14,5 mesačná dcérka málo priberá
ahojte moja mala ma 14,5mes a jej vaha je 8,5kg ma niekto skusenosti s tym?neni to malo?kazdy hovori ze je malinka ale my sme tiez nizky!stale nieco papa s tym neni problem len malo akoby rastie...dakujem za rady
Moja dcéra mala 12-mesačná 7,8 kg. Tiež bola vždy najmenšia a najchudšia, ani jesť moc nechcela. Ale stále mala dosť energie, bola najživšie dieťa v okolí, tak som to neriešila. Ja som tiež nízka, tak nemá byť po kom vysoká. Do 6 rokov bola veľmi chudá, ako 6 ročná mala 18 kg a teraz má 9, zrazu jej začalo chutiť, aj faldík na brušku už má a aj začala rýchlo rásť. Pokiaľ je maličká zdravá a čulá, tak by som to neriešila. Deti sú rôzne. Lepšie ako keby mala byť obézna.
Mám známu, ktorej syn tiež skoro vôbec nepriberá, druhák na základnej škole ale je najnižší a najmenší z triedy, dokonca aj väčšina dievčat je väčšia ako on. Aj chodili po doktoroch ale nikdy na nič neprišli, on to má proste po mame tá je tiež a malá a hrozne tenká a môže zjesť aj slona a aj tak to nepomôže..
@brckava105 ahoj nasa dcerka ma17 mes a ma 9.5 kg je to modelka ( sice neviem pokom🤔😂😁 nasa sa narodila ako 49cm a 3150g .Podla mna je pohode .Mne doktorka povedal ze dcerka bude utlejsia .Starsia v jej mesiachoch mala uz dobrych 12 kg .Podla mna pokial papa nevracia tak mas doma zdave dieta .
ahoj moj ma 16 mes a 9 kg 82 cm tiez sme maly obaja takze v tom nevidim problem ak jej chuti neries
kamoskin 2,5r ma 10kg a tiez je zdravy aj papa proste ma taku postavu a ta kamoska ma vsetky deti take chude akoby im jest nedavala proste neovplyvnis to ked papa a je zdrava tak neries aj ked verim ze ta to trapi
vidite ja mam doma zas 8 rocnu buchticku a niekto neveri, ze toho moc nepoje a ze sa hybe a je to takk... postavu ma po manzelôovej mame a babke... bude taka cickana a aj brusko bude mat no co uz
Ahojte. Moja ma 10 mesiacov a 6700g, za posledne 2mesiace pribrala asi 150-200g. Nechce mi jesť, uz ani mlieko, ktore stale odsavam, ma dni, ze dokopy nic nezje, zriedka spapa vsetko, co jej pripravím, malilinke porcie, tak pol salky kaše alebo zeleniny s masom, ci jogurt s ovocim. A stale sa hybe, na brusku, este nelozi, nesedí, nic. Som zufala z nej.
A pritom my sme štandardne vysoky a ja som nikdy nebola chuda.
Moja ma 14 mesiacov, 8,5 kg, prikrmovať som začala po 6. mesiaci, stále dojčená. Je veľmi málo, každá lyžička je boj, Vyšetrenia má v poriadku, lekárka nerieši, že má len 8,5kg je naozaj drobná a keď niekomu poviem že má 14 mesiacov, len pokrutia hlavou, že vyzera menšia. Aj my s manželom nie sme práve najvyšší, svokra by do nej napchala čokoľvek len aby pribrala (ak by som ju neustrážila, v pohode jej dá tabuľku čokolády, pečený bôčik, či inú blbosť a keď píšem , že napchala, tak to myslím doslova), malá je veľmi aktívna, neobsedí ani minútu, spokojná, asi vie koľko jej stačí, tak neriešim.
Bola som z toho tiež nešťastná, no odkedy to neriešim, mám pocit, že aj malá začína mať o trošku vačší apetít. :D
Ja ma 21 mesacnu a ma do 9 kg
Ale ma imunodeficit
Casto chora a ATB z nich hnacky a tak dokola
Jest skor nie ako ano
Riesime gastro, ideme na endokrinologiu a vo febr na MRI hlavy
Ona ale ma cystu v obale mozgu tak to chcu pizriet ci to ma dosah na nechutenstvo a neprospievanie
Urcite by som tvoj pripad neriesila
Ak ste nizky a jej chuti papat
oooch baby dakujem!!!ste ma potesili😂😂😂 ona je tiez ciperna a stale lieta a aj stale papa len je drobnucka! @lienka875 uplne ako nasa!
Nemusíš vôbec robiť žiadny stres. Ona to dobehne, len možno potrebuje na to viac času
Ďakujem za povzbudenia.
pozri si percentilový graf detí....tam to máš presne v ktorom mesiaci by ste mali ako vážiť....
@brckava105 já mám neter, která je o mesíc starší jak tvoje, takže má ted 15 mesícu a váží 9,5kg. a merí 72cm., trochu ted pribrala, v roce mela jenom 8kg. a 68cm., je proste drobna a malinká, po švagrove rodine, jí jak bezedná a energie má na rozdávání, i šikovná je moc, takže nikdo nic nereší, to spíš se reší, že muj 5-ti mesíční má skoro stejné míry jako ona v roce a já našim stále ríkám, že je malý v pohode, že jí nemužou brát jako prumerné roční díte 🙂
@deti95060810 ved práve, podľa grafu je strasne malilinka.
@brckava105 ak pravidelne pribera, aj ked menej, nerob si problemy, moj 1 syn mal napriklad v 12 mesiacoch 7,2 kg, druhy bude mat teraz v decembri 2 roky a len tak tak 10 kg
@brckava105 a co vravi pediatricka?
Ak je vyska ok a pribera aspon nieco...
Nasa v roku mala ledva 7kg.. Vzdy slabsie priberala,ani teraz to nie je nijaka slava.. Vysoka je ale slusne..
V 3r.konecne dosiahla 12kg.. Tie yz raz mala,ked mala kusok cez 2r.,ale uraz zubkov a plus aj rast dalsich sposobil,ze vahovo klesla vtedy opat na 11kg. A kusok... A nevedela sa z toho dostat. Ona bola taka,ze ked sli zuby, mala soplik ci sme boli na dovolenke, nechcela jest,resp.slabo.. A vtedy akurat sli zuby dost intenzivne..
My sme stihli, ak zdedi nase geny,bude stihla stale..aj ked v rodine mame aj silnejsi postavy..uvidime..
@lienka875 tak nas syn je stihly,ale tak akurat,no on vzdy vyborne jedol,aj dost,len on vsetko vzdy vybehal,tiez vrtula v zadku.. A tak je to doteraz. Oproti dcerke vsak bol vzdy silnejsi ( porovnavala som vysku a kolko vazili,nie vek,lebo oni su tabulkovi,cize on ma priemernu vysku chlapcov,ona dievcat,co vychadza tak,ze to,co on meral v 4r.,ona meriav 5r...
@lusyc pozri moja najml. mala problémy s jedením dlhé roky....Pila Nutridrinky na pribratie. Nič nepomohlo. Teraz má 7,5 roka a zas máme problém s miernou nadváhou. Váži 28 kg. A čo som sa natrápila a naplakala že aká je chudá, biedna, nič nechcela jesť....
@deti95060810 trpi nadvahou? ani by som nepovedala ma normalnu vahu co ma povedat napr. moj 6r. bratranec ten ma min. 30kg mozno uz aj cez
@brckava105 @lusyc moja má 21 mesiacov a nemá ani 9kg. Od narodenia je taká útla.
@brckava105 ahoj moj syn ma 21 mesiacov a 9 a pol kila tiez malicky museli sme chodit stale na vazenie a pritom dost papa s tym asi nic nespravime oni to dobehnu
@sunnyhoney03 tak ten bratranec už má nadváhu dupľom...😲
@katriss nooo to bude aj nasa asi;)sak ani satnik nevymienam poriadne!ona stale nieco papa len je drobecek!
@brckava105 ani ja, viac menej stojíme dosť dlho na jednej veľkosti. Aspoň to vynosí 😀 ale vysoká je podľa tabuľky priemerne na svoj vek. Tam určite zohráva rolu aj genetika...

A doktorka ti co povedala, aka sa narodila? Ak je to v genetike, nic s tym neurobis. Pokial pekne papa a nechudne, ja by som to neriesila. Je to individualne, nasa ma pol roka a ma 8kg, ale narodila sa a mala 4kg, takze pribera v pohode.