icon

18 mesačná dcérka si ubližuje

marcelka932
11. jan 2014

Ahojte mamicky ..mam 18 mesacnu dcerku je uzasna nikdy sme s nou nemali ziadne problemy ako sa stazuju ine mamicky co tu citam ..ze dieta place , nespi , je nervozne nekludne ,chorlave... Proste vsetko toto nas chvalabohu obchadza az si taku dcerku nezasluzim ..aj ked si myslim ze ma to vsetko dobehne v jej puberte alebo pri druhom dietatku 🙂 ... Ale predsa potrebujem radu znepokojuje ma na nej ze ked sa chce npr.chytit rury (co je u nas zakazane) alebo wc misi...alebo nieco ma v plane vyparatit A ja po nej trosku zvysim hlas zacne sa bit po hlave..ale nieje to len take tapkanie ona sa naozaj silno mlati po tvari Uz som si to vsimla viac krat. Asi mesiac dva do zadu ..je to zvlastne neviem co si mam o tom mysliet..zdoraznujem ze som jej nikdy netapla ani po zadku a ani nikoho nevidela aby sa bil .. Tak neviem preco to robi ..mate s niecim takym skusenost ?? Vopred dakujem za vsetky rady

luba28
11. jan 2014

@marcelka932 upozornuje na seba a skusa ci nepovolis jej to,co mala v plane,.....skus si ju nevsimat,....

janka9898
11. jan 2014

my sme mali podobny problem so starism tiez okolo tych 18-20mesiacov ale nas si buchal hlavu o zem alebo stenu od jedu najskor sme ho upozornovali ze sa to nema atd atd tak zacal este viac potom sme si ho prestali vsimat a do 3tyzdnoch bol klud

jolana1954
11. jan 2014

ked ti môžem poradiť ,potrebuješ odbornú pomoc , viem o čom hovorím ,mám pestunskej starostlivosti 10roč.chlapca, je u mňa už 6-tý rok ubližoval sám sebe , aj on robieval taká veci že som nevedela čo sním mám robiť,najprv som myslela že ja robím volačo zlé ,potom ked začal chodiť do škôlky robil to aj tam, aj mi sme mysleli že to vyrastie,no nestalo sa ,teraz už chodý do školy je švrták a už ubližuje aj spolužiakom dokonca aj p.učiteľke chodievám sním k dets,psychiatriu ,už bol aj psych.liečebni ,má poruchy správania .najprv skus u dets.lekara, a uvidíš čo ti povie možna že to nie je nič vážne ln ti takto dává najavo že sa jej to nepáčí .želám vám všetko dobré. 🙂

shibaba
11. jan 2014

@marcelka932 no, áno, je to trošku čudné, ale my sme mali s dcérkou skoro identický problém a ešte niečo naviac...Dialo sa to v období, keď dcérka mala medzi pol druha rokom až dvomi. Nebila sa po hlávke, ale akonáhle jej niekto podal ruku, vzala ju, skrútila do päste a celou silou si ju začala tlačiť o noštek , ak tento "majiteľ ruky" nezareagoval rýchlo, tlačila až tak silno, že mala úplne červený nos aj polovicu čela.Alebo ju niekto držal na rukách a ona sa opäť noštekom z celej sily tlačila o bradu, tak, že ju to určite muselo bolieť. No a to "niečo naviac", čo som spomínala v úvode bolo tiež veľmi nepríjemné, našťastie už nie bolestivé, ale spôsobovalo to mne aj manželovi veľmi trápne a ťažké momenty. Kedykoľvek sme boli niekde na nákupoch a malá si niečo vybrala, kým sme stáli v rade pri pokladni, sústavne nám bozkávala ruky a ďakovala, vtedy ešte ako "ďaku".Bolo to hrozné, každý, kto to sledoval nás prepichoval pohľadom, no proste des.Toto však postupne odoznelo, dnes má dcérka desať rokov a paradoxne by mi nevadilo, keby teraz poďakovala aj častejšie 😀 . No a tie jej útoky na vlastný noštek tiež prešli v podstate samé, jediné, čo som vtedy robila, bolo, že som jej v tom zabránila, pohladkala a pobozkala noštek so slovkami "môj-môj".Či ti môj príspevok pomôže neviem, ale vedz, že nie si sama v trošku zvláštnej situácii a tvoje baby to za chvíľku prejde 🙂 🙂 🙂

shibaba
11. jan 2014

@jolana1954 Jolanka, som si istá, že to myslíš dobre, ale nemyslím si, že toto je ten istý prípad.Ak som správne rátala, chlapček v tvojej starostl. mal 4 roky, keď prišiel k vám, no za sebou už mal dosť dlhé obdobie nato, aby zažil niečo traumatizujúce, prípadne sa dá uvažovať aj o genetickej predispozícii...V tomto prípade ide o skutočne malé dieťatko, ktoré podľa všetkého vyrastá v milujúcej rodine a skôr si myslím, že ide o preexponovaný prejav na karhanie maminy, čo je v takomto veku nezriedkavé. Mimochodom, úprimne ťa obdivujem za to, že si sa rozhodla poskytnúť domov a určite aj lásku cudziemu dieťatku, držím palce 🙂

jolana1954
11. jan 2014

ano máš pravdu do tých 4rokov všeličol už prežil 😔 ,vieš nemyslela som že je to taký istý prípad,viem aké sú malé deti urobia preto všetko aby dosiahli svoje, ja mám 4deti v pest.starostlivosti ,niekedy je u nás ako v blázinci ,ale čo mám robiť mám ich rada akoby boli moje tak sa majte a držim vám palce.pekný večervám prajem. 😀

zrka
11. jan 2014

tak nas ma 2,5 roka a robi podobne. Ked mu nie je povôli, tak si trieska celo o stolicku, pripadne sa zakusne do stola, trieska rukami okolo seba a do toho jaci ako zmyslov zbaveny... urcite to prejde, len uz aby to bolo, vsak? 😀

33kacora33
11. jan 2014

moja dcerka to robievala tiez a k tomu si aj hlavu o zem trieskala... postupne to prestavalo a teraz to urobí len velmi zriedkavo.. ma 3r...

zeytin
11. jan 2014

Aj naša mladšia si trieskala hlavu o zem, keď sa jej niečo nepáčilo ... po pár týždňoch to prestalo 🙂

katuska268
11. jan 2014

v tomto nie si sama,moj syn toto robil od 1,5 roka do troch rokov,ked som mu nieco zakazala alebo tak,zacal ziapat buchat sa pastami do hlay a dokonca sa aj skutova,hadzat sa o zem.robilo mi to vrasky na cele,bala som sa ze ci to nie je nejaka psychicka porucha,ale potom casom to prestal robit,mozno to bude aj u vas tak. 🙂

culia1
11. jan 2014

@marcelka932 tvoja mala dospela do obdobia vzdoru a prejavuje to tymto sposobom. Ja ked som to prvykrat spozorovala u mojho v 17 mesiacoch, tak som obvinovala seba, ze co som to za matka, ze sa mi dieta zacalo hadzat o zem, dupat nohami, rozhadzovat rukami, ked dovtedy to bolo dobre dieta. A potom som zacala citat a radit sa so starsimi mamickami. bud to malej v kratkom case odozneje, ak nie, je to normalne do 4 rokov dietata, odporucam ti len kupit si napr. mudru knizku http://www.martinus.sk/?uItem=131970 dobre citanie, celkom je to dobre napisane. Drz sa

liviatn
11. jan 2014

Ja to zatial nepoznam ale kamaratka ma na to upozornovala. Jej maly si doslova trhal vlasy. Vraj je to prejav hyperaktivity, a zakaz mu nedovolil uvolnit napatie, energiu tak sa hoval takto. Alebo si buchal celo o stenu az do krvi. Aktoneprestzne alebo ak sa to bude ztupnovat naVstil det.lekárá.

marcelka932
autor
11. jan 2014

@culia1
@katuska268
@zeytin
@33kacora33
@shibaba. Dakujem vam za to ze ste mi poradili a ze niesom prva v tejto cudestnej situaci dakujem a dufam ze to prejde a vam prajem aby vas deturence posluchali a robili vam len a len radost 🙂i

marcelka932
autor
11. jan 2014

@liviatn
@jolana1954
@luba28

@shibaba. Dakujem vam za to ze ste mi poradili a ze niesom prva v tejto cudestnej situaci dakujem a dufam ze to prejde a vam prajem aby vas deturence posluchali a robili vam len a len radost 🙂i

shibaba
11. jan 2014

@marcelka932 Rado sa stalo a podobne 🙂

abbie
11. jan 2014

moj bude mat 3 roky a pred mesiacom to zacal robit... ked som mu povedala, aby to nerobil, bude ho to boliet, tak just zacal este silnejsie a este aj povedal, ze chcem,aby ma to bolelo 😝 potom babka dosla na jednu fintu, ktora celkom dobre zabrala, ked si zacal trieskat po hlave, tak mu povedala, ze nerob lebo ti vypadaju vlasy a on prestal... nechce byt plesaty 😀

tina2213
21. feb 2014

@marcelka932 ahoj.moja dcérka má 19 mesiacov a tiež ked jej niečo vezmem alebo zakazem začne sa biť po hlave. Ked bola menšia tak si od jedu hlavu o zem búchala. To už prešlo a ani som to neriešila vôbec som si ju nevsimala pokiaľ nehrozilo že si uŽ moze ublížiť.teraz si tiež nevšímam ked sa bije.tak dúfajme že to prejde