22 mesačné dcérka chce stále jesť
Ahojte, som uz zufala, mala chce stale len ham ham a ham, pritom nie je hladná, len chce proste vsetko jest. Nepodari sa pri tomto ani odputať pozornosť, ak ano tak na chvilu a zas ma ťaha do kuchyne a ham ham ham. Neviem uz co robit, dnes to skoncilo tak ze toho pojedla vselicoho aj ked to skovavame ale ona otvoriť ladničku skrinu proste vyňura a potom jej bolo zle dnes vracala. A to jej nedavam nejako nezdrave veci, proste sa jej to tam pomieša ked zje plno veci. Ked jej nedam tak staaale reve a reve, neda sa nicim utisit ani nevsimanie nepomaha. Je to uz dlho, aspon dva mesiace takto a ja uz neviem ako s nou "pracovať". Dnes prevracala pol dňa chudatko a zajtra bude jedla a jedla su vianoce, ale aj keby neboli. co mam robiť ☹
Aj som ju vzala trebars na navstevu niekam ale aj tam stale len ham ham ham...
@koran niektore deti tolko behaju, ze potrebuju vela ham-ham. My sme na tom rovnako s otvaranim chladnicky, ale vybehame vsetko 3x. Co mozes s tym urobit: ponukat v poradi podobne jedla aby nevracala, napr. rano mliecneho typu: joghurtik, masielko s rozkom, nejake syrove daco. Potom este co mozes: ponukat zeleninove jedla, zeleninu rychlo vytravi a je to aj lahke vacsinou pre male brusko. Cez den celkovo vela vody naplni to brucho a niekedy je hlad skryty smad, mozno telo chce viac tekutin. Ak nehce vodu, mozno chce mandarinku 😉 A vecer ked uz fakt nevies co, tak skus ovsene vlocky :D Ale celkovo snaz sa v chladnicke drzat vhodne a lahke potraviny, vhodne pre babo, nech ma na vyber teda ked chce 😉 😉 😉 a aby som nezabudla behat, spotovat, prechadzkovat, trampulinovat, skratka pohyb. U nas velmi dobre funguje pohyb vonku hodinu a pol a vtedy sa neje. A potom doma jest naraz viac a nie po troške stale. Samozrejme po hodinke doma zas nabehne ten zvyk co je asi v tej chladnicke? 😀 Ale klidek, u nas ja zjem menej nez potomok :D oni proste rastu, je to asi preto. Prajem dobru chut 😀
Joj to si nevidela a ani nezažila dcéry mojích kamiek 🙂 oni jedia všetko v hociakú hodinu a fuuuuuurt ... 🙂 asi jej chuti možeš byť rada ... teda až na to zvracanie ... ☹ mojmu zase nechuti vobec jest... troska od veci sprava ale drzim prsty s dcérkou 🙂
No v prvom rade mozes byt rada, ze chce jest 🙂 , ale samozrejme ziadny extrem nie je dobry.
Co tak skusit ju zaujat nejakou hrou, kde by proste zabudla na okolity svet a vydrzala povedzme aspon 2 hod. bez jedla?
@koran Ahoj, no je super, ze jej chuti, ale ked papa tolko az zvracia, to nie je v poriadku ☹ Ja by som skusila davat jej papat v presne urceny cas, nech si zvykne, ze na jedenie je vyhradeny cas. A nejest mimo tohto casu pred nou, samozrejme. Dat jedlo mimo dosah (ak dociahne do chladnicky, zavriet kuchynu) a skusat odputat pozornost, stale dokola. Chodte von alebo sa hrajte v izbicke, proste aby zabudla na jedlo a nemala ho pred ocami.
A ak to bude pretrvavat, skus sa poradit s lekarkou, ci to nie je znak nejakej choroby.
Ja mam doma tiez dobreho jedaka, chvalabohu, tiez by tlacil vsetko co vidi, ak by sme mu dovolili. U nas plati, ze sa papa len za stolom, vynimocne dostane nieco do ruky, aj to len drobnost. A nema s tym nejaky vacsi problem, zatial 🙂
To je normálne. Pokiaľ chceš mať istotu, že jej niečo nechýba, nech jej lekárka urobí odbery- krv, moč. Skús si písať, čo za deň zje, aby si zistila, či je toho veľa. Skús jej dať na tanierik, nakrájanú zeleninu, ovocie, nech si berie a nechodí do chladničky.
@koran toto obdobie sme mali cca pred dvomi mesiacmi, maly bol jak kobylka a stale len mnam mnam smer kuchyna, ked som nechcela ist ja, tahal tatina. Tiez si sam otvori chladnicku a vzdy sa do nej tak vazne pozera a pomrvi co by si dal. Len moj nevracal ☹. Ale zacala som kupovat vela ovocia ako pise @atrami nakrajam na tanierik viacej druhou dam do izbicky kde sa hrame a stale si hadze do ust az pokial nejde vecerat. On zasiti brusko, a ja som spokojna, ze papa kopec vitaminov.

@koran čo by sme za to ham ham dali..