icon

16 mesačná dcéra odmieta každého okrem matky

sandra_sul
6. máj 2013

Posledne dva tyzdne je na mne dcerka uplne zavesena,okrem casu,kedy sme vonku...Nechce ist ani ku babke na ruky atd. Pred tym s tym vobec nebol problem.V noci sa tlaci na tu stranu postielky,pri ktorej spim ja a vyzaduje si,nech ju hladkam a jedine vtedy je kludna.Zubky to nebudu,lebo ked jej sli,tak sa spravala inac.A ,,mudre knihy'' 🙂 co mam doma,su o obdobi do 1 roka.No a neviem,ci aj po roku je nieco take ako separacna uzkost atd.Viem,ze deticky maju svoje obdobia.Lenze pride mi to divne,ze ked nieco robim a nemozem ju vziat na ruky,tak chyti amok,hodi sa o zem a bucha si hlavicku o dlazku alebo sa bije.Viete mi niektora poradit stranku alebo knihu alebo z vlastnej skusenosti atd. podla ktorej by som sa vedela trochu orientovat.Myslim tym hlavne ako prekonavat take obdobia...Dakujem

unavenasom
6. máj 2013

@sandra_sul druhy vrchol separacnej uzkosti je prave kolo 1,5 roka..daj ju k sebe, vela sa mojkajte..prejde to

majka1981
6. máj 2013

suhlasim, ze okolo 1,5 roka je vrchol separacnej uzkosti. vela sa jej venuj, hrajte sa spolu, moze Ti "pomahat" v domacnosti, spite spolu. ked niekde ste, tak ju nenahaj samu v cudzej miestnosti, ber ju tam aj na wecko, netlac ju do nicoho co nechce sama od seba. prejde to! citala si knizku respektovat a byt respektovan? odporucam. nejde sice o separacnu uzkost, ale o celkovu komunikaciu s dietatom a ako predides tym, aby sa "nehodila o zem" a "buchala hlavu", o par tyzdnov uz moze zacat "obdobie vzdoru", tak aby si bola pripravena 🙂

euka210
9. máj 2013

aj ja som myslela ze po 1,5r sa to bude zlepsovat 🙂 ze uz nebude taky zyvisly na mne, ale nedavno mal a este aj trochu ma obdobie, ze zrazu jest musim davat len ja, hoci predtym nebol problem s tatom ci dedom. Byvame so svokrovcami, ktorych vidi kazdy den a nechcel k nim ist na ruky uz davno, s jedenim sa to lepsi 🙂 Ma to aj trochu hnevalo, lebo to velmi zatazovalo psychicky, ale dieta ma svoje vlastne potreby a kasle na mudre knihy. Vela sa tulit a davat mu istotu, objatia, salenie a pod.
Ked varim, zoberiem na ruky, ukazem a ide dole...ze sa hadze o zem, tzn. ze zacina sa prejavovat obdobie vzdoru. Aj nas v takom veku pomaly zacal skusat. Ked nemoze, tak nemoze a moze revat a lezat na zemi kolko chce. Si ublizuje, lebo vie, ze ustupis. Netreba ustupit (len asi nemate koberce ako my, kde je to bezpecne :( )