icon

2 ročný syn je nepriebojný

matkokrtko
25. dec 2011

Môj synček mal nedávno dva roky a je veľmi nepriebojný. Keď sme v kolektíve detí, každý mu všetko berie, strká do neho. Na deti je milý a rád sa podelí. Usmieva sa a hladká ich. Skoro vždy to ale skončí tak, že jeho hračky končia v rukách detičiek a on zostáva smutný bez autíčok a nechápe, prečo mu ich detičky nechcú dať. Neviem čo s tým, pretože som ho vždy učila, aby sa so všetkým delil, ale na druhej strane nechcem, aby bol utláčaný. Čo robiť? Ako ho mám učiť k priebojnosti? Ďakujem.

Strana
z2
nikusiak
7. nov 2012

@bosoriak mame presne takyto isty tup povahy dietatka🙂tiez mam obavy,ked pride nastup do skolky,ale hadam to nejak zvladneme a jej povahove crty sa trosku zmenia🙂aj ked na jednej strane som rada,ze ma taku miernu a dobracku povahu.asi po ockovi🙂))

bosoriak
7. nov 2012

@nikusiak No po istom casovom odstupe hodnotim, ze sa dcera trosku zmenila odkedy som sem pisala. Ale zmenil sa hlavne moj pristup (inspirovala ma kniha Deti ako vyzva od R. Dreifusa). Chodili sme tiez spolocne na tancovanie s detmi, do materskeho centra a pod. A teraz sice nie je "dracica", ale rozhodne si nenecha skakat po hlave. Bitku nevyprovokuje, ale branit sa vie. Takze ja som spokojna 🙂

amadora
7. nov 2012

no... môj syn bude mať 5 a stále je nepriebojný 😅 akože po nástupe do škôlky a po nástupe mladšieho súrodenca ktorý je pribojný aj za štyroch 😀 sa to trochu zlepšilo, ale stále si nechá po hlave skákať od druhých detí, darmo mu vysvetľujem že je sa musí vedieť aj brániť a nenechať si robiť zle. on je taký môj dobráčik 🙂 neviem neviem ako to dopadne v škole, keď vidím tých školákov ako sa tlčú pred školou a podobne mám chuť mu zohnať súkromného učiteľa 😀

nikusiak
7. nov 2012

@bosoriak paradne,tak len tak dalej baby🙂

nikusiak
7. nov 2012

@amadora mozno,ze nam ich zmeni az puberta a potom si budeme vraviet,ze radsej mohli byt nepriebojnejsi🙂

amadora
7. nov 2012

@nikusiak možno 😀 môjho brata keď bol malý dali naši na hokej ale že brat bol hrozne nepriebojný, deti stáli v rade na nejaké pyramídy alebo tak a môjho brata každý predbiehal a on stál ako truhlík, tak ho aj zobrali nakoniec odtiaľ. no a v puberte si naši hlavy chytali z neho čo ho všade bolo 😀

nikusiak
7. nov 2012

nooooo a bolo po probleme🙂)))))))))))

aninka30
13. nov 2012

asi to maju matkovia dane v mene 🙂 ale nie samozrejme srandujem, tiez mam syna v rovnakom veku,s rovnakym menom a rovnakou povahou, tak som rada, ze je tu zalozena takato tema, nepomozem ale budem citat ci sa tu najde rozumna rada..

Strana
z2