10 mesačná dcérka málo papá

0kristina0
13. jún 2017

Ahojte mamicky
Prisla som si po radu alebo nejake tipy ako na to moje dieta. Dcerka ma 10 mesiacov a prikrmy papa malo. Zacali sme od 5 mesiaca a prve 2 boli o tom ze zjedla 3 lyzicky a dost. Rano ked vstane vypije mlieko, ide spinkat a ked sa zobudi zje ovocnu vyzivu (momentalne je sezona takze kazdy den ma cerstve) niekedy len 60 ml, niekedy 100 ml a uz sa stalo iba raz ze spapala 160 ml. Obedy su najhorsie, tie niekedy zje 30 ml, malokedy 60 ml(to len vynimocne) ale vacsinou sa stane ze po prvej lyzicke ju uz napne. Podotykam ze jej stale mixujem (ma dva zuby). Poobede ma kasu, tu papavala velmi pekne (lebo je zarabana s UM) a v poslednej dobe ledva zje 60ml. Zakazdym prikrmom ju dokrmujem mliekom. Prosim nepiste mi aby som jej uz mlieko nedavala lebo ja som rada ze aspon to mi vypije. Ona vazi len 7 kg a som vdacna za kazdy gram co priberie, ona od narodenia slabo pribera. Porodnu vahu mala 2780g. Na noc pije mlieko a to jej zarabam 180 ml, co sa cudujem ze tolko vypije ked cez den da max 150ml na jedno krmenie. Toto nepapanie ma mat po kom, jej tatko bol taky isty, nic nechcel jest, jeho mama hovori ze nechape z coho zil. Teraz je pravy opak, zjedol by aj mna 😀. Toto jej papanie ma zo zaciatku dost trapilo ale potom som si povedala ze nijako to nemozem zmenit, nasilu jej davat nemozem a ked je spokojna ona budem aj ja. Lenze cim je starsia, tym mam viac obavy kedy sa mi rozpapa. Ja by som tak strasne chcela aby papala to co my. Tak rada by som jej vyvarala ale bohuzial vsetko konci v zachode 😢.
Potrebovala by som od vas radu, hlavne od mamiciek ktore maju s nepapkacom skusenosti (tie ma vedia najlepsie pochopit) co urobit inak aby jej chutilo. Dalej by som uvitala radu ako zacat postupne ju ucit na vacsie kusky aby som jej nemusela mixovat.
Budem naozaj vdacna kazdej co sa podeli o skusenost alebo poradi cokolvek.

siska53
13. jún 2017

@0kristina0 nic, netrapit sa,nechat tak..zvlast ak to m mat po kom.
Jefdine,ze by si chcela zistovat,ci nema.malo zeleza,vraj vtedy deti menej jedia..prosot krvny obraz.

Moje mladsie je take.. Od bruska.prosto menej papavala-menej som.pribrala,len obligatnych 12kg,menej ma posielala do kuchyne.
Aj potom slabsie jedla,ona ale bola na MM a menej priberala. Prikrmy tiez nic moc. Ona mala v roku kusok cez 7kg a to mala normalne 3090,ked sa narodila. Lenze u nej stacil podnet typu dovolenka, alebo bracek, dalej rast zubkov (a to prvy mala az v 12.m.), soplik a uz zle jedla. Lepsiz sa rozpapala az po 2.roku,ked jej konecne dorastli vsetky zubky,ktore ma mat. Teraz su obdobia,kedy papa velmi dobre a obdobia,kedy je to o nicom. Moja segra i ja sme boli take tiez (u mna na to bol dovod),vyrastli sme z toho,rovnako ako moja svagrina.

Pre mna je zaklad netrapit sa,lebo dieta to vie vycitit a zacne ta s tym.terorizovat.

lubina
13. jún 2017

@0kristina0 my sme s jedlom pri starsej dcerke bojavali stale, ona proste nechcela jest skoro nic...ked mala rok tak nemala ani 10 kg, a priberanie bolo pomale pomalicke ...teraz ma 11 rokov a vazi 28 kg, zatial co jej spoluziacky aj do 40 kg...no, ale robili sme co sme mohli, aj ku dr, som s nou isla, ze nejedava vela. Porobili testy, je ok. Doktorka povedala, ze to je taky typ a mam cakat do puberty, ze hadam potom priberie. Ona aj dost sportuje, tak to ani neriesiem uz. je zdravotne ok, tak vahu som uz prestala riesit. Ale uplne ta chapem, prechadzala som si tym istym, kazdy prikrm bol boj, vsetko nove, co som jej chcela dat odmietala....teraz uz okusi vsetko, aj ked nie vsetko zje. Neviem ako by som ti poradila, lebo my sme bojovali a neslo to, proste zrejme niektore deti su take...ale chapem ta a drzim palce. Nasa druha dcerka jedava normalen, nie je to taky obrovsky problem ako s prvou. A aj ked ma jedlo, ktore jej nechuti, to ma asi kazde dieta a asi aj dospeli nemaju vsetko v oblube....drzim palce nech sa dcerka rozpapka 🙂

0kristina0
autor
13. jún 2017

@siska53 na ten krvny obraz sa spytam na najblizsej poradni lebo aj to sa trosku bojim aby mala vsetko ok. Presne aj nasa, staci ue ma sopel, idu zuby a papa este horsie ako co som napisala. Teraz tri tyzdne dozadu bola chora a par dni mi uplne odmietala otvorit usta tak bola iba na mlieku. Tak som si povedla ze nevadi ved ani mne nechuti ked som chora. Ako vyzdravela tak asi dva dni jedla krasne, to som len pozerala ci mi vymenili dieta ale potom zase zacala zle. Je pravda ze jej teraz idu aj zuby ale ona takto slabo papa od narodenia. Zacinali sme na 60ml mlieka. Oproti inym detom velmi malo.

@lubina budem to musiet akceptovat ale je to velmi tazke

Viete mi este poradit ako ju mam zacat ucit na vacsie kusky aby sa mi nepridusila?

gabrielkaa
13. jún 2017

Ja som mala presne ten istý problém, jedla veľmi malo a aj to len ovocné kaše, nič iné nechcela. Kojila som ju ale dosť dlho. Do cca 1 roka to bolo takto, nič nechcela a ja som už bola frustrovaná. Ani nepamätám ako to prešlo, skôr vy som ale povedala, že som to potom prestala riešiť . Neskôr začala jesť chlieb a cestoviny, suché len z olivovým olejom. Doteraz nezje hocičo, je vyberavá, ale našli sme spoločne čo jej chutí a snažíme sa jesť veľa sezónnej zeleniny a ovocia.. váhu ma síce pod priemer, ale inak jej nič nechýba 🙂

girlnextdoor
13. jún 2017

Len vydržať...
Naša bola od narodenia na UM, jedla a priberala veľmi málo, prikrmy sme začali dávať od ukončeného 4 mesiaca... Jesť však začala až v 14 mesiacoch... V roku mala 8 kg. Dovtedy to bol bol, nervy, stresy, kopa výhodeneho jedla... Mala som problém dostať do nej pol litra mlieka denne.
Ale prešlo to, teraz má dva roky, je 4 polievky dookola, mäso s ryžou a ryžu s mäsom 😅 mne už to ide krkom...
Na druhej strane je veľmi pohyblivá, aktívna, napreduje ako má a hlavne za tie dva roky nebola ani raz chorá...
Takže len vydržaj pioner 😉

0kristina0
autor
13. jún 2017

@gabrielkaa
@girlnextdoor
dakujem za povzbudenie baby

kalendarik
13. jún 2017

@0kristina0 ja som môjho mladšieho s veľkými problémami kojila cca 6mesiacov, potom sme prešli na UM. Zo začiatku mi príkrmy začal papať celkom pekne, ale keď mal cca 8 mesiacov, tak sa to všetko zhoršilo, nechcel dokopy nič dať do pusy, normálne ho striaslo, keď videl lyžičku, napínalo ho, vypľúval mi. Takže nejedol skoro nič a tiež som bola rada, že aspoň to mlieko vypije. Úplne Ťa chápem, bola som tiež na nervy z toho nejedenia, a nemala som ani chuť nič variť, keďže všetko išlo rybkám do WC😉 Doktorka najprv, že idú mu zuby, tak preto, že to prejde - mal už vtedy 8 zubov🙂 Ale nám sa k tomu pripojilo zahlienenie - mal stále soplíky, a chrčalo mu na prieduškách, nakoniec mu dr. zobrala krv na bielkovinu kravského mlieka a mal brutálne zvýšené hodnoty. Hneď sme vysadili mlieko a mali sme špeciálne hydrolyzované bez BKM. Ja by som neverila, že krpec mi v ten deň ako som mu nedala to mlieko, začne normálne jesť. Tak určite daj zobrať krv - pre istotu, teraz má syn dva a pol roka a zje viac ako ja😉 Teraz sa zase trápime so starším 5 ročným - od dvoch rokov je celiatik a nezje dokopy nič, ale na gastre mi vždy povie, aby som pri celiatikovi neriešila váhu, tak sa snažím😉 Veľmi držím palce, nech je to ok.

0kristina0
autor
13. jún 2017

@kalendarik urcite jej dam zobrat krv, dakujem

katy2015
13. jún 2017

Ako už píšu vyššie,nechať to tak, neriešiť,nestresovat,aj keď je to ťažké. Viem o čom hovorím,mám tiež doma nepapkaca a od narodenia som nič iné neriešila,len,že malo papá,pomaly priberá,pomaly rastie. Doktorka vždy povedala,že jej nič nechýba,má peknú farbu, aktívna, tak dať toľko,koľko jej chutí. No nebolo mi vždy všetko jedno,dost som sa pre to trápila. Kojila som malo,a UM zjedla koľkokrát len 40ml. S prikrmami sa tiež nepretrhla,aj keď s chuťou začala,po chvíli už najedena. Jednoducho, stačilo jej. Ani za svet o lyžičku viac. Teraz je to také isté,má skoro tri roky a ešte sa poriadne nerozjedla,no akceptujem to. Zje toľko,koľko chce. Niekedy ju donútim,keď viem,že nejedla,musí byť hladná,ale vymýšľa,lebo sa chce hrať. Jednoducho,jedlo nie je pre ňu dôležité. Ani spánok😃. Takže pokoj,každé dieťa je iné,možno z nej nikdy extra jedak nebude. Naša mala v roku 74cm a asi 8kil,úplný drobec a teraz má 93cm a 12,5kila. Je menšia,ale energie má za troch😃. A k tomu,aby sa naučila jesť kúsky-nemusi mať zuby,naša mala v roku 2,skús je to len vidličkou roztlacit,nie úplne zmixovat,prip.dat do ruky kúsok jabĺčka,banánu,rozku,chleba...nech si hryzka,zuzle.

zabina27
14. jún 2017

ja mam sice vacsich jedakov, ako mate tu maminky, ale dcerka teda jedava menej a viac je vyberava ako syn, on odmala jedol ako "kombajn", neprotestoval (ma 3 roky), mala bude mat rok, ale tie babatkovske kasicky nikdy moc nechcela, furt som musela vymyslat, ako co do nej dostat. jej zachutila nasa strava, jasne, ze nie osolena, korenena (ale jemne trosinku osolim, aj ked pri synovi som sa dusovala, ze nikdy!), jej to viac chuti, ja som rada, ze nieco zje, pripadne zje aj hotove kupovane pohariky, pri tych sa naucila aj na kusky, kedze tie urcene tusim od nejakych 8 - 10 mesiacov uz maju jemne kusky. tak mozno vyskusaj kupit poharik @0kristina0 , pripadne ako uz bolo napisane - rozok, chrumku do ruky, jasne, ze davaj pozor, aby jej nezabehlo, ale musi sa raz zoznamit s kuskami 😉 pripadne ak sa zaujima o tvoje jedlo, daj jej ochutnat 😉
no, pohariky a neochutena nasa strava u mojej malej zabrali, lebo varit, mixovat kasicky a potom ich vyhadzovat ma jednoducho prestalo bavit...

0kristina0
autor
14. jún 2017

@katy2015
@zabina27 dakujem baby, vyskusam vsetko mozne