16 mesačná dcéra odmieta každého okrem matky
Posledne dva tyzdne je na mne dcerka uplne zavesena,okrem casu,kedy sme vonku...Nechce ist ani ku babke na ruky atd. Pred tym s tym vobec nebol problem.V noci sa tlaci na tu stranu postielky,pri ktorej spim ja a vyzaduje si,nech ju hladkam a jedine vtedy je kludna.Zubky to nebudu,lebo ked jej sli,tak sa spravala inac.A ,,mudre knihy'' 🙂 co mam doma,su o obdobi do 1 roka.No a neviem,ci aj po roku je nieco take ako separacna uzkost atd.Viem,ze deticky maju svoje obdobia.Lenze pride mi to divne,ze ked nieco robim a nemozem ju vziat na ruky,tak chyti amok,hodi sa o zem a bucha si hlavicku o dlazku alebo sa bije.Viete mi niektora poradit stranku alebo knihu alebo z vlastnej skusenosti atd. podla ktorej by som sa vedela trochu orientovat.Myslim tym hlavne ako prekonavat take obdobia...Dakujem
suhlasim, ze okolo 1,5 roka je vrchol separacnej uzkosti. vela sa jej venuj, hrajte sa spolu, moze Ti "pomahat" v domacnosti, spite spolu. ked niekde ste, tak ju nenahaj samu v cudzej miestnosti, ber ju tam aj na wecko, netlac ju do nicoho co nechce sama od seba. prejde to! citala si knizku respektovat a byt respektovan? odporucam. nejde sice o separacnu uzkost, ale o celkovu komunikaciu s dietatom a ako predides tym, aby sa "nehodila o zem" a "buchala hlavu", o par tyzdnov uz moze zacat "obdobie vzdoru", tak aby si bola pripravena 🙂
aj ja som myslela ze po 1,5r sa to bude zlepsovat 🙂 ze uz nebude taky zyvisly na mne, ale nedavno mal a este aj trochu ma obdobie, ze zrazu jest musim davat len ja, hoci predtym nebol problem s tatom ci dedom. Byvame so svokrovcami, ktorych vidi kazdy den a nechcel k nim ist na ruky uz davno, s jedenim sa to lepsi 🙂 Ma to aj trochu hnevalo, lebo to velmi zatazovalo psychicky, ale dieta ma svoje vlastne potreby a kasle na mudre knihy. Vela sa tulit a davat mu istotu, objatia, salenie a pod.
Ked varim, zoberiem na ruky, ukazem a ide dole...ze sa hadze o zem, tzn. ze zacina sa prejavovat obdobie vzdoru. Aj nas v takom veku pomaly zacal skusat. Ked nemoze, tak nemoze a moze revat a lezat na zemi kolko chce. Si ublizuje, lebo vie, ze ustupis. Netreba ustupit (len asi nemate koberce ako my, kde je to bezpecne :( )

@sandra_sul druhy vrchol separacnej uzkosti je prave kolo 1,5 roka..daj ju k sebe, vela sa mojkajte..prejde to