icon

29 mesačný syn nechce rozprávať

love232
29. nov 2013

Ahoj mamicky chcela by som sa spitat ...mate nieco neake rady ako by som mojho skoro 2,5 rocneho syna naucila rozpravat? Chcela by som ho naucit vella veci ale neviem to ako keby nechcel :((( jedine co povie ...mama , cucu , toto, havo, cica ....a viacej si ani nespominam...ked nieco odomna chce chyti ma za ruku a dotiahne ma tam co chce...ked mu hovorim povedz co jakubko co si prosis? Tak nic zacne sa jedivat :/ naucil sa pocitat do tri.... ☹ ja uz chcem aby somnou kecal

Strana
z2
hradnapani
29. nov 2013

@love232 tiez sme na tom velmi podobne ako u vas. Ale vidim, ze v tej hlavke sa to vsetko uklada, takze rozumie. Viac ako rok som sa ho snazila naucit zvieratka, citoslovcia, a ani za ten svet nechcel nic napodobnit. Zrazu pred tyzdnom otvoril knizku a vychrlil na mna vsetko, sam od seba, este aj jelena a korytnacku 😀
(tiez vie tych par zakladnych slov, ale inak nic).
Z toho co pises, vidno, ze rozumie a v podstate svojim sposobom aj komunikuje, takze klud. A clanky k teme vzdy padnu vhod si precitat a kludne aj poradit sa s odbornikom, resp. uistit sa, ze je to v norme.

marika39
29. nov 2013

a pýtala si sa doktorky na to?? Moja bude mať tri roky, a momentálne sme vo fáze PREČO?, a rozprávame od dvoch rokov veľmi dobre. Jedna z rodiny mala ale podobný problém, ich syn nechcel hovoriť ani ako trojročný, všetko ale chápal, ale ked mal niečo povedať len ukazoval čo chce a podobne. Doktorka jej vraj povedala, že je aby ho zatiaľ nechala tak, že on rozumie ale zrejme sa mu nechce hovoriť a po troch rokoch začal zrazu rozprávať sám od seba, a veľmi pekne , čisto . Tak možno na tom budete podobne, ja osobne by som sa asi poradila s doktorkou alebo psychologičkou ako naňho. 🙂

veronicka1901
29. nov 2013

Kazde dieta je individualne. Moj synovec zacal rozpravat az v troch rokoch. dovtedy len par zakladnych slov. Dcerka mala minuly tyzden 2 a rozprava, cisto a cele vety. Ktokolvek cudzi jej rozumie. Zatial by som to naozaj neriesila, aspon do tych 3 rokov.

maminag
29. nov 2013

Ahoj, môj starší syn nerozprával do troch rokov, tiež iba také jednoduché slová, tak sme absolvovali rôzne vyšetrenia, neurologické - všetko v poriadku, krčné vyšetrenie - tam mu "podrezávali" tú blanku pod jazýčkom asi dvakrát, prečistili ušká, a potom logopedka, ale najviac mu pomohlo, keď som ho dala do škôlky, medzi deti, teraz má už takmer 9 rokov, a rozpráva tak rýchlo, že mu niekedy nie je rozumieť..... 🙂, logopedka mi vždy prizvukovala, aby som ho nútila zakaždým keď niečo poviem, aby to zopakoval........

mata1001
29. nov 2013

moj Adamko zacal rozpravat az tesne pred 3. rokom.dovtedy rozpraval velmi malo....jeho rovesnici uz klabosili medzi sebou a on nic...bala som sa ze nebude vediet rozpravat.objednali sme sa k logopedicke a od leta k nej chodime.velmi sa to zlepsilo a uz vykecavame spolu jedna radost... 🙂 🙂 🙂

januska2
15. jún 2025

Ahoj ako ste natom dnes ? Moj 2 rocny +2 mesiace tiez nechce veľmi ropzravat

Strana
z2