19 mesačná dcérka má nohy do x

evka_evka
15. apr 2015

Mamicky mam taku otazku.moja 19 mesacna dcerka chodi uz sama.pridrziavam ju len ked ide do kopca alebo s kopca a na moc hrbolatej ceste.svokra ma vsak nastrasila. Podla nej dcerka casto pada co sa mne nezda a predsa len je este dost mala si myslim aby chodila bez padov.ma kolienka troska viac pri sebe. Chcem sa len spytat ci je to len esteticky problem alebo to moze mat nieco s tymi padmi.dakujem

kittyjuliette
15. apr 2015

Ja mam tiez nohy tak trochu do x-spolu s brcavymi vlasmi dedicstvo po starkej😧ale teda okrem toho estetickeho hladiska nemam a ani ako dieta som nemala nikdy ziadny problem

hanka_april
15. apr 2015

aj moja ma nohy do X (po svokre 😅 ) a nepada, chodi sama pekne presne od svojho 1r a 3dni 😀

margarita
15. apr 2015

moje deti mali vsetky kolienka do X, to je este v tomto veku uplne bezne, skor ak by sa to nezlepsovalo, moze to byt priznakom plochych noh, ale to riesi ortoped az tak okolo 3 rokov najskor, dovtedy je este chodidlo velmi tucnucke a klenba sa vyvija, vidno to riadne az v tych 3 rokoch. moji obaja potom na ploche nohy dostali ortop.vlozky aj topanky a tym sa aj tie kolienka vyrovnali.

nufanek
15. apr 2015

@evka_evka Ahoj, aj moj maly ma nozky do x. Ma 2,5 roka. Boli sme na ortopedii, predpisali mu vlozky do topánok na mieru a cviky na ploche nohy. No maly pada velmi vela, v priebehu 15 minut behacky na ihrisku aj 6x. Chcela by som navstivit este iného ortopeda, lebo sa mi nezda v poriadku, ze neustale pada a je jedno, ci ma topánky z vlozkami alebo bez. Kazdopadne by som to v tvojom pripade sledovala. Ono sa to moze upravit same, keby sa to nezlepsovalo, tak okolo tych 3 rokov bude treba navstivit ortopeda.

martynnka
15. apr 2015

Nemam skusenost, ale otvorila som tu temu, lebo ma napadlo, ze v skupine o chodzi naboso by ti dobre poraduli. Je tam aj kontakt na nejakeho fyzioterapeuta, ktory moze z fotky posudit co a ako. Presne sa ta skupina vola "Bose nozky - zdrave obuvanie nasich deti".

martynnka
15. apr 2015

@nufanek vyskusaj topanky s tenkou podrazkou, ohybne, bez klenby, dostatocne siroke a s nadmerkom 1,2-1,7cm. To su zhruba zasady spravneho obuvania deti. Ked ma tazke a neohybne topanky, je to pre dieta ako mat na nozkach "lyziarky"...

zuzik307
15. apr 2015

@evka_evka deti, ktore zacinaju chodit /okolo roka/ maju nozky do "O"...potom sa to meni, a nozky smeruju "X"...je to normalne a fyziologicke do nejakych 4-5-tich rokov...toto je nazor nasho ortopeda 🙂

evka_evka
autor
15. apr 2015

Dakujem Vam .budem ju sledovat a uvidime casom.podla mna nepada casto a predsa len je este mala a moze sa obcad zapotacat a padnut.nosi topanky protetika.

martinkaadominik
15. apr 2015

Mojej dcérke trošku smerujú členky do vnútra. Má 2,5 roka. Detská lekárka mi hovorila, že keby mala aj kolienka do X, poslala by ju k ortopédovi, aj keď nemá tie 3 roky, kedy sa to sleduje. Ja by som sa poradila o tom s detským lekárom.

kiwi82
16. apr 2015

moja takmer 5 ročná má nožičky do x, je to estetický problém ale môže byť problém aj s plochými nožičkami. podávaním vitamínu D by sa ešte trošku mohlo upraviť. ale ked je to genetika, tak nič.

martinaluky
19. apr 2015

@evka_evka moja jediná rada je...navštíviť pediatra!!!!! Príčin môže byť neúrekom nie ako tu čítam, iba plochými nohani. Poviem iba pár príkladov.
1, Nemá dieť nadváhu? takéto deti mávajú normále nohy do x, pretože je to pre nich najjednoduchší spôsob, ako svoju nadváhu udržať.

2, Vidí Vaše dieťa dobre? pokiaľ má zhoršený zrak, môže si to kompenzovať nožičkami do x, pretože je to najpohodlnejšia varianta, ako sa na nich udržať.

3, nemá nábeh na ploché nochy?...

Ale na toto všetko je Vám schopný odpovedať iba pediater a určiť správnu liečbu, prípadne odporučíiť návštevu u odborníka.