1,5 ročné dieťa ide do jasiel
ahojte maminy, ste tu take co ste davali svoje deti do jasiel asi v roku a pol? ake su vase skusenosti?
nas maly ide do jasiel v novembri, ale su to mini jasle, cca 7 deti no aj tak sa bojim, ze bude stale chory..ja mam akurat na jesen najvacsiu pracovnu zataz,tak neviem ako si budem moct dovolit chybat :( a takisto neviem, ako to zvladnem ja a maly..
@anjelicek26 tak to je uplne super. Jakubko teda sopliky obcas maval aj doma. ale dr mi tvdila,ze je dobre ak ich ma obcas,ze si tym buduje imunitu...no ja by som bola radsej bez nich 😉
moj syn isiel prvy krat do jasiel ked mal 9 mesiacov. ja som zacala skolu, tak nemal kde ostat. nechodil sice pravidelne, ale zvykol si na kolektiv. nevedel este chodit, tak len lozil. ostatne deti mali z neho radost. jasle navstevuje este aj teraz, v obdobi ked mam skolu - nepravidelne 2x mesacne, pripadne podla potreby.
@pami2 ...ahoj my sme v jasliach od ukoncenych 11 mesiacoch .... so zvysenou chorobnostou urcite rataj a uz radsej teraz popremyslaj koho by si v pripade potreby mohla zavolat na opatrovanie ak by si nemohla ostat na OCR ty ... nasa bilancia po nastupe bola 2 tyzdne jasle 3 tyzdne doma a kedze sme s manzelom na vsetko samy tak sme sa tiez mali co obracat .. ale zvladli sme to a po roku sa vsetko upravilo a za druhy rok bol maly chory len 2x a to tiez len so soplikmi 🙂 .... takze aj ked to pride treba len vydrzat .. aj ked teraz sa mi to uz lahko pise ale priznavam v tom case som bola mnohokrat uz maximalne bezradna a neverila ze to niekedy skonci 😀 ... napriek tomu jasle su super !!! aspon u nas ... rychlo sme si zvykli a za tie 2 roky co sme uz tam urobili nesmierne pokroky .... takze drzim palceky aby ste to vsetko zvladli 😀 😀 😀
Maminy,
skúste kuk do môjho pro profilu.
Pekný dník
@fatima1972 plny suhlas........... skontrolujte si vsetky povolenia, nielen hygienu....chcite ukazat povolenie na prevadzku.... 🙂 verim, ze to zvladnete aj s detickami.....
ahoj, aj moja dcera isla do jasliciek ako 18 mesacna. Zo zaciatku to nebolo lahke (na to sa radsej priprav) ale zvladli sme. Adaptacia trvala cca 3 tyzdne, potom uz bolo fajn. Plakali sme cela rodina 🙂 Volili sme kompromis - mini kolektiv, minijaslicky domaceho typu 8 deti, v domceku, opatrovala mama s dcerou. A chora naozaj nebola viac ako ine deti, dokonca mozno aj menej ako deti mamiciek, kt. boli s detmi doma - to ale mozno zavisi aj od imunity kazdeho z nas. Nam ale velmi vysli v ustrety aj v jasliach - tyzden bola doma a ked to uz nebolo vazne, kvapky dobrala aj tam. Nerobili z toho vedu. Na kolektiv si zvykla celkom rychlo. Naucila sa kopec detskych pesniciek, basniciek, a je viac samostatna ako niektore deti v jej veku, kt. su doma. Pri vybere sme brali do uvahy do uvahy viacere kriteria: lokalitu, pristup, strava, otvaracia doba....skusila som nasu skusenost zhrnut do mini pribehu, mozno vam pomoze: http://www.zariadim.sk/pribeh/ako-sme-nasli-tie...
Milé mamičky, ak máte záujem o minikolektív, nízku chorobnosť detičiek a indiviuálny prístup, pozrite si môj profil. V prípade akýchkoľvek otázok vám rada odpoviem alebo vám rada urobím prehliadku, aby ste sa presvedčili samé 🙂 Všetko zariadenie je u nás nové, máme akciu na prvé 3 mesiace navštevovania nášho zariadenia a v prípade choroby dieťatka sú zľavy z ceny paušálu. Ďakujem. Monika 🙂
@kristinka.s velmi pekny prispevok.Ako dlho si tam mala dcerku.Planujem kolektiv maly pre drobceka.Mozes mi dat prosim ta kontakt na tu pani ?A budem mat narok na prispevok 230eur?Dakujem

@zebra41 - nie vobec nic.
@cikyta - ja fakt neviem, Saska bola za 6 rokov 1x prechladnuta (dva dni) a to bolo vsetko... ten jediny raz, co mala teplotu...