icon

14,5 mesačná dcérka málo priberá

brckava105
20. okt 2017

ahojte moja mala ma 14,5mes a jej vaha je 8,5kg ma niekto skusenosti s tym?neni to malo?kazdy hovori ze je malinka ale my sme tiez nizky!stale nieco papa s tym neni problem len malo akoby rastie...dakujem za rady

pininka
20. okt 2017

A doktorka ti co povedala, aka sa narodila? Ak je to v genetike, nic s tym neurobis. Pokial pekne papa a nechudne, ja by som to neriesila. Je to individualne, nasa ma pol roka a ma 8kg, ale narodila sa a mala 4kg, takze pribera v pohode.

matabb73
20. okt 2017

Moja dcéra mala 12-mesačná 7,8 kg. Tiež bola vždy najmenšia a najchudšia, ani jesť moc nechcela. Ale stále mala dosť energie, bola najživšie dieťa v okolí, tak som to neriešila. Ja som tiež nízka, tak nemá byť po kom vysoká. Do 6 rokov bola veľmi chudá, ako 6 ročná mala 18 kg a teraz má 9, zrazu jej začalo chutiť, aj faldík na brušku už má a aj začala rýchlo rásť. Pokiaľ je maličká zdravá a čulá, tak by som to neriešila. Deti sú rôzne. Lepšie ako keby mala byť obézna.

viellik
20. okt 2017

Mám známu, ktorej syn tiež skoro vôbec nepriberá, druhák na základnej škole ale je najnižší a najmenší z triedy, dokonca aj väčšina dievčat je väčšia ako on. Aj chodili po doktoroch ale nikdy na nič neprišli, on to má proste po mame tá je tiež a malá a hrozne tenká a môže zjesť aj slona a aj tak to nepomôže..

mufka1
20. okt 2017

@brckava105 ahoj nasa dcerka ma17 mes a ma 9.5 kg je to modelka ( sice neviem pokom🤔😂😁 nasa sa narodila ako 49cm a 3150g .Podla mna je pohode .Mne doktorka povedal ze dcerka bude utlejsia .Starsia v jej mesiachoch mala uz dobrych 12 kg .Podla mna pokial papa nevracia tak mas doma zdave dieta .

nelinka2009
20. okt 2017

ahoj moj ma 16 mes a 9 kg 82 cm tiez sme maly obaja takze v tom nevidim problem ak jej chuti neries

sunnyhoney03
20. okt 2017

kamoskin 2,5r ma 10kg a tiez je zdravy aj papa proste ma taku postavu a ta kamoska ma vsetky deti take chude akoby im jest nedavala proste neovplyvnis to ked papa a je zdrava tak neries aj ked verim ze ta to trapi

nelinka2009
20. okt 2017

vidite ja mam doma zas 8 rocnu buchticku a niekto neveri, ze toho moc nepoje a ze sa hybe a je to takk... postavu ma po manzelôovej mame a babke... bude taka cickana a aj brusko bude mat no co uz

lusyc
20. okt 2017

Ahojte. Moja ma 10 mesiacov a 6700g, za posledne 2mesiace pribrala asi 150-200g. Nechce mi jesť, uz ani mlieko, ktore stale odsavam, ma dni, ze dokopy nic nezje, zriedka spapa vsetko, co jej pripravím, malilinke porcie, tak pol salky kaše alebo zeleniny s masom, ci jogurt s ovocim. A stale sa hybe, na brusku, este nelozi, nesedí, nic. Som zufala z nej.

lusyc
20. okt 2017

A pritom my sme štandardne vysoky a ja som nikdy nebola chuda.

lienka875
20. okt 2017

Moja ma 14 mesiacov, 8,5 kg, prikrmovať som začala po 6. mesiaci, stále dojčená. Je veľmi málo, každá lyžička je boj, Vyšetrenia má v poriadku, lekárka nerieši, že má len 8,5kg je naozaj drobná a keď niekomu poviem že má 14 mesiacov, len pokrutia hlavou, že vyzera menšia. Aj my s manželom nie sme práve najvyšší, svokra by do nej napchala čokoľvek len aby pribrala (ak by som ju neustrážila, v pohode jej dá tabuľku čokolády, pečený bôčik, či inú blbosť a keď píšem , že napchala, tak to myslím doslova), malá je veľmi aktívna, neobsedí ani minútu, spokojná, asi vie koľko jej stačí, tak neriešim.
Bola som z toho tiež nešťastná, no odkedy to neriešim, mám pocit, že aj malá začína mať o trošku vačší apetít. :D

emi16
20. okt 2017

Ja ma 21 mesacnu a ma do 9 kg
Ale ma imunodeficit
Casto chora a ATB z nich hnacky a tak dokola
Jest skor nie ako ano
Riesime gastro, ideme na endokrinologiu a vo febr na MRI hlavy
Ona ale ma cystu v obale mozgu tak to chcu pizriet ci to ma dosah na nechutenstvo a neprospievanie

Urcite by som tvoj pripad neriesila
Ak ste nizky a jej chuti papat

mufka1
20. okt 2017

@lusyc voec nebud zufala kazde dieta je ine.Moj syn mal do 3r obrovske problemy s jedenim.Bral lieky na pribratie .Teraz ma 14r 75kg a 178 cm a 43.5 obuv.:0) Ja som bola tiez na prasky ked nieco ziedol tam minimum a malo co aj dnes ma 7jedal co zie a dovydenia .

brckava105
autor
20. okt 2017

oooch baby dakujem!!!ste ma potesili😂😂😂 ona je tiez ciperna a stale lieta a aj stale papa len je drobnucka! @lienka875 uplne ako nasa!

ferala
20. okt 2017

Nemusíš vôbec robiť žiadny stres. Ona to dobehne, len možno potrebuje na to viac času

lusyc
20. okt 2017

Ďakujem za povzbudenia.

deti95060810
20. okt 2017

pozri si percentilový graf detí....tam to máš presne v ktorom mesiaci by ste mali ako vážiť....

katriona1
20. okt 2017

@brckava105 já mám neter, která je o mesíc starší jak tvoje, takže má ted 15 mesícu a váží 9,5kg. a merí 72cm., trochu ted pribrala, v roce mela jenom 8kg. a 68cm., je proste drobna a malinká, po švagrove rodine, jí jak bezedná a energie má na rozdávání, i šikovná je moc, takže nikdo nic nereší, to spíš se reší, že muj 5-ti mesíční má skoro stejné míry jako ona v roce a já našim stále ríkám, že je malý v pohode, že jí nemužou brát jako prumerné roční díte 🙂

lusyc
20. okt 2017

@deti95060810 ved práve, podľa grafu je strasne malilinka.

sandey
20. okt 2017

@brckava105 ak pravidelne pribera, aj ked menej, nerob si problemy, moj 1 syn mal napriklad v 12 mesiacoch 7,2 kg, druhy bude mat teraz v decembri 2 roky a len tak tak 10 kg

siska53
20. okt 2017

@brckava105 a co vravi pediatricka?
Ak je vyska ok a pribera aspon nieco...
Nasa v roku mala ledva 7kg.. Vzdy slabsie priberala,ani teraz to nie je nijaka slava.. Vysoka je ale slusne..
V 3r.konecne dosiahla 12kg.. Tie yz raz mala,ked mala kusok cez 2r.,ale uraz zubkov a plus aj rast dalsich sposobil,ze vahovo klesla vtedy opat na 11kg. A kusok... A nevedela sa z toho dostat. Ona bola taka,ze ked sli zuby, mala soplik ci sme boli na dovolenke, nechcela jest,resp.slabo.. A vtedy akurat sli zuby dost intenzivne..
My sme stihli, ak zdedi nase geny,bude stihla stale..aj ked v rodine mame aj silnejsi postavy..uvidime..

@lienka875 tak nas syn je stihly,ale tak akurat,no on vzdy vyborne jedol,aj dost,len on vsetko vzdy vybehal,tiez vrtula v zadku.. A tak je to doteraz. Oproti dcerke vsak bol vzdy silnejsi ( porovnavala som vysku a kolko vazili,nie vek,lebo oni su tabulkovi,cize on ma priemernu vysku chlapcov,ona dievcat,co vychadza tak,ze to,co on meral v 4r.,ona meriav 5r...

deti95060810
21. okt 2017

@lusyc pozri moja najml. mala problémy s jedením dlhé roky....Pila Nutridrinky na pribratie. Nič nepomohlo. Teraz má 7,5 roka a zas máme problém s miernou nadváhou. Váži 28 kg. A čo som sa natrápila a naplakala že aká je chudá, biedna, nič nechcela jesť....

sunnyhoney03
21. okt 2017

@deti95060810 trpi nadvahou? ani by som nepovedala ma normalnu vahu co ma povedat napr. moj 6r. bratranec ten ma min. 30kg mozno uz aj cez

katriss
21. okt 2017

@brckava105 @lusyc moja má 21 mesiacov a nemá ani 9kg. Od narodenia je taká útla.

aduska121
21. okt 2017

@brckava105 ahoj moj syn ma 21 mesiacov a 9 a pol kila tiez malicky museli sme chodit stale na vazenie a pritom dost papa s tym asi nic nespravime oni to dobehnu

deti95060810
21. okt 2017

@sunnyhoney03 tak ten bratranec už má nadváhu dupľom...😲

brckava105
autor
21. okt 2017

@katriss nooo to bude aj nasa asi;)sak ani satnik nevymienam poriadne!ona stale nieco papa len je drobecek!

katriss
21. okt 2017

@brckava105 ani ja, viac menej stojíme dosť dlho na jednej veľkosti. Aspoň to vynosí 😀 ale vysoká je podľa tabuľky priemerne na svoj vek. Tam určite zohráva rolu aj genetika...