icon

14 mesačné dieťa ešte nechodí

andy8809
25. jún 2015

Ahojte, chcem sa spitat, ci ste mali taky ,,problem" ze dieta v 14.mes.este nechodilo same. Sama sa postavi, ale ked ju pustim tak niekedy spravi 3 kroky a potom spadne. Viem ze kazde dieta je ine. V auguste mame ist na poradnu, tak som zvedava....Doktorka nas moze poslat na rehabilitaciu?dakujem za rady 😃

lilimoni
25. jún 2015

@andy8809 moja sa zacala v 14 mesiacoch pustat nabytku a spravila par krokov a capla na zadok 🙂 o mesiac uz cupkala sama 🙂

ejkam
25. jún 2015

aj môj starší synček začal sám chodiť až keď mal 14,5 mesiaca🙂 neboj ešte sa nabehá......

hori
25. jún 2015

@andy8809 nas takto poslali na neurologiu, tam pre istotu urobili sono mozgu, nic sa nenaslo, doki nam povedala, ze ak dieta lezie a samo sa vie z lezenia posadit a sediet, ak sa vie vytiahnut z polosedu do sedu, tak je vsetko v poriadku... my sme sa nacakali az do 17 mesiacov... a dovody boli mierne svalove oslabenie, prilisna opatrnost a silna preferencia lezenia, nic viac v tom nebolo...

andy8809
autor
25. jún 2015

Dakujem, ale niekedy sa mi zda, ze ma problem aj s rovnovahou😖

kuratko
25. jún 2015

moj syn zacal chodit az v 15 mesiacoch. a je uplne zdravy. ale radsej stvornozkoval. 🙂

seahorse27
25. jún 2015

Naša mala susedka začala chodiť ako 15-mesačná, je uplne v poriadku 😊 moja dcérka ako 13-mesačná a synček je tiež taký leňoško, tak tiež tipujem, ze to príde takto neskôr...

bonaqa2013
25. jún 2015

@andy8809 to je v pohode, ona chodiť bude..... Za chvíľu ju ani nedobehneš....

zabina27
25. jún 2015

@andy8809 nas maly ma 13 mesiacov a tyzden a tiez este nebeha, posledne 2 dni sa naucil sam sa pustit a prejst par krokov, celkom ho to bavi, stale skusa, aj ked casto capne na zadok. tiez som sa nad tym uz dlhsie zamyslala, lebo vsetky super genialne rovnako stare babatka v okoli uz dlho behaju, ale v podstate je zo zdravotneho hladiska normalne zacat do 18 mesiacov, takze som si stale hovorila, ze este ma teda cas a nabeha sa v zivote este dost 🙂 ale teda zacal uz a asi bude postupne skusat, uvidim, kedy uz bude tak s istotou chodit 🙂 ale nasmu sa ani do stvornozkovania velmi nechcelo, vtedy som si pre srandu hovorila, ze si setri kolena na starobu 😀 ale ked zacal, tak liezol ako drak, v podstate stale je na styroch rychlejsi ako ja 😀

stastenka42
25. jún 2015

@andy8809 my sme začali 13,5 mes. Mudr nam povedala že ak dieta nezačne do 17 mesiacov same chodit,potom sa tomu treba začat venovat..neboj,zachvílu začne..naša vlastne nechodí,ona behaaa 😀

karolka1
25. jún 2015

Moja tiež začala až keď jej vrstovníci už behali... dala nám krásny darček na Silvestra, mala vtedy bez pár dní 16 mesiacov. Ale tiež som už bola ako na tŕňoch 😅 do 18 mesiacov má čas ;)

vierkac
25. jún 2015

tu vo francuzsku bezne 15 mesacne deti nechodia a nikto sa nad tym nezamysla. riesi sa to az po 20 mesiacoch. moj spravil prve kroky 13 mesacny a vsetci odpadavali, ze ako skoro!!! ved ked tvoj sam spravi 3 kroky, tak chodi! kam sa ponahlame?

adelusha
25. jún 2015

To je v pohode. Nás druhý syn začal az v 15 mesiacoch. Ma čas, radšej nech sa jej poriadne spevnia svaly než by sa ti potom mala hrbit a krivit nohy, ked sa jej predčasne zaťaží chrbtica

siska53
25. jún 2015

@andy8809 a co,ze este nechodi? Do 18.m.ma cas.
Nasa zacala tyzden po 18.m.,ja tiez v 18.m. A obe chodit vieme. Tak nestresuj. Ak by to nebolo v poriadku,dr.vam.povie.

andy8809
autor
26. jún 2015

Dakujem Vam, ste zlate 🙂

lilimoni
26. jún 2015

@andy8809 neboj sa ty nic 🙂 ide leto, pojdete sa kupat a voda ju spevni a v auguste ju nahanat budes musiet 😀

lauricka
26. jún 2015

@andy8809 dieta ma zacat chodit do 18 mesiacov, takze chciet ist zo 14 mesacnym na rehabilitaciu za to, ze nechodi, je trosku divne, lebo to vyzera, ze nema ziadne problemy podla toho, co opisujete. Nechajte ju robit, co robi, robi to spravne a dopracuje sa k chodeniu celkom sama. Najlepsie jej pomozete,ked jej nebudete pomahat. A ked sa bude chciet pustit, bude na to sama dostatocne pripravena, tak sa pusti. Preco ju pustate vy predcasne do priestoru a sposobujete jej stres? Parkrat spadne kvoli tomu, ako pisete a mozete zaciatok chodenia vy sama oddialit prave preto, ze bude mat obavy, ktore ste jej sposobili vy sama.

breznica
26. jún 2015

ahoj,môj brat začal chodiť ako 15mesačný,ani neštvornožkoval,ale bál sa pustiť.teraz má 30 a neboj,nachodený už je dosť 😀 😀 😀 😀 😀

ivica46
26. jún 2015

moja malá mala v utorok 14 mesiacov, štvornožkuje, sama sa vie postaviť pri nábytku aj stolíku , ale samostatne ešte nechodí, vôbec nemám z toho stres , ked bude pripravená tak začne .

leuska35
26. jún 2015

Ahojte ja mám taký problém mám 14 mesačnú dcéru je šikovná ale je strašne nervózna vôbec sa nevie sama hrať všetko rozhadzuje hračky ju vôbec nezaujímajú nič nemôžem pri nej urobiť he to normálne má s tym niektorá skúsenost?

andy8809
autor
26. jún 2015

@leuska35 ahoj, skus ine veci, ako napr.misky, dozy, varechu, naberacky,....moja miluje tie veci. Potom hracky jej odlozim a o tyzden ich vyberem a strasne sa tesi 😃

leuska35
26. jún 2015

S tým ju baví sa hrať ale všetko na chvíľu🙂

martaniana
26. jún 2015

náš syn mal takmer 15 mesiacov keď začal sám chodiť a dcéra takmer 17 mesiacov, netráp sa príde to..už čo nevidieť 🙂 niektorí deti sú také..stále do 18 mesiacov má čas..netreba porovnávať, o nič nepríde..

andy8809
autor
26. jún 2015

@leuska35 neskusala si to vonku alebo s inymi detickami. My sme jej kupili na balkon pieskovisko, taktiez strasne lubi kreslit. Alebo skuste odlozit hracky po byte, nech to pohlada 😃

siska53
26. jún 2015

@leuska35 a skusala si ju zamestnat sa tym,co robis ty? Ze robit to spolu? To deti maju rady (kym su take male).

martaniana
27. jún 2015

my sme skúšali kde čo a nič nezabralo museli na to prísť samé..určite skús motivovať ale určite nepreháňať oni vedia kedy je ich čas..

mibi41
27. jún 2015

Moja zacala chodit v 15tich mesiacoch,tak v pohodicke vsetko chce svoj cas 🙂

zeytin
27. jún 2015

Staršia začala robiť prvé opatrné kroky keď ešte nemala ani rok... mladšia ani za svet. V 15. mesiacoch som s ňou šla k lekárke v rehabil. centre Harmony. Tá mi na to povedala, že citujem "to ste celé vy, maminy... vy by ste chceli všetko hneď" ... Vraj to vôbec nie je problém, ešte má čas. Tak som čakala a o dva týždne po návšteve začala chodiť, ale takým spôsobom, že nie 2-3 nesmelé krôčky, ale prešla krížom cez celý byt, dokonca aj cez prah dverí bez pádu... Uaaau... bola úžasná. Takže ono to príde 🙂

martaniana
27. jún 2015

@zeytin presne tak 🙂