Rehabilitácia pre 10-mesačné bábätko, ktoré neštvornožkuje
Zdravím mamičky,
Mam na Vás otázočku ohľadom rehabky. S dcérkou sme boli na poradni, o 5 dní má 10 mesiacov a neštvornožkuje. Pani doktorka nás poslala na rehabilitácie že to na jej vek už nie je normálne, lebo že 1 ročne dieta už ma chodiť 🤔
Náhodou niektorá z vás nemá skúsenosti s podobným dôvodom na rehabilitáciu? A náhodou mamičky z Liptovskeho Mikuláša, konkrétne absolvovanie rehabilitácie u manželov Leškovcov a skúsenosti s nimi?
Za všetky reakcie ďakujem🙂
Moja staršia dcéra neštvornožkovala vôbec, a keď mala rok, jednoducho sa postavila na nohy a začala chodiť.
Moja staršia dcéra neštvornožkovala vôbec, a keď mala rok, jednoducho sa postavila na nohy a začala chodiť.
@rusalkablack toto je ale zle, dieťa musí stvornozkovat.
K autorke, daj tomu ešte čas, alebo super sú detské cvičenia ako babybalance, to ju môže trosku namotivovať. Ale v 20 mesiacoch to nie je také akútne, môže to prísť aj neskôr. Len ju treba v tom podporovať. Môj vďaka BB začal stvornozkovat a zároveň aj stáť v 10,5 mesiacoch, v 13,5 mesiacoch začal chodiť. Norma na chodenie pre dieťa je do 18 mesiacov. Ja by som skôr vymenila pediatricku.
moja dcera dnes 16r, bola kludne dieta, ked mala rok aj dva týzdne tak zacala stvornozkovat a vydrzalo jej to dva týzdne, potom sa postavila a zacala chodit
Boli sme z tohto istého dôvodu. Malá mala niečo po 8. M. Ona sa už stavala na nohy,to som nechcela, sa smejeme,ze pani fyzioterapeutka jej namontovala motorček, lebo o par dni sa pustila stvornozkovat. Sú to už cca 3 týždne a masti riadne. Napíšu ti tu,ze ich deti nestvornoskovali a ani tvoje nemusí. Stvornozkovanie je dôležité.

Môj začal ako 11 mesačný a chodiť ako 18 mesačný
A to sme chodili na rehabky už dosť skoro lebo stále bol v omeškani ale nič mu nebolo,iba svoje tempo
Aj keď ich nepoznám skús
Veľmi aj pomáha ak sa vie dat na 4
Že dávaš jej ruky nohy ako keby stvornozkovala ale robíš to za ňu
🙂