mestách, nie to ešte na dedine (nehovorím teraz o satelitoch v blízkosti veľkých miest, kde je dochádzanie otázka toho istého ako prejsť z jedného konca mesta na druhé)... chodím rada na dedinu k svokre, vždy si to užijem, oddýchnem si, ale každodenný život si tam predstaviť aktuálne neviem...
Žijeme v dome v časti BA, ktorá vyzerá ako dedina - ticho, pokoj, žiadny problém s parkovaním - ale mega zápchy smerom do prace
K tomu byt v centre mesta - využívame minimálne
A chata na Záhor - tu sa cítim najlepšie.
Pre mňa ideálna kombinácia
Za mňa život v meste, s možnosťou úteku na dedinu. Nič mi nedalo väčší zmysel ako toto, lebo cez týždeň človek potrebuje byť dostupný a ideálne pešo, lebo mesto je upchaté, avšak nie je nad to vypnúť od ruchu mesta na dedine a zalievať skoro ráno, bosá paradajky u starých rodičov a žiť len pre ten okamih 🙏
@markusko232 dedina 👍
Cez tyzden mesto kvoli praci a skole, vikend, prazdniny a leto na dedine … zalezi od okolnosti a momentalneho naladenia … do 1,5 h vieme zmenit lokalitu …
Mne velmi vyhovuje zivot na dedine, ale na tejto mojej primorskej. Je tu dokopy jeden obchod, jeden hotel, par restauracii, nejaky bar, plazova promenada.... Na plazi som peso za menej ako 10 minut po rovine. Nie je tu vela co robit, ale to ticho a cerstvy morsky vzduch to vyvazi.....
My bývame na dedine 5 min. od krajského mesta, za mňa ideálna kombinácia. Podotýkam, že ja, muž aj syn máme vlastné auto, takže doprava nie je problém.
Byť bez auta, tak jedine v meste.
V živote by som nebývala v meste.
@anonym_f74e8e asi tak... Ani by som deti v meste von nepustila.na dedine je to voľnejšie..
My bývame na dedine 5 min. od krajského mesta, za mňa ideálna kombinácia. Podotýkam, že ja, muž aj syn máme vlastné auto, takže doprava nie je problém.
Byť bez auta, tak jedine v meste.
@nelca84 aj v tom meste byt bez auta je hroza,si pamätam tie nakupy,v kociku jedlo,okolo maleho chleba,muz 2 tasky.Jaj,a ta cesta domov,trvala dlho,predlho.Ked uz bolo auto,cesta 5min.vsetko do kufra za chvilu doma.
Byvala som na dedine. Mensia dedina asi 6000ludi. Prestahovala som sa do mesta. Byvam v dome blizko centra. Nemenila by som. Ale aj tu dedinu som mala rada.
@markusko232 Detstvo až do puberty prežité na dedine a od vtedy v meste. Nemenila by som momentálne.Uz len kvôli práci, deti školy, škôlky, všetko som mala blízko. V pešej vzdialenosti. Napriek tomu milujem vidiek a vždy sa rada vraciam aj do mojej rodnej dedinky. Ale bývať by som si vedela predstaviť naozaj len pár km od mesta .
Satelity 20 min od BA neberiem ako dedinu. Na dedine som žila do mojich cca 20 rokov, a aj napriek tomu, že detstvo som vďaka tomu mala krásne, a doteraz to tam mám rada, nechcela by som tam žiť. Bývam už pár rokov v Bratislave, a do menšieho mesta by som už nešla. Tie moznosti, ktoré tu človek má, či už pracovne alebo kultúrne, sú neporovnateľne.
@markusko232 zalezi ci mas deti alebo nie. Ak deti nemas, tak je to v pohode. Ak deti mas, tak mesto. Inak budes robis taxikára. Ja ked vidim u znamych, ze stale sa niekam ponáhľajú, lebo toho treba odviest tam a toho tam. Autobus nejde. Tak Dakujem, ze som si vybrala mesto.
@markusko232 ja. Ale zistila som to az po rokoch zivota v meste.
celý život dedina. Som spokojná. do mesta máme 10 km.
@markusko232 milujem dedinu s dobrym dopravnym spojenim do mesta (vlak, bus, hlavne vlak je super). Zijem pri BA 20 rokov a nemenila by som.
Bývame v dome v krajskom meste v časti, kde sa cítime ako na dedine. Nestavaju sa tu nové domy. Aj my sme kúpili stary dom a dali ho prerobiť. Na pešo mam pracu (aj manzel), deti školu. Ráno chodíme vsetci spolu autom, poobede ja a deti vacsinou pešo. MHD do centra mesta nam stoji pri dome. Mame aj byt v centre mesta. Aj odtial som chodila do prace pešo. Keď budeme s mužom starí, tak sa tam možno naspat prestahujeme. Aj ten mame vo veľmi peknom a "vybavenom" prostredí.

byvam od narodenia na dedine, stahujem sa do mesta. cim vacsie tym lepsie