icon

23 rokov a stále bez partnera

epsondell
14. jan 2018

Ahojte,mam 23r, študujem medicínu a môj problém spočíva v tom, že za sebou nemám žiadny vzťah. Jediný môj "vzťah" som mala keď som mala asi 13-14rokov a trval pár mesiacov. Odvtedy nič. V 16 som sa veľmi zamilovala do jedného chalana, aj on domňa, bolo to fakt krásne, ale čiste platonické. Nikdy sme sa nedali do kopy aj keď sme do seba boli zaľúbení až po uši. Boli sme vkuse spolu, flirtovali sme, naozaj sme boli zamilovaní, ale to bolo všetko. Všetci naokolo si mysleli, že sme spolu, no neboli sme. Trvalo to 3 roky! Keď to po 3r postupne vyprchalo ja som ostala ako bloknutá. Cítila som sa sklamaná. A prestala som chalanov úplne riešiť.
Chvíľu mi to nevadilo. Ale v poslednej dobe mi to prekáža veľmi, každý v mojom veku už má seriózny vzťah a ja stále nič. A naozaj mi už vedľa mňa seriózny partner začína chýbať. Nevraviac o tom, že u mňa ešte nikdy nedošlo k sexu a som panna. A sex je vec po ktorej okrem seriózneho a vážneho vzťahu tiež túžim. Naozaj už by som ho aj ja konečne chcela zažiť Naozaj túžim po vážnom vzťahu, chcem sa začať osamostatňovať a premýšľať o budúcnosti, začínam túžiť po dieťati. Len môj partner je stále v nedohľadne.
Samozrejme sa nejakí okolo mňa motali, ale ani do jedného som sa nezamilovala a so žiadnym som si nevedela predstaviť svoju budúcnosť. Lepili sa na mňa vždy také "veľké deti", ktoré nemali žiadne ambície, všetci bolo odomňa starší o 5-10 rokov. Mali proste cca okolo 30 a stále žili s mamičkou, nemali poriadnu prácu, robili skôr brigádnicky a vôbec nechceli "vyletieť"z maminho hniezda. Toto ja vážne nepotrebujem. Nemyslím, že som náročná, nepotrebujem aby chlap vyzeral ako model, nepotrebujem aby mal titul alebo aby zarábal 3000 mesačne. To vážne nie. Chcem len aby bol úprimný, samostatný, aby túžil po rodine a osamostatnení, aby bol starostlivý a aby bol rodinný typ.

Neviem kde a ako konečne stretnúť normálneho chlapa. Som skôr introvert, na vysokoškolských akciách sa nezúčastňujem, som dochádzajúca, takže keď mi padne, som rada že idem domov a mám trochu pokoj. Stretávam sa viac menej s tými istými ľudmi, behanie po nočných baroch vážne nie je môj štýl. Keď chodím niekam zacvičiť, som skôr "sivá myška" a preto asi nikomu nepadnem do oka. S výnimkou tých 30r zamamičkovaných. Už z toho začínam byť vážne neštastná.
A keby aj si nájdem niekoho normálneho, ja by som sa mu asi až hanbila povedať, že som ešte nemala sex. Fakt si v tejto dobe pripadám ako z inej planéty.
Prosím poradte mi, kde sú normálni chlapi a ako sa s nimi dať do reči keď som introvert...

juliet86
14. jan 2018

@epsondell ako by si zhodnotila opisala svoj vzhlad a svoje vystupovanie? Pokial nemas velky defekt ktory si neuvedomujes isto si najdes niekoho. Ake mas kamaratky? Ake mas zaluby? Toto su dva kluce k partnerovi. Mas surodencov? Sama vravis ze stretavas stale tu istu skupinu toto je to co musis zmenit. Zacni chodit na nove zaujmove akcie. Cokolvek co ta zaujima. Hocico od jazykov umenia spolocenskych hier tanca sportu lezenia outdoorovych aktivit biznisovych aktivit prednasok satori stage kc dunaj besedy diskusie o filmoch krestanske spolocenstva jazz bary hra na nastroj acro yoga box divadelny kruzok joga modrotlac hocico!!!!! A garantujem ti ze do roka mas aj nove kamosky aj kamosov aj lasky. Dala som dokopy viac parov. A mimochodom aj ti najvacsi introverti sa vedia dat dokopy v kniznici ci divadle ci na pumpe! Proste da sa 🙂 ked je pahreba tepla tak iskra preskoci ;) posli mi potom ip foto s laskou 😁 good luck. A co sa tyka panenstva. Poznam 25rocnu pannu. Ten pravy to skor bude brat ako cest neboj ;) mozno dake zenske kruhy napr the tribe ci mohendzedaro by ti dobre padli ;)

natalienka12
14. jan 2018

Nečítala som celú diskusiu, len som ju prebehla. Nechápem, kde medička, inteligentná a úspešná baba natrafí na roboša za pásom, čo žije u mamičky. Nechcem tým teraz niekoho uraziť, ale napadá ma jedine internetová zoznamka. Pozri, to je tak, aj keď to bude znieť kruto, žena miluje hlavou a chlap očami. Žena si podvedome hľadá muža, ktorý bude vzdelaný, zabezpečený, ktorý sa o ňu postará. Chlap hľadá peknú babu. Ver tomu, že žiadny chlap nechce takú nastajlovanú pipinu typu Plačková (akurát tak do postele), ale normálnu ženu, ktorá sa o seba stará, to znamená, veku primerané oblečenie (nie ako stará babka), upravené vlasy, make up, štíhla postava, možno trošku bacuľka ale nie extrémne obézna. Ale hlavne tie kilá navyše mužom vadia najviac, neviem prečo, ale je to tak. Mala som kolegyňu mala 34 rokov, mala titul pred menom aj za menom, aj sa snažila líčiť, nosila šperky, no ale čo, keď vážila minimálne 120 kil. No chlapi ju nechceli. Netvrdím, že ty si taká, lebo tlstú lekárku alebo medičku ani nepoznám, ale snaž sa vyzerať čo najlepšie. Chlap je testosterón proste, chlap hľadá a vyberá očami.

epsondell
autor
14. jan 2018

@juliet86 čo sa týka vzhľadu, nemyslím si, žeby som bola extra kočka, ale zas nemyslím si ani, žeby som bola extrémne škaredá. Taký priemer. No vystupovanie je skôr asi problém. Som skôr utiahnutá, proste introvert. Nie som rada stredobodom pozorností, ak aj idem na párty radšej mám súkromné kde každého poznám-len tak sa viem odviazať a zabaviť. V novom kolektíve sa cítim dosť blbo a dlhšie mi trvá kým si na nových ľudí zvyknem. Keď si ale zvyknem a sadnú mi, tak už je to ok. Len zato mi asi nevyhovuje ani internet, ja sa nemám o čom baviť s úplne neznámym človekom. Mne proste viac vyhovuje keď človeka postupne spoznávam, keď ho mám najprv možnosť len pozorovať a až postupne pomaly si ho pustiť k telu.
Kamarátok mám menej, ale zas takých, čo sa s nimi dôverne poznám. Všetky tie moje "naj" su zadané. Akurát by som prijala, keby boli akčnejšie. so "svojimi" ľudmi rada podniknem nečakanú akciu, len oni zas za nečakané akcie veľmi nie sú. Ja mám hocikedy chuť keď sa ráno zobudím a mám voľný deň sa len tak pozbierať, sadnúť na vlak a ísť napríklad do iného mesta to tam len tak pochodiť, len oni to takto nechcú, že to je narýchlo. A ja zas nechcem ísť niekam len tak sama. Súrodencov nemám.
záľuby hlavne šport-bojové športy-tam sme zhruba tá istá skupina vždy. Ďalej bike, snowboard, lyže, korčule-to s partiou-s kamoškami. Proste záujmov mám celkom dosť, len proste sú to individuálne športy skôr. Proste nepôjdem len tak sama na lyže a nepridám sa tam len tak z ničoho nič k nejakej partii.

epsondell
autor
14. jan 2018

@natalienka12 takéto mamatypy sa namňa lepili na tréningoch (bojové športy). Ti "normálni" boli zadaní a mamatypy voľné a lepili sa namňa.
Ako som písala vyššie, niesom žiadna krásavica ani modelka, ale zas si nemyslím ani aby som bola veľmi škaredá. postavu mám štíhlu. A čo sa týka obliekania-je pravda že sa neobliekam nejak vyzývavo, preferujem pohodlnosť.

montemotherone
14. jan 2018

@epsondell to že si panna nerieš. Niektorí chlapi by ťa za to obsypali zlatom. Máš veľkú hodnotu 😉 Určite väčšiu, ako nejaká handra, ktorá to strieda jedno za druhým a tvári sa ako skúsená 🙂
No a k chlapom. Musíš ísť medzi ľudí. Inak ho fakt nestretneš. Skús aj nejakú serióznu zoznamku. Nie Pokec 🙂 Tie vlastnosti ktoré si vymenovala. . No si trochu náročná 😉 Ono veľa vecí sa vykryštalizuje postupne, veľa vecí si musíš vybojovať a veľa chlapa naučiť 😉Na začiatok by stačilo nájsť niekoho, s kým ti bude dobre a nebudeš sa s ním nudiť. To ti ostane do konca života. Ostatné ber tak, že ani ty predsa nie si 100% a nauč sa prižmúriť oči v nepodstatných veciach 😉

tt247
14. jan 2018

@epsondell neboj sa aj ja mám pred menom dr takze tiež nie som žiadna mimoza vytrhnutá z reality, ktorá počas studia vymetala bary a prd makovy robila, no ja som sa v tvojom veku už vydávala, takze si stojím za tým, že chyba je v tebe. Na mna teda vôbec nepôsobis sympaticky, ale skôr nespokojne a premudreto. Na jednej strane ešte nemáš žiadne skúsenosti a na strane druhej nad veľa vecami ohŕňaš nos a poučuješ, takze asi tu je pes zakopaný. A ps vôbec som necitala len úvodný prispevok, práve naopak.

epsondell
autor
14. jan 2018

@tt247 ok, ja netvrdím, že ti musím byť sympatická :D ... a nikde som nenapísala, že chyba vo mne určite nie je, prišla som si vyliať dušu v anonymite, trochu si uľaviť a čo? Možno som fakt len drbnutá povaha, možno ma ovplyvnilo to, že som do 17tky žila s otcom alkoholikom.

montemotherone
14. jan 2018

@natalienka12 myslím že to nie je len o vizáži. Skôr o celkovom dojme a hlavne veľa chlapov má rado usmiate, spoločenské baby... Často presvietia super nastajlované kočky 😉 ( citujem môjho muža) 🙂

bluka2
14. jan 2018

@silverrko Aj tie hodnoty sa nejako formujú a sú tam vzťahy typu komu je dôležitá kariéra/sebarealizácia, skôr pôjde na VŠ/vzdelávať sa, zjednodušene

epsondell
autor
14. jan 2018

@tt247 a áno, máš pravdu, nespokojná som. Doteraz som sa venovala škole a záľubám, nad mamatypmi čo sa namňa lepili som sa pousmiala. a užívala som si že som sama, že nemusím nič, Ale už to na mňa doľahlo a už to takto ďalej nechcem. Už aj ja chcem, aby ma niekto ľubil

tt247
14. jan 2018

@epsondell no a ja ti zas len v dobrom radím trosku vyjsť zo svojej ulity, menej veciam hovoriť “nie” a dať im naopak šancu a možno práve tam na teba čaká ten pravý. Ak aj pôjdeš na nejakú párty, možno dojdes len po hlavne dvere a bum, nájdeš tam svojho budúceho partnera. No ak budeš sedieť doma alebo sa motať v rovnakých kruhoch, nečakaj nič nové, nič čo ti “udrie” do nosa. Snáď sa chápeme.

natalienka12
14. jan 2018

@epsondell No ja si o tebe vôbec nemyslím, že si drbnutá ani to, že si namyslená. Si normálna baba. Ba naopak, pôsobíš na mňa utiahnuto. Študuješ medicínu, budeš liečiť ľudí a budeš aj nemálo zarábať. Prečo by si sa mala zhadzovať s nejakým mamatypom? Ja by som netlačila na pílu, isto máš krátko pred štátnicami, tak sa uč, nechaj tieto veci plávať. Uvidíš. Nastúpiš do zamestnania a budeš obklopená veľa lekármi. Nerieš veci zahorúca. Všetko v živote má svoj čas a každého čaká životný partner inokedy. Hlavne sa s nikým neporovnávaj.

montemotherone
14. jan 2018

@epsondell inak, ja som tiež introvert. Ale skoro som pochopila, že je dôležité vedieť "spoločensky konverzovať" 🙂 Vieš, aj keď ťa nebaví sa s niekým rozprávať, nauč sa prejaviť záujem ...o neho, o jeho život, koníčky... Nemusíš si ho hneď brať. Jednoducho sa začni viac zaujímať o iných ako o svoje predstavy. Ja som si to tak nastavila v 21 rokoch. Tiež som sa dostala do miesta, keď som uvažovala ako ďalej. Jednoducho som sa zamerala na to spoznať ľudí, zaujímať sa o nich... A fakt sa to začalo meniť. Za chvíľu som si mohla vyberať a ani nie za pol roka som stretla aj svojho chlapa. A ver mi, na začiatku vôbec nebol taký ako teraz. Ako som spomínala, chce to tréning, výcvik... Mne to trvalo 20 rokov 😁

juliet86
14. jan 2018

@epsondell nuz. Aj na bojive sporty chodia pouzitelni chlapi a je ich tam vela. Skus nove kolektivy krav maga box karate aikido thai box. Myslim ze hladas odpovede ako sa to neda. Nepridam sa k skupine lyziarov to je jasne. Ale kolkokrat sme na seba hadzali ockon so svarnym junakom na sedacke ze. Potrebujes proste rozsirovat okruh. Zoznam sa s kamaratmi kamaratov. Najdi si gay kamarata napr a chodievaj na akcie s nim. Precitaj si knihu dospele deti alkoholikov. To by ti mohlo pomoct pochopit ako a preco prustupujes k sebe a k vztahom a potom to vies zmenit. Skus poprosit o radu na ipcko.sk a pripadne skoc na ich akciu. Spoznaj kamaratov svojich kamaratov a postupne to retaz. Poviem to mozno priamo ale ak by mali introverti az taky problem kvoli introvercii davat sa dokopy a parit tak uz by boli davno vyhynuli. Rast sa vzdy deje mimo komfortnej zony. Nie v nej ;)

ziwka
14. jan 2018

@epsondell inak ja som svojho nasla v 24 rokoch ked som si povedala ze mozem okaslat chlapov co sa chcu len zabavit, pre ktorych som len prestupna stanica ze na cas sa budem venovat sebe a skole, veciam co ma bavia. Nebudem nic hladat. Vypinala som debilny pokec ked mi napisal odpoved na vyzvu. Ze sa chcem porozpravat s niekym kto ovlada zakladnu gramatiku a vie napisat viac ako tri hole vety.... co ma prist pride ked budes pripravena nie vtedy ked budes chciet. Vzdy lepsie byt sama ako v nefunkcnom vztahu len preto ze vsetci niekoho maju. ;) tolko moj nazor (inak mam slobodneho kamosa :D )

katrin21
14. jan 2018

@epsondell sama pises, ze nechces byt s cudzimi ludmi, nemas sa s nimi o com bavit a rada chodis len s tymi, co poznas, alebo sami..
ale na druhej strane, chces niekoho noveho spoznat, aby si sa zalubila...
Lenze jedno vylucuje druhe.... s okukanou partiou nikoho noveho nespoznas... cize to nie je riesenie , byt len s nimi.... novych odmietas.. lebo sa nevies otvorit...
Tak si to takto precitaj bod po bode, co ti pisem a povedz mi, ako to chces riesit...
Musis sa snazit trochu aj ty premoct a zmenit a byt viac otvorena a komunikativna aj k novym ludom... inak sa s nikym blizsie nezoznamis....
pises, ze vyzorovo si taka normalna baba.. vies co vie spravit trochu makeupu , obocie, spirala? veeeelke veci.. pritom nemusis vyzerat ako kraslica, len upravena a zvyraznit oci, to pomoze kazdej babe a tym " priemernym" duplom 🙂 . Hor sa do toho 🙂 Na nete je x tutorialov, ako sa nalicit ... 🙂

proste bez toho, aby si dala sancu a bola trpezliva aj s ludmi, ktorym menej poznas, bez toho sa nikam nedostanes.. Musis opustit svoj stereotyp a dat sancu aj dobrodruzstvu... Nie len sportom, ale aj inym veciam .. nemusis vymetat diskoteky, ked ich nemas rada , ale zas ani sediet doma, ale chodit dookola s tymi istymi ludmi ti nepomoze..... alebo nech do partie privedu niekoho noveho, alebo fakt zacni hladat sama...

Pre take introvertne typy je ta zoznamka idealna, prave cez pisanie sa lahsie otvoris a potom ked sa nazivo stretnes, tak je uz clovek smelsi.... a neboj, prve razy budu trapne.. to je normalne :D.. ako kazde rande na slepo..ale motyka vystreli... raz urcite.... len tomu daj sancu a zmen pristup!
nehovor vsetkemu nie..

katrin21
14. jan 2018

a este... podla mna si najdes podobneho partnera , ako si ty.... predstav si, ze aj inym ludom niektorym trva dlhsie, nez sa otvoria... a ty chces hned aby siahodlho komunikovali, pritom sama to nedokazes a neponukas !!! Na toto si spomen , ked budes mat chut neodpisovat po prvom " ahoj".. lebo je to podla teba nuda... hm.. a co ked si rovnaka nuda ty pre nich ? chapes, co chces povedat?
Proste co davas, to aj dostavas....

a este nieco: mozno sa zasmejes, ale funguje to .
Pis si dennik vdacnosti, Kazdy den si napis za co si vdacna , ci to mas, alebo nie ( aj ked to este nemas, ber to ako hovovu vec!)
napr. dakujem za zdravie, uspechy v skole. dakujem za pre mna vhodneho partnera, ktoreho mam... dakujem za lasku.... dakujem, ze mam kazdy den dovod na usmev... dakujem ze stretavam samych pozitivnych ludi.. dakujem za to, ze sa otvaram novym veciam 🙂 atd...

a po roku si precitaj , co si si pisala a ci sa ti splnilo....
mne sa to splnilo, co som si pisala a poradila mi to kamoska, ktorej sa to plnilo tiez.... je to o nastaveni, pritiahnuti si toho v CO VERIS !

zuzanka.zuzu
14. jan 2018

@katrin21 žiaľ nemyslím si, že tofunguje, to by potom nebol modrý koník plný tém o viacročných snažilkách (a niektoré sa ani nedočkajú)...

@epsondell vyčkaj do práce, tam sa to zmení.... ja som tiež našla manžela v robote - a to som nikdy v živote nechcela z rovnakého zamerania alebo ITčkara (no a našla som ho u nás v robote a ešte k tomu v IT oddelení 😀 ).
jaj a ešte neodsudzuj na prvý pohľad - moja prvá myšlienka čo mi napadla keď som prvý krát stretla môjho manžela nebolo srdiečko v očiach, ani spomalený záber z filmu, ani ohňostroj nad nami, ale "to čo je za trtka, ktorý mešká na poradu" ❤

katrin21
14. jan 2018

@zuzanka.zuzu no, presne to, co pises, mne prave po 9rokoch vyslo .. od noveho roka 2015 som si pisala kazdy den a aj hovorila pred spanim : dakujem, za zdrave babatko, ktore nas urobi stastnymi... a prislo o 7 mesiacov, v juli som otehotnela...
( ak je nejaky zdr. problem tak je to este ine, ale ja som tiez mala endometriozu a vidis...)

ale jasne, ze nie je to doslova o tomto... je to tom brat to za hotovu vec. nemusi sa to splnit vsetko do bodky a do roka.ale pride to....
hovori sa tomu pritiahnut si veci... svoj osud si programujeme sami. ver , ci never... 🙂

aduliak
14. jan 2018

@epsondell stále nechápem,ako ich všetkých tak rýchlo odhadnes a pri tom žiadneho poriadne nespoznas

sasa1983
15. jan 2018

Môj názor je trošku odlišný. Ujde Ti mladosť. Treba si uzivat, aj sexualne, nielen sedieť v knihách. Ja som napr.lekárka, ale celé obdobie výšky som si riadne užila. Čas od 20-25 Ti už nikto nevráti. Nerieš čo a kde a či a ako. Ved tu netreba hneď o vzťahu a partnerovi na celý život hovoriť. Nájdi si flirt, simple veci na pobavenie, v lete niekde vybehni aspoň na týždeň hoc aj sama, chlapov je kopec. Všade. Netreba sa hneď vydávať, uzi si a vážny vzťah príde/nepríde neskôr. Na to je čas. Dopraj si mladosť pre seba kvôli sebe. Neviem ako vyzeráš, nečítala som celý comment po stranách, ale ak nie si so svojím vyzerám spokojná, tak sa daj dokopy. A ak si, tak hurá o to je to ľahšie. Pekna múdra baba, mladá, usmiata, celý život pred sebou. Neviem v akom meste žiješ, ale fajn chlapa nájdeš za niekoľko dní. S nadhľadom.

sasa1983
15. jan 2018

A môžeš byť aj bez priatela, a byť spokojná. Kamarátky, brigáda, dáky wellness na víkend. Nie je mi síce jasne, ako môže byť 23 ročná baba bez sexu, to nie. Ale bez vážneho vzťahu sa to v 23ch dá zvládnuť. Chlapi boli a budú. Aj dobrí chlapi. Sú všade okolo nás.

warholette
15. jan 2018

Inak, neviem ci to tu uz niekto pisal, ale ak by mal byt toto tvoj prvy vztah, tak nad nejakym dlhodobym zavazkom a dietatom ani nepremyslaj. Kedze nemas ziadne skusenosti z obycajneho randenia, chodenie na zmrzku, drzanie sa za ruky, nesnaz sa toto preskocit len preto ze si starsia a ze sa chces usadit. Mozno aj to ti normalni chalani vycita, ze z teba ide zufala snaha niekoho si ulapit a to ich odpudzuje, Treba zacat pomaly, postupne, jednym ci dvoma rande, a az potom uvazovat o tom, ci je dotycny na manzelstvo alebo len niekolko mesiacov spontannych vyletov a flirtovania.

didileo
15. jan 2018

@epsondell Ahoj, si veľmi šikovné dievča. V prvom rade úspešne doštuduj a potom - odpovedala si napr. ivanamyl? Veď to stojí za spoločné pokeciavanie. A zapamätaj si - kto chce, hľadá spôsob a kto nechce, hľadá dôvod. Ty chceš, tak úsmev na tvár a do toho. Držím palce.

arawis
15. jan 2018

Ahoj, necitala som vsetky odpovede, ale tie co som citala, boli dobre 😉. Zopakujem - nic ti neujde, nic sa neda silit, vychutnavaj si zivot taky aky je prave teraz 🙂 lebo to sa ti uz nikdy nevrati.
Ja som tiez introvert, a vacsinu mojich znamosti som stretla na internete. Moj prvy vazny vztah, a potom aj mojho manzela. Sem tam som natrafila na "omyl" 😀 ale to patri k tomu, aspon na to teraz s humorom spominam 😉.
Ale zasadne som nikdy nestretla niekoho vtedy ked som chcela. Tieto veci prisli necakane - preto ti radim aby si si proste vychutnavala svoj cas, a nechala veci plynut... ale ako sa vravi, pomoz si sam, aj Boh ti pomoze... takze nejaka registracia na zoznamke alebo "friday night out" nezaskodi 😉.

emilia25
15. jan 2018

Ked aj muz napr.zije v 30tke u mamy este fakt nemusi nic znamenat.moj tiez zil u mamy ale medzi tymi rokmi mal aj odzite 4 roky v izraeli kde sa staral sam o seba.ale staral sa aj predtym otec zomrel a mama isla robit do cr tak sa staral o celu domacnost aj o mladsieho brata skoro uz dospeleho a az potom odisiel.skus si najpr.vypocut ich zivot aj taka brigada cez leto v zahranici sa musia ucit zit sami tam nemaju mamicku.drzim palce az si vyberies spravne.a naozaj ta spolocnost ti aj urobi dobre nemus tam ist rovno hladat chlapa ale len tak sa proste zabavit vypustit skolu prijst na ine myslienky.proste sa zabavit kedy to chces robit ak nie teraz kym si mlada.potom neskor uz aj vo vztahu ti to bude chybat a nebolo by dobre sa to snazit dobehnut potom ked uz bude rodina.

epsondell
autor
15. jan 2018

@aduliak a ty ako vies ze ich nepoznam? Asi ked s niekym cvicim niekolko rokov, tak asi ho poznam...

epsondell
autor
15. jan 2018

@emilia25 toto je ale uplne odlisny pripad. Moje "mamatypy" nepracuju nikde resp len brigada za pasom a nevredia co chcu. V 30tke rozmyslaju ci si vysku urobit alebo nie. Od mamy sa nechcu odstahovat ani v pripade vztahu, chcu aby partnerka sla byvat k nim. Nemaju ziadne ciele, iba dosiahnut vysoky level v takej a takej hre alebo si kupit nieco v hodnote 200e a setria nato uz pol roka.

dai
15. jan 2018

@warholette tak neviem... moj muz je moj prvy realne vazny vztah, moja maminka bola s ockom do smrti- otehotnela 3 mesiace po ich spoznani sa ked mala 18 ( prezili spolu krasnych 40 rokov )... poznam pary ktore spolu chodili roky, vzali sa, dieta a do roku rozpad vztahu... ja myslim ze tu univerzalny recept neexistuje, ked to bude pravy tak to vydrzi, ked nie tak nie ...

dai
15. jan 2018

@epsondell v tomto som s tebou - tiez nechapem byt v 30tke este doma - ak tam teda nie je nejaky vazny dovod kde tym chlap skor prejavuje svoju zodpovednost ako neschopnost. Ja zial tiez poznam viac 30tnikov co su doma z pohodlnosti a teda z dovodu ze sa chcu este hrat pekne v svojej detskej ako preto zeby sa starali o domacnost ci ju zivili a pod. - iste ze aj takyto su ale myslim ze tieto 2 druhy lahko rozoznas...
Ja ked sa tak zamyslim - moj ml.brat tiez nemal este vlastne byvanie v 30tke ale domov chodil len na vikendy, inak mal podnajom v meste prace a teda cez tie vikendy skor rodicom pomahal ako ich zatazoval ( jasne ze mamina mu ozehlila, ale on napr. Spravil velky nakup za svoje peniaze, navaril, povybavoval a tak )