2 ročné dieťa nereaguje na meno. Je to v poriadku?
Ahojte maminy,chcela by som Vás poprosiť o radu a Vaše názory.Moja dcéra má 2 roky a nereaguje na svoje meno?Je to v poriadku?
@tomiholjubavi teoria krasna, realita niekde inde. Je ine ludia, zvieratka (aj ked tie vedia byt uplne ako ludia), cudzie deti a ine vlastne dieta, ktore mas doma 24/7. Pokial dieta v dvoch rokoh na niektore veci nereaguje, treba to riesit.
Syn prestaval postupne v 2 rokoch reagovat, prestal uplne rozpravat a v jednu chvilu sme si mysleli, ze ohluchol. Nereagoval ani na hracky, ktore pri nom vydavali zvuk. Nakoniec sme skoncili na logopedii a u psychologicky. Ma naruseny vyvin reci, zaostava o 2 roky za rovestnikmi, co j dost masaker. Ma autisticke znaky, ale len nieco a skor to suvisi z problemov v komunikacii. Keby som sa mohla vratit o 1,5 roka naspet, hned by som to riesila. Ja som cakala, pocuvala mudre reci, ze to chce cas a nakoniec sme tam, kde sme. Radsej 10 x k lekarovi ako nieco zanedbat.
@simojka chod za pediatrickou, nech ta posle na vysetrenia. ORL najskor, nech sa vyluci problem tam. Logoped aj psycholog, ty sa z dcerkou pekne pohraju a budes vediet, na com si. Mozno je to banalita. A mozno nieco, co sa da pekne podchytit a rychlo vyriesit😉

@donamia no moj na meno nereaguje ani ked mu nieco vystetlujem, vobec skoby som tam nebola. Ale staci ze zakricim voda a uz bezi do kupelne. Vie pstekom hrat na klavir ked sme mu ukazali, aj tvary hadze do otvorou i ked sa netrafi tvarom, aj bubnvat vie palickami na xilofon. Ale ked mu ulazeme urob takto alebo takto vobec. Urobi akurat tapi tapi, zamavat sa mu podarilo par krat. Prstekom ukazoval no teraz uz vobec.