23 mesačné dieťa ešte nerozpráva
Dobry den mamicky- ktore ste mali obdobny problem. Ako ste to riesili-- logoped, alebo ste cakali a dieta sa rozhovorilo? Pripadne nejake finty ako na dieta. Vsetko plne rozumie, a pride mi, ze iba nechce rozpravat. Vzdy sa uskrnie, a nepovie nic. Len si svoje dzavotanie dava sama pre seba. Pre uplnost- nechce povedat ani mama, nic. Co povie cielene a zretelne, su dve slova: NIE- ked nechce nieco, alebo ŇAM - ked jej chuti pocas papania. Inak je velmi aktivna, stale v behu, nema cas ani minutu pri knizke..
Ahoj, my sme boli u logopeda ked mala 22 mesiacov. Nepovie ani slovo. Takže ja by som jednoznačne odporúčala logopeda, uz len kvôli tomu, že ta nasmeruje, ako sa máš s dieťaťom rozprávať. Lebo nie je pravda, že máš na nu vela hovoriť. Môžem ti poradiť, čo poradila logopedicka mne, ak by si chcela. Samozrejme, každé dieťa je iné. Je veľa detí, co sa rozhovoria až v škôlke.
My 28 a nerozprava len take tata mama baba dedo mňam nie havo cica bam crn crn brrm ..... zidne vety ziadne spajanie nič poslali nas na neurologiu a u logopeda sme uz mesiac

Dobrý deň, som študentkou logopédie a okrem terapií s deťmi som už robila aj zopár konzultácii s rodičmi, je veľa spôsobov ako lepšie a efektívnejšie komunikovať s dieťaťom, skúste kliknuť aj na môj IG profil: dnes_rozpravam, nájdete tu viacero informácií. Poprípade vám viem poskytnúť viaceré pomôcky, návrhy aktivít atď. priamo nasmerované pre vaše dieťa, viem zhodnotiť pomocou testov a dotazníkov pre rodičov celkový vývin reči dieťaťa a vieme si to všetko spolu odkonzultovať napríklad cez videohovor aby ste aj vy videli či je všetko v poriadku a na úrovni normy, alebo sú tu oblasti v reči na ktorých treba intenzívnejšie zapracovať.