23 rokov a stále bez partnera
Ahojte,mam 23r, študujem medicínu a môj problém spočíva v tom, že za sebou nemám žiadny vzťah. Jediný môj "vzťah" som mala keď som mala asi 13-14rokov a trval pár mesiacov. Odvtedy nič. V 16 som sa veľmi zamilovala do jedného chalana, aj on domňa, bolo to fakt krásne, ale čiste platonické. Nikdy sme sa nedali do kopy aj keď sme do seba boli zaľúbení až po uši. Boli sme vkuse spolu, flirtovali sme, naozaj sme boli zamilovaní, ale to bolo všetko. Všetci naokolo si mysleli, že sme spolu, no neboli sme. Trvalo to 3 roky! Keď to po 3r postupne vyprchalo ja som ostala ako bloknutá. Cítila som sa sklamaná. A prestala som chalanov úplne riešiť.
Chvíľu mi to nevadilo. Ale v poslednej dobe mi to prekáža veľmi, každý v mojom veku už má seriózny vzťah a ja stále nič. A naozaj mi už vedľa mňa seriózny partner začína chýbať. Nevraviac o tom, že u mňa ešte nikdy nedošlo k sexu a som panna. A sex je vec po ktorej okrem seriózneho a vážneho vzťahu tiež túžim. Naozaj už by som ho aj ja konečne chcela zažiť Naozaj túžim po vážnom vzťahu, chcem sa začať osamostatňovať a premýšľať o budúcnosti, začínam túžiť po dieťati. Len môj partner je stále v nedohľadne.
Samozrejme sa nejakí okolo mňa motali, ale ani do jedného som sa nezamilovala a so žiadnym som si nevedela predstaviť svoju budúcnosť. Lepili sa na mňa vždy také "veľké deti", ktoré nemali žiadne ambície, všetci bolo odomňa starší o 5-10 rokov. Mali proste cca okolo 30 a stále žili s mamičkou, nemali poriadnu prácu, robili skôr brigádnicky a vôbec nechceli "vyletieť"z maminho hniezda. Toto ja vážne nepotrebujem. Nemyslím, že som náročná, nepotrebujem aby chlap vyzeral ako model, nepotrebujem aby mal titul alebo aby zarábal 3000 mesačne. To vážne nie. Chcem len aby bol úprimný, samostatný, aby túžil po rodine a osamostatnení, aby bol starostlivý a aby bol rodinný typ.
Neviem kde a ako konečne stretnúť normálneho chlapa. Som skôr introvert, na vysokoškolských akciách sa nezúčastňujem, som dochádzajúca, takže keď mi padne, som rada že idem domov a mám trochu pokoj. Stretávam sa viac menej s tými istými ľudmi, behanie po nočných baroch vážne nie je môj štýl. Keď chodím niekam zacvičiť, som skôr "sivá myška" a preto asi nikomu nepadnem do oka. S výnimkou tých 30r zamamičkovaných. Už z toho začínam byť vážne neštastná.
A keby aj si nájdem niekoho normálneho, ja by som sa mu asi až hanbila povedať, že som ešte nemala sex. Fakt si v tejto dobe pripadám ako z inej planéty.
Prosím poradte mi, kde sú normálni chlapi a ako sa s nimi dať do reči keď som introvert...
ja mám zajtra 24 a tiež som panna a priateľa mám od Nového roka neboj bude to v pohode 🙂
@epsondell Ako tak citam Tvoje reakcie evidentne si zakomplexovana . Ked Ti niekto napise nieco pozitivne , mas k tomu negativny postoj . Ja Ti odporucam aby si prestala riesit chlapa a svoje annenstvo a nasla si nejaky konicek . Vsetko pride v tedy kedy ma. ... . Ja som svojho muza tiez nasla na internetovej zoznamke a donkonca aj moja dvojicka si partnera nasla na nete ale Ty mas milion veci preco neist na internetovu zoznamku tak neviem o aku radu stojis 😉😉😉😉
@lavieenros to este nic neznamena ......ze maju stastny zivot .Co ty vies ci ujo doktor nema milenku a aj opacne. Dolezite su rovnake povahy nazor a nie skoly.
@hettinka ja neviem key pochopite ty anete aj jana ze to nieje o rozume! je to o zaujmoch a zivotnom style!
@lavieenrose akoze citaju si knizky pred spanim? a hadaju sa kto umyje podlahu lebo doktor?
@lavieenrose never vsetkemu co vidis a pocujes.
zas sa potvrdilo ze ste trafene ..a clovek nemoze mat iny nazor ako je vas
@lavieenrose nie prosim ta neber to ako utok ale aj ten VS clovek je iba clovek ale povedzme ze premysla uvazuje jeho prava tvar sa ukaze akonahle sa dostane k moci alebo si vypije ci ine.....iba premysla dajme tomu popredu.Som toho nazoru ze povaha je podstatna srdce a to mi nikto nevytlcie z hlavy.Nikto absolutne.A tu plati pravidlo radsej smetiar ale so srdcom. Samozrejme su VS vzdelani ludia kt.problem s moralkou nemaju a maju super hodnoty.Ale patent na rozum VS nie je.
@lavieenrose Poznam takeho a takeho doktora a takeho a takeho politika a takeho a takeho cloveka.
a ze kto potrebuje mat posledne slovo.. skola neurcuje zaujmy, ani zivotny styl, nebodaj doktor ma zaujem iba vo svojom obore?
zivotny styl sa urcuje pracovnym zameranim a dosiahnutym vzdelanim.?🤔 .. radsej ale neoznacujem, nech nedrazdim svojimi otazkami a nevyvolavam dojem ze niekomu vnucujem nazory, pretoze pisem tie svoje..
s mojim muzom mame uplne rozdielne vzdelania, pracovne je uplne inde ako ja.. je na vyssom poste v praci, rad a uspesne si buduje karieru, ja som nikdy nebola ambiciozna a nerada som vytrcala z radu..
ale zaujmy sme vzdy mali a mame spolocne, mame rovnake nazory takmer na vsetko a odhliadnuc od par problemov si vyborne rozumieme..
je mozne ze lakar si zvacsa najde partnera zvacsa vo svojich radoch.. ale pochybujem, ze je to preto ze sa obaja ucili po latinsky ale je to skor tym, ze maju menej casu.. menej casu najprv na zoznamenie a neskor uz na spolunazivanie..
Skús si pozrieť stránku www.domcek.org. Vo Vysokej nad Úhom sa pravidelne organizujú stretnutia mladých, Púte zrelosti, kde je veľká šanca niekoho spoznať. Ja som tam niekoľko rokov chodievala aj ako dobrovoľník. Manžela som tam síce nespoznala, ale spoznala som mnohých super ľudí a pomohlo mi to ako príprava do manželstva.
Držím palce. 🙂
@silverrko tu nejde o rozum a spravanie ci inteligentne ci nie,ci so srdcom ci bez...a o moralke to nie je vonkoncom....ma si hladat sebe rovneho .co je na tom zle ? a takeho momentalne na skole moze najst..
@epsondell však ale tie aktivity si napísala až teraz, ako tu mame vedieť. Doteraz si stále písala len o tom, že si v škole, ideš domov, občas cvičiť, a keď máš voľno, sedíš doma.
No s ďalšieho príspevku už mi je jasne, prečo máš taký nezdravý pohľad na mužov a máš vzťahové problémy. Všetko ide z rodiny. Prekonať sa to dá, ale asi s odbornou pomocou...
@axusha koníčkov mám dosť, A áno, tiež poznám ľudí čo sa zoznámili na internete a sedí im to. Ale každý sme iný a mne tento spôsob nepasuje. Pýtam sa kde viem inde nájsť normálnych chlapov 🙂 lebo ja robím bojové športy a tam sú buď už zadaní alebo tie mamatypy 🙂 ..ostatné aktivity (bicykel, lyže, snb a pod) vykonávam so svojou stálou partiou. Tak chcem vedieť kde ísť sama mimo svojej partie kde sa pohybuje dosť normálnych chlapov. S tým že na diskotéky a podobné akcie ja teda chodiť vážne nebudem.
@silverrko a ostatné,myslím, že ste ju vôbec nepochopili. Ona nepíše, že vs je patent na rozum. Píše o realite, že vzťahy sú väčšinou v istých spoločenských "pools". Je to o vnímaní života, zvykoch, kamaratoch, socialnych vazbach, o tom či chodia radi do reštaurácií alebo pijú z kartónu na ubytovni, keď to prehname (prosím brat s rezervou!). Može byť aj povedzme dobrý lekar a v niečom vynikajúci ucnovkar. Alebo niekto s VŠ Sládkovičovo a niekto bez VS. Je kopec možností. Moj gynekológ má ženu pôrodnú asistentku (nie na SK) a keď ich oboch poznám, je jasné, že sú v jednom "pool". Ok, existujú aj Popolušky / výnimky a to ona akceptuje.
@lavieenrose ked to niekomu staci......kazdy ma ine naroky ok beriem peniaze majetky skoly nezarucuju stastie.
@lavieenrose píšem ti iste, je to o životnom štýle a záujmoch. Nikde nie je zaručene, že toto budú mat spoločne ľudia s diplomom, ideálne z rovnakej školy. Možno to majú práve spoločne ľudia s úplne iným vzdelaním.
Toto mám v sebe vysporiadane, ako vysokoškoláčka som si našla mladšieho a ešte k tomu ucnovkara. Potom si až dorobil maturitu. Veľa ľudí sa čudovalo, ale ja som predsudky vďakabohu nemala. Inak by som sa s ním ani do reči nedala, keby som take názory zdieľala.
Veď aj sa hovorí, že protiklady sa priťahujú 😀. Človek niekedy nájde spriaznenú dušu v svojom okoli, s rovnakou profesiou, alebo aj úplne rozdielneho človeka. Fungovať to môže v oboch pripadoch, je to veľmi individuálne.
@lavieenrose Presne seberovneho spolocne maju peniaze skoly iny par zasa lasku skromnost funguje ako ma presne presne suhlasim 100 ludi sto chuti cize seberovneho- je to o hodnotach predsa ako som pisala
@epsondell kde inde okrem diskoték nájsť normálnych chlapov? Všimla som si, že chlapi osamote chodia napríklad do kina. Ženy chodia väčšinou v húfoch, ale všimla som si, že chlapi chodia aj osamote. Minule som čakala v kine na kolegyňu, išli sme na klubový film, jeden tam po mne pokukoval, asi si tiež myslel, že som tam sama 🙂
@epsondell Nebudeme chodiť okolo, skratka je chyba v tebe. Píšeš, že si zalezena v knihách kvôli náročnému štúdiu a aj to je dôvod prečo nikoho nemáš, no zároveň píšeš, že tvoje spolužiačky sú zadané. Hmm, tak kde je problem? Veď aj ony študujú to čo ty a chalana si nasli. Ďalej píšeš, že párty nie, zoznamky nie, každý kto ta oslovil bol bud mamickar alebo bol nudný už len pri písaní... A po ďalšie. Ešte nemáš žiadne vzťahové skúsenosti a už pomýšľaš na vážny vzťah, dieťa atd. Lenže chlapi takto nerozmýšľajú a skôr ich to vystraší. (aj mna by to na ich mieste vystrašilo) A taketo zmýšľanie je z teba podľa mna cítiť a preto od teba radšej normálny chalan odbočí. Ja by som tiež nechcela dievča, čo odmieta zábavu (ísť von) a rozmýšľa tak vážne ako ty. A to hneď v úvode. Veď na take myšlienky (rodina, svadba) musi dozrieť čas. Väčšina chalanov chce ísť so svojou kockou niekam von a nie sa hneď na začiatku vzťahu tulit v teplákoch pred telkou.
@tt247
uuuuplny súhlas. poznám taku babu vo svojom okoli. je sice o 3 roky starsia od autorky ale v rovnakej situácii s rovnakymi postojmi.
@tt247 @lucia147852 čítala si len úvodný príspevok, v komentoch som písala, že záujmy mám. To že pri štúdiu medicíny sedím veľa nad knihami je snáď samozrejmé. Ja som písala, že nechodím na diskotéky a alko párty a podobne- to že pre teba je toto zábava ok, ja ti to neberiem. Premňa to ale zábava nie je, ja sa venujem bojovým športom, snowboardingu, lyžovanie, lezeniu, bicyklovaniu, agility. Premňa je zábava toto, takže si nemysli, že som nejaká rozkysnutá buchta, ktorá nerobí nič
Ale no tak, načo toľké spory.. Ideálne by bolo zobrať si človeka z rovnakého kraja (žiadne že Blavák a východňarka), z rovnakého regiónu, z rovnakej sociálnej vrstvy (nech jedni rodičovci nechodia na ples do "Opery", kým druhí si odrobájú dávku v hmotnej núdzi skrz verejno-prospešné práce). Človeka s rovnakými záujmami, rovnakým temperametnom (nie melancholik a sangvinik, nie napr. intorvert a extravert), s rovnou dosiahnutou úrovňou vzdelania. Už nehovoriac o tom, brať si cudzinca. Tiež by bolo fajn mať muža, s ktorým nebudeme mať veĺké rozdiely v zárobku, s ktorým nebudeme mať veĺké rozdiely v doposiaľ nadobudnutom majetku, aby mi svokrovci nevyčítali, že som prišla do spločnej domácnosti s tzv. holou riťou oproti ich synovi.
Proste s obrúsenými trecími plochami (lebo trecie lochy by pri všetkých uvedených rozdieloch mohli vzniknúť). A mohli by sa teraz do toho obuť všetky ženy, ktoré majú šťastné manželstvo, pričom drahý manžel je cudzinec, z iného kraja, s iným vzdelaním..
Načo.. Každý človek je iný, paušalizovať sa nedá. Zvlásť v dnešnej dobe dosiahnuté vzdelanie nemá až takú výpovednú hodnotu, v období kádrových posudkov tiež nič moc. Človek bez VŠ môže byť podstatne inteligentnejší, ako človek s VŠ. Vo všeobecnosti, celološne by som to však tiež považovala za možnú treciu plochu (človek bez maturity vo zväzku s človekom s VŠ vzdelaním, detto medicínou).
Nuž ale každý vyberá podľa toho, ako si s kým rozumie, ako mu je ten človek blízky. Maximálne kompatibilná dvojica sa ťažko vytvorí a ktovie, ako by im to aj fungovalo, možno by ich to spolu ani nebavilo.
(už ani nehovoriac o tom, že hľadať človeka spĺňajúceho všetky kritériá by žienku do istej miery predurčilo k starodievockému stavu). 😨
@epsondell Žienky ti tu prezentujú možnosti zoznámenia od výmyslu sveta. Ty si mladučká, ale aj tak by som ti poradila predsa len nejakú z tu menovaných nepopulárnych možností vybrať. Resp. koníčky máš, tak možno sa ti ešte podarí sa pri nich zoznámiť s niekým novým, aj keď doposiaľ to nevyšlo. Proste sa nevzdávaj a skúšaj (ak by bola možnosť sa niečoho nového zúčatniť, nezamietaj to dopredu). Na net-zoznamku ti odporúčam aspoň vyplniť profil - odpovieš až vtedy, keď príde správa, ktorá ťa zaujme (nie v štýle "popíšeme?"). Možno to príde vtedy, keď nebudeš čakať. Ale aj tak by bolo dobre dopomôcť tej náhode...
ved mas super konicky, su take unisex, takze tam je vysoka moznost stretnut niekoho vhodneho, len to proste chce nejaky cas a mat oci otvorene, popripade jemny usmev na tvari.. mozno. ta len v case ked si zakladala diskusiu prepadla zla chvilka, ale tak. ako pri vsetkom v zivote - vsetko. ma svoj cas a co. sa ma stat stane sa.. nic sa neda urychlit, resp.pri urychlovani platia murphyho zakony.. 😉
@epsondell
@jana_eyre áno, koníčky sú to super, len čo sa týka bojových športov je tam vždy cca to isté zloženie. A tí fajn seriózni chlapi sú zadaní a mamatypy free a oni majú o mňa záujem :D. A lyže, snowboard, bike to chodíme partia (každý z partie je zadaný, len ja nie 🙂 ). Resp ak páriky nejdú, tak na bike sadnem aj sama a idem sa previezť, na lyže a snowboard sa mi teda na svah len tak samej nechce a aj tak je to trochu individuálny šport a nechcem sa schválne lámať a padať, že čo ak by nejaký chalan ma prišiel zachraňovať :D . Proste ja potrebujem nejaký nový klub, kde budú nový ľudia, už som pár takých skúsila len ozaj všade sa namňa lepia mamatypy a iné veľké deti, kde potrebujú starostlivosť oni, nieto aby sa oni vedeli postarať o ženu. Asi je fakt chyba vo mne. Zvážim psychológa.

@lavieenrose internet zoznamka je taka ista, ako kazdy iny aspekt zivota. mas uplne rovnaku sancu, ze stretnes debila, ako napr. niekde v meste, alebo v bare 🙂 na internete su naozajstni ludia, taki ako vsade, od skvelych az po cudnych. ked je niekto introvert, je to skvela moznost najst toho praveho 🙂 poznam vela dievcat, co si tam nasli muzov a uz maju spolu deti 🙂